Showing posts from June, 2011Show All
Wordless Wednessday : Wafiq vs Kopiah Kait Menawan @ Kopiah Raya ^^

nota kaki : nak order kopiah kait ? klik sini : http://www.kopiahkait.blogspot.com/

Keputusan Drastik Telah Dibuat .. Minta Set Ke Mobile Template

Assalamualaikum ... Bukan setakat keputusan tapi berserta tindakan sekali..semuanya telah selesai..semuanya sudah berakhir..sedih :( terpaksa .... lunch tadi ke telekom ...pergi terminate line telefon rumah .. bermakna line streamyx jugak telah di terminate ..huhu..…

Assalamualaikum ... Baru je rasa lega teramat sangat sebab hutang dengan KASTAM untuk cukai perkhidmatan dah selesai semuanya .. bulan nie bukan bulan bayar cukai .. tapi  bulan depan ..cukai perkhidmatan dibayar 2 bulan sekali .. tapi disebabkan income ngam ngam tang…

Dapat Hadiah

Assalamualaikum ... dapat hadiah sebab bg komen bernas... ^^ comel kan .. macam mana nak pusing kertas nie ye ...  nie adalah bookmarks from ice cream sticks ... (blog Hsue Craft) boleh terjah blog kak sue ..banyak kraf comel-comel kat …

Redeem Barney Bag

Assalamualaikum ... Barney Bag ... comel tak ? ^^ yaya redeem guna point Cosway .. comel sangat... walaupun suami langsung tak suka dengan kartun Barney..tapi maaf ye abang .. ayang suka sangat..haha ! comel ape ..kan ..kan ..*pls say yes ! lagu yang Barney nyanyi…

Ujian Dalam Hati

Anda berhak untuk memilih jalan hidup anda.. Sent from Samsung Mobile

Tidak Menutup Aurat Semasa Berwuduk

Assalamualaikum ... Soalan : Apakah hukum mengambil wuduk dalam keadaan tidak menutup aurat (tidak berpakaian sepenuhnya), contohnya dalam bilik air selepas mandi ? Jawapan : Hukum wuduk itu sah, tetapi perbuatan mengambil wuduk sedemikian adalah makruh. Se…

Cara Elak Anak Menangis Di Kedai Gunting Rambut

Assalamualaikum ... Para ibu ayah sekalian.. tak lupa abg dan kakak wafiq kat bloglist tu ..pernah tak ada pengalaman bawak anak or adik ke kedai gunting rambut dan diorang menangis plus mengamuk bagai kena histeria ??? ada tu sampai umut 5 6 tahun pun gerun lagi nak …

Assalamualaikum ... Seorang wanita daripada kaum Bani Israel datang kepada nabi Musa a.s dan berkata : '' Ya Rasul Allah! Sesungguhnya aku telah melakukan satu dosa besar, tetapi aku telah bertaubat kepada Allah. Maka doakanlah bagiku semoga Allah s.w.t meng…

Pertama Kali Bantai Gelak Tergolek Bila Layan Novel

Assalamualaikum ... dah lama tak layan novel..akak tak sempat lerr ... sebelum kawin dulu boleh la layan .. sekarang dah kawin..dah ada anak .. keje lagi..terbatas sikit masa tu.. tak de kejenya yaya nak mengadap novel tu .. sebuah novel pun makan masa 2 bulan baru h…

Assalamualaikum ... sebelum tu ... minta MAAF 80 juta kali ... ptg semalam mmg tak sempat nak promosi kawan-kawan..tak sempat nak gi lawat senarai link .. petang semalam banyak pulak keje kat ofis nie...kalau dah balik rumah mmg tak sempat..bukak je lappy mesti bud…

AKU PROMOSI KAU PROMOSI AKU

Assalamualaikum .. waahh .. ber 'kau kau' pulak tajuk entri .. tukar la ... 'Yaya Promosi Awak Promosi Yaya' * sorry BA ... ^^ nak join ? klik sini : http://www.benashaari.com/2011/06/segmen-aku-promosi-kau-promosi-aku.html

Assalamualaikum ... Ketahui 15 Tips Berblogging Terbaik Dalam suatu majlis jamuan meraikan kejayaannya belayar mengelilingi dunia, Ferdinand Magellan telah disindir oleh sekumpulan pengkritik yang duduk semeja dengannya ... ''Ah..belayar mengelilingi dun…

Anak Ayah

Assalamualaikum ... Belum pun 2 tahun .. tapi tengok la lagak Wafiq..cam budak besar je ... gambar siang td...Aki Wafiq snap time Wafiq sedang syok layan majalah Mastika ... gambar petang semalam...  sedang merenung masa depan .... ni la gaya yang paling dige…

Monyet Amit Buku Jarjin !!!

Assalamualaikum ... Al- Kisah .. bila Wafiq pergi birthday party ..  Nenek Wafiq yang dapat jemputan.. jadi bawak la Wafiq sekali ikut kata nenek besar jugak majlis tu..meriah la...bukan setakat budak kecik..orang dewasa pun ramai.. Wafiq memang mesra alam sikit o…

Awas ! Sindrom Ada Akal Tapi Tidak Berakal !

Assalamualaikum ... Jangan berlagak seperti tahu segalanya ... memberi pandangan dan mengkritik sesuka hati.. Ilmu seputar akal belum boleh menandingi kemurnian nurani dan kehalusan budi dalam menangani sesuatu permasalahan. Pengalaman dan kematangan tidak boleh ditem…

98 Kg Emas, 307 Kg Perak, Rs.12 Crore Tunai Ditemui

Assalamualaikum ... Sape kenal Sathya Sai Baba ??  ni la orangnya .. yaya tak kenal pun ..cuma dia nie over glemer je ..^^ sebelum nie heboh satu dunia konon dia la DAJAL dan ada beberapa mukjizat ...(cam nabi pulak ye..) kononnya berupaya menyembuhkan org sakit, …

Cuti Umum Percuma Dah Berakhir ..

Assalamualaikum ... Bagus jugak dapat berehat lebih sehari .. cuti umum sempena  Terengganu juara Piala FA dan SUKMA maka MB pun umum la cuti umum hari nie ... kad nie ada orang hantar ke rumah Yaya .. lebih kurang seminggu sebelum perlawanan ... tapi..disebabkan…

Kisah Getah Kura-Kura , Biji Saga Dan Biji Getah

Assalamualaikum .... Baru lepas google resepi puding roti bakar.. dah banyak kali buat..tapi mmg yaya segala resepi memang susah nak ingat ..sekali nak buat sekali cari resepi .. alang-alang ada roti baik buat..sebab esok dah nak expired roti tu...hihi.. seperti taj…

Pertama Kali Masuk Felda ... Cantik Sungguh!

Assalamualaikum .. semalam  teman suami pergi rumah kawan dia...nun jauh ke hulu terengganu... 70 KM dari bandar Kuala  Terengganu ... sejam lebih jugak perjalanan menuju ke FELDA MENGKAWANG ... tak pernah sampai mana-mana felda sebelum nie..lepas je tempuh pemanda…

3 Orang Anon Dah Kena Tangkap

Assalamualaikum .... Three suspected members of the Anonymous hacking group have been arrested in Spain. The trio are said to have been involved in co-ordinating the group’s activity in that country. The arrests were made simultaneously in three Spanish cities –…

Assalamualaikum ... yey.. yaya sudah ada skandal ... jgn jeles...hikhik.... ada juga orang yang sudi berskandal dengan yaya...jgn salah faham..ini skandal bukan sebarang skandal.. sebenarnya skandal yang yaya maksudkan ini adalah salah satu tips untuk meningkatkan t…

Guru Sekolah Yang Garang

Assalamualaikum ... tengok pic nie pun dah naik gerun .. mmg teringat kes masa form 2 ..gara-gara class mate yaya pakai perfume..mengamuk cikgu matematik..dia alahan bau-bauan kut..dah la budak tu duk depan meja guru ..jd mmg kuat la bau tu menusuk hidung..nk jd kisa…

Assalamualaikum .... Situasi 1 : Masa  - 8.00 pagi Seorang rakan pejabat (lelaki) turun berlari-lari anak dari tingkat atas.. dan tiba-tiba tersentap..sebabnya terlihat seorang budak trainee yg trendy.. pakai shawl lilit-lilit .... dan secara spontan rakan tadi berk…

Assalamualaikum ... Tajuk entri ada tanda soal....tu maknanya yaya nak minta pendapat .... hihi  ^___^ al-kisahnya macam nie... anak yaya yang sorang tu dah nak masuk 2 tahun..setiap bulan yaya menabung secara berdisiplin untuk dia..tak banyak..RM100 sahaja sebulan…

Assalamualaikum .... Menteri Besar, Dato’ Haji Ahmad Said mengumumkan Ahad ini (19 Jun) sebagai cuti umum bagi menghargai kejayaan pasukan Terengganu menjuarai Piala FA serta kontijen negeri ini menjuarai Sukan Malaysia (Sukma) XVI. “Dengan kuasa yang ada pad…

Macam Ni La Daku Bergelar Blogger

Assalamualaikum .. Dah pukul sebelas lebih...Wafiq pun baru tidur ..awal pulak budak kecik tu tidur malam nie..kebiasaannya yaya tak sedar Wafiq lelap pukul berapa..mungkin sama-sama terlelap..memang budak kecik tu tidur lewat..kalau siang hari tak tidur..lepas maghri…

Kesian Pulak Kat Aaron Kwok

Assalamualaikum ... zaman sekolah yaya nama Aaron Kwok dan Leon Lai Ming mmg glemer habis...nie ada cerita pasal Aaron Kwok..nak kata tak hensem..bg yaya hensem dia nie..haha..glemer  pulak tu..tapi umur dah 46 tahun tak kahwin-kahwin... kesian pulak kan .. tu la.. k…

Assalamualaikum ... Trg dah menggodol gelaran juara Piala FA ..kalau bukan Trg yg bermain rasanya yaya tak melekat depan TV .. dulu-dulu kalau ada Khalid Jamlus memang setia la menghadap TV .. bukan ape..sebab dia hensem !! kihkih... sedikit frust bila Kelant…

Tercipta Sejarah ... Kali Pertama Tengok Wayang

Assalamualaikum ... Yeahaa..dah tengok Kung Fu Panda 2 ..memang best! .. berbaloi-baloi .. tak sia-sia yaya cipta sejarah..kalau korang nak tau Jumaat baru nie yaya ke Mesra Mall Kerteh tengok wayang .. dan kalau korang nak tau jugak this is the first time yaya masuk …

Ada Persamaan Antara Yaya Dengan Cikgu Shida Dari Parit @ C.S.D.P.

Assalamualaikum ... Tak sangka ...sungguh tak sangka ... Cikgu Shida ratu miming tu..sekarang dah berlakon telemovie .. bertambah glemer la cikgu shida ye .. rupanya ada persamaan antara kami .. yaya berbakat buat miming ?? oh tidak..bukan persamaan tang tu .. tapi …

Assalamualaikum ... kalau translate dari Eglish ke bahasa melayu kita semua org tahu .. tapi istilah nie sebenarnya khas untuk blogger ... Apa itu ' WORDLESS WEDNESDAY ' ? Setiap hari rabu , semua blogger post gambar di blog mereka tanpa meletakkan apa-…

Wordless Wednesday

Assalamualaikum ... (^__^) 

Gembira Tak Terkata !!!!!

Assalamualaikum ... Lunch td makan Nasi Mandey Arab + Air Rabea ... belum sampai ofis dah mengantuk teramat sangat..sampai tak boleh nak bukak mata ..tidur sekejap kat bilik solat ..setengah jam jugak yaya lena .. bahana nasi arab .. tak sesuai la dgn yaya agaknya ..…