Showing posts from 2010Show all
Piala Suzuki : Org Indonesia Puji Malaysia

Assalamualaikum, Piala Suzuki : Org Indonesia Puji Malaysia | Tahniah untuk team bola sepak...dapat usd100 ribu tu! pandai2 korang la bahagi2kan duit tu..hihi...bukan setakat tahniah je , terima kasih jugak sebab korang la 1 MALAYSIA dapat cuti...ermmm..satu malay…

Sayang ... Jangan Ada Benci ...

Andainya ada di antara kita nanti Berubah hala serta memungkiri janji Jangan ada benci Suka dan duka dilalui Jadikan kenangan di sudut hati Andainya cita-cita tidak kesampaian Ikatan murni terputus di pertengahan Jangan dikesalkan Jangan lantaran kegagalan Kita berden…

Saya Blogger Terengganu

Kali nie nak join segmen kumpul sahabat blogger ikut negeri..hari nie hari untuk tinggal link entri untuk blogger Terengganu.. Segmen nie anjuran Blog Pilihan Malaysia 2010..kalo nak join sila jangan segan klik SINI ... Nama Manja : Yaya ... Status : Berkeluarga…

Tak Perlu Tukar Header

Akhirnya..tau jugak keputusan...tak ramai yg vote..tak tau la diorag perasan ke tak ade poll...tapi nie dia result poll... Header pun biasa-biasa jer...nak buat cantik2 aku tak pandai...biarlaaa...harap2 ade yg sudi bertandang ke rumah usang aku nie...ke ade sesape yg…

Penat ...Tapi Enjoy !!

Jumaat yang memenatkan..dari pagi tak duk diam...sibuk jer manjang...kain baju pun tak sempat nak cuci..haha..belah pagi pergi rumah sedara...dia ade buat majlis kesyukuran sikit...pergi tunjuk muka laa..tp tak dapet den nak nolong..iyolah jd pengawas Wafiq je manjang.…

Syukur ... Syukur .... Syukur Ya Allah ... Alhamdulillah ... tahun 2010 dah hampir berakhir , banyak pahit manis yg ditempuhi..aku percaya kalo yg pahit tu masa mendatang bila dikenang pun akan buat kita tersenyum sendiri..yg manis apatah lagi ... awal bulan disemb…

Fulamak...tajuk tak ingat panjang....straight to the point gitu....eceli annual dinner ofis on next tuesday...boleh bawak suami/isteri dan anak2...so aku pun terasa la nak bawak anak bujang yg sorang tu... tapi patut ke aku bawak Wafiq ??? budak tu kecik lagi...baru …

Nie nak citer pasal ofis ofis aku...selalu sangat kene terjah...bukan kene terjah ngn abg naz melodi tu..tapi ngn org2 yang meminta bantuan... fuh..fenin akak bila teringatkan diorang...dalam seminggu nie boleh dikatakan hampir setiap hari ..nak minta belanja dapur l…

KENANGANKU SEBAGAI BLOGGER

Nak Join Lagi Segmen From Blog BA ... 2. Tarikh Lahir Blog : 16.01.2010....cuba tengok bloglist...3 bulan terawal jer ade entri...pastu aku sepi tanpa berita ...3 bulan terakhir 2010 baru aktif balik..tu pun nasib baik tersinggah kat blog Mr. Ben...baru ada semanga…

Suka Mancing Ikan ??? Nak Ilmu Memancing ???

Tiba - tiba lak ibu wafiq nak bg ilmu memancing ... jgn disangka pompuan ayu tak pandai memancing ..(erk...) beli ikan kat pasar jer..haha... tp...mmg aku tak pandai memancing..nak memancing nie kena sunyi2 gitu..aku kalo sunyi2 ape lg...selamat titooo...heheee...na…

Semalam dapat petua sket dr BA ... bila pikir balik betul jugak...pe sal la aku tak pernah nak terpikir pun benda simple mimple gini...nak kena otai jugak yg bg tau...pastu baru la ..a'a..ye laa kann.. hehe... kat main page aku nie dolu2 ms awal2 buat blog ade 7…

Anggerik Untuk Si Gadis Desa

siapakah pemilik wajah ayu ini ??? sila angkat tangan ..tuan punya gambar...minta maaf yer..akak cilok gambar ... bukan aper ...berkenan sangat ngan gambo nie...hehehe...lagi pulak nak bagi nie.. akak rasa anggerik nie sesuai sangat ngn gadis desa...sinonim gitu ...…

LAHAULAWALA QUWWATAILLABILLAH Bacalah..... sbg PERINGATAN kita bersama... Sebagai seorang anak yang berbakti kepada orang tuanya, Hasan (bukannama sebenarnya), mengajak ibunya untuk menunaikan rukun Islam yang kelima.Sarah (juga bukan nama sebenarnya), sang Ibu, tent…

tengok blog nie betul2... header dah tukar.. template pun tukar... tapi aku tak pandai sangat nak buat keje2 gini... cuma nie yg terdaya buat... nak buat lebih2 aku tak pandai ... huhuhu ... korang rasa ok ke ko ??? atau ... aku perlu buat header lain ??? template k…

Bersama Basmi Penyeludupan ------> Cewahhh !!!

*** sila jangan segan klik pic untuk tumbesaran pic yg mantappp ... info nie dapat dr Kastam time bayar service tax ari tu ...kira dah lama jugak ler duk ats meja aku kat ofis tu ... jap duk atas sekali...pastu tertimbus ngn kertas2 lain ...jap aku tolak ke kanan …

Jom kita berkenalan ...

Nak join segmen dari blog BEN ASHAARI ... Bila mula buat blog ? - Januari 2010 ... tapi start Oktober baru rajin sket post entri ... Jumlah follower sekarang ini .. - 87 org jer ...huhu... Berapa trafik harian ? - 40 - 50 ... Sehari brapa entri ? - Ade…

Cerita Kawen Emi : Part 4 ~ Hadiah Menggerunkan !

aku ingatkan nak citer sampai part 3 jer...skali benda nie lak bikin gempak..mmg saspen sangat.sehari selepas majlis kami adik beradik pakat bukak hadiah...sampai la satu hadiah nie..huhu...aku nak citer pun gerun... hadiah nie wrapping comey jer ...ada kad kecik ter…

Cerita Kawen Emi : Part 3 ~ Sanding

dah sampai part 3..part bersanding..banyak tul gambar..susah aku nak pilih..tp nie sume gambar lom edit..belasah jer laa..hehhe..tengok baju pengantin..dari grey kaler jd red kaler...merah menyala woo..tp aku tengok dalam gambar ok la pulak..nice jer...hehehe...kalo pa…

Cerita Kawen Emi : Part 2 ~ Akad Nikah

cont. from part 1 ..cam aku cakap dlm part 1..jurunikah dah call rumah bg reminder..so kami pun bergegas la ke masjid kg nibong ... pengantin lelaki n family dah sampai masjid sebelum kitaorg sampai...jom layan cerita bergambar..layannnn....zasss... cam melodi lak..heh…

Jom Kira Zakat Pendapatan

Nie dah nak akhir tahun..tahun nie bebas dari zakat pendapatan...ala..pendapatan pun ciputttt jer..mana laa nak kena... seb baik belanja banyak..belanja utk anak n bagi kat mak... tu sebab aku tak kena dari bayar zakat pendapatan ...korang jgn memain benda cam nie.. k…

Layan Gambo Budok Kecik La Ari Nie

Pic nie sume on 11.12.10..bwk wafiq beriadah di petang hari..hehe..kesian dia terperap kat rumah jer...bawak wafiq gi pantai jer..tempat riadah paling dekat ngn rumah..:-p .. jom layan pic.. sian wafiq..duk sorang2 jer... merenung masa depan ke nak oiii... panda…