Showing posts from February, 2012Show All
Puteri Ayu

Dulu kemain lagi pandang sepi je kuih nie..tengok gitu aje..dah berazali dah wujudnnya kuih nie..dah 'berjamang' jugak ler kedai depan ofis duk berniaga si puteri ayu nie.. tapi .. sejak 2 minggu lepas, Allah buka hati nie nak beli 2 ketoi kuih…

Anak Tak Fokus !

Assalamualaikum..... sebelum nak taip panjang2 tiba2 terkezut pulak..selama pakai HTC Flyer nie kalau nak buat entri mesti kena guna 'Edit HTML' ...kotak 'compose' disable...tapi kalau entri tak bergambar lagi senang guna blogger droid..kalau nak leta…

WW : 'Anugerah' Untuk Dosa

Assalamualaikum ...

Jeli Oren

Assalamualaikum ...  Penuh fridge dengan buah oren yg dah bertukar jadi jeli oren .... ni kali kedua buat jeli oren.kali nie buat banyak sikit...borong 25 biji limau kat Sabasun ..kali nie tak guna sunkist tapi nama limau nie limau Brazil.. sizenya pula…

3 4 kali dengar tak terpaut langsung..tapi bila mr.tmfs selalu duk pasang lagu nie kat dalam kereta..eh..best la pulak..hihi..dulu selalu cakap nagn dia..ape ke lagu ntah lagu macam nie..buat sakit kepala je dengar...nie kalau dia tau yaya dah start suka dengar lagu…

Simple Je Hari Nie

Assalamualaikum.... Woohoo...lamanya tak update blog..maafla kepada siapa yang menyinggah tapi tak de cerita baru..rasa macam nak muntah dah tengok blog..berjangkit dengan rara agaknya..hihi... Nie baru lepas lunch..malas betul hari nie nak keluar berjalan cari mak…

Bukan Selalu

Baru menghabiskan sepotong kek..asalnya Wafiq bukak peti ais ternampak kotak kek comel je lateknya dlm peti tu..haruslah dia terliur...tapi budak tu makan banyak mana sangat la.. akhirnya ibunya juga yang habiskan..sedap kek ni..1st time beli.. Nama penuh kek mint…

Kalau tanam jadi ke montok gini ?

Assalamualaikum.. Alhamdulillah..usai sudah lunch sebentar td...agak lewat kan..walau badan tak berapa sihat tapi selera tetap memuncak..hihi...sekarang pun dah ada kat secret receipe..kihkih..lunch td makan nasi ayam...nasi ayam mmg tak mampu nak tolak.. Tapi …

Mungkin ibu lebih kerap menelefon utk menanyakan keadaan kita setiap hari.. Tapi tahukah kita, sebenarnya ayah lah yang mengingatkan ibu untuk menelefon kita? Semasa kecil, ibu lah yg lebih sering mendukung kita.. Tp tahukah kita bahawa sebaik saja ayah pulang beker…

Assalamualaikum ...     dulu tak de hal..weekend dah iron siap-siap 5 pasang baju untuk pakai seminggu..cuma weekend je la pening nk pilih baju mana nak kena gosok..tapi sekarang dah malas dah nak iron baju banyak-banyak..jadi merasa  la termenung setiap hari …