Semoga semakin murah rezeki pakcik

Semoga semakin murah rezeki pakcik | Assalamualaikum semua, salam Jumaat.  Lamanya tak bersiaran. Pagi ni Yaya cuba untuk buat quick post. Nak berkongsi cerita fresh. Cerita pagi ini juga kejadiannya. Alkisah, teringin nak makan roti keramat. Di Terengganu ni kami pan…

Menjadi Blogger Bukan Hanya Menulis

Menjadi Blogger Bukan Hanya Menulis  | Sepertinya Yaya tidak pernah merancang untuk menjadi seorang blogger.  Apalagi memikirkan untuk menjana pendapatan dari blog.  Ketika mula-mula menulis di blog pada tahun 2010, penulisan Yaya lebih kepada menulis di dalam diari ha…

Cermin Mata Tanpa Power Anti Blue Light Dari Optom Eyecare Bangi

Cermin Mata Tanpa Power Anti Blue Light Dari Optom Eyecare Bangi | Sebelum ada Pdpr ni, memang Yaya kawal tempoh masa untuk anak-anak menggunakan gajet. Hujung minggu je diberi kebenaran untuk main game di telefon. Gajet sememangnya tak elok menghadap lama-lama. Banya…

Size Youtube Video Responsive Pada Blog

Size Youtube Video Responsive Pada Blog |  Setiap kali buat entri berkenaan lirik lagu atau resepi kemudian nak letak video dari youtube mesti ketinggian dan kelebaran size video akan jadi kecil. Korang boleh je tarik video tu jadi besar selepas upload, atau cara lama …

5 Staycation Best Di Kuala Lumpur

5 Staycation Best Di Kuala Lumpur | Lamanya tak pergi bercuti. Rakyat Malaysia masih lagi terikat dengan arahan #StayAtHome yang tak nampak penghujungnya buat masa ini. Semoga ada sinar juga nanti dan kes positif harian akan berkurang. Rasanya kita perlu menerima haki…