Showing posts from July, 2019Show all
Menang Contest Anjuran Home Tester Club Malaysia

Assalamualaikum, Hari ni Yaya terima call. Abang courier rupanya bago tahu nak hantar barang. Supprise betul lah. Sebab tak ada shopoing online. Ingatkan produk review. Hadiah menang contest rupanya. Lama sangat dah contest ni. Tapi tak ada rezeki menang grand pr…

Dr Beau : Serum Natural Oil Hapuskan Jeragat Dan Jerawat

Assalamualaikum, Tenung cermin 100 kali pun tak akan mampu membuat kulit wajah bertambah sihat. Setakat tenung tak berusaha merawat itu perbuatan sia-sia namanya..haha..Yaya tenung juga muka ni..nampaklah ada bintik-bintik jeragat, ada seketul dark spot..ini kalau t…

Selamat Hari Lahir Yang Ke 10 Untuk Abang Wafiq

Assalamualaikum, Alhamdulillah, diberi kesempatan untuk berkongsi cerita pagi ni. Hari ni Yaya cuti..anak-anak ke sekolah.. kalau nak rehat sampai ke petang, yaya ambil Abang Wafiq dan adik Wazif jam 5 petang nanti. Abang Wafiq balik sekolah terus naik van transit k…

Masak Steamboat Mudah, Resepi Campak-Campak Je..

Assalamualaikum, Alhamdulillah..berkesempatan untuk update blog. Ini pun di awal pagi. Sementara ada idea ni Yaya nak taip laju-laju. Haha. Suka Yaya nak share aktiviti memasak di office. Ada ketika malas nak keluar cari lunch. Ada ketika malas nak makan pun ada. Ta…

Breakfast Roti Binjai Legend Kuala Berang

Assalamualaikum, Breakfast Roti Binjai Legend , Kampung Buluh, Kuala Berang. Ada sesetengah orang memang suka mencuba kedai makan yang berbeza-beza. Walaupun jauh dari rumah itu  bukan halangan. Apatah lagi yang viral, mesti rasa nak pergi dan cuba sendiri …

Gathering Raya Blogger Ganu 2019

Asssalamualaikum, Gathering Raya Blogger Ganu 2019 Salam 27 Syawal. Ada yang masih beraya? Mingu ni tak ada dah jemputan open house. Tapi minggu lepas berderet-deret jemputan open house. Termasuklah Jumaat baru ni. Yaya berkesempatan turut serta gathering raya blo…