SOP Pembukaan Semula Sekolah Rendah

SOP Pembukaan Semula Sekolah Rendah | Assalamualaikum. Akhirnya anak-anak akan kembali ke sekolah. Anak-anak suka tapi ibunya lagi suka. Haha..stress dah ibu tinggalkan anak di rumah. Pesan suruh buat keje sekolah, agak-agak ibu nak balik kerja baru gelabah nak buat. …

Resepi Mudah Ikan Patin Masak Tempoyak

Resepi Mudah Ikan Patin Masak Tempoyak | Assalamualaikum. Yaya tak pernah masak sendiri ikan patin. Apa jua menu yang melibatkan ikan patin dan tempoyak tak pernah Yaya buat sendiri. Yaya, suami dan anak-anak bukanlah penggemar tempoyak. Kami sekeluarga memang tak ma…

Nasi Pulut Gaul Nyior Tanak Guna Rice Cooker

Nasi Pulut Gaul Nyior Tanak Guna Rice Cooker  | Resepi Nasi Pulut Gaul Nyior ni pasti ramai pandai buat. Korang panggil pulut kelapa ye. Ada yang sebut pulut kepal. Apa -apa je lah. Bagi Yaya ini kali pertama Yaya buat sendiri tanpa campur tangan sesiapa. Haha. Yelah,…

Segmen Bloglist 2020 Blog Shida

Segmen Bloglist 2020 Blog Shida | Pembuka entri bulan Julai Yaya mulakan dengan menyertai segmen bloglist dari blog Dunia Shida. Segmen akan bermula 24 Jun 2020 sehingga 13 Julai 2020 bersamaan 20 hari sahaja. Okay lah jom tengok apa syarat-syarat yang patut diambil k…

Kembali Berlatih Taekwondo Di Gym

Kembali Berlatih Taekwondo Di Gym | Assalamualaikum, seperti yang diumumkan kerajaan, aktiviti sukan dan rekreasi yang tidak ada sentuhan badan (non-contact), di dalam atau luar dewan (indoor and outdoor facilities) adalah dibenarkan bermula 15 Jun 2020. Tetapi s…