Showing posts from 2012Show all
Gelombang Kedua

Bismillah... Assalamualaikum... 3 hari panas terik...semalam nak tido bukan main panas lagi..rupanya petanda nak hujan...hari nie menjadi sungguh hujannya..gelombang kedua kata kaji cuaca... Yaya tinggal di Kuala Terengganu..area rumah yaya Alhamdulillah...t…

Bismillah... Assalamualaikum ... Walaupun dah muncul pelbagai perisa - stoberi, jagung, oreo, coklat, anggur - tapi durian crepe tetap menjadi pujaan hatiku ..kihkih..makan crepe-crepe yang lain tu tak mampu nak membuatkan yaya angau..tapi bila makan durian crepe..…

Bismillah... Assalamualaikum.... Alhamdulillah...dari semalam rasa berdebar..Wafiq tak berapa nak excited bila cerita pasal sekolah..bukan seminggu dua cerita kat Wafiq pasal sekolah..setahun juga tau...hihi...tapi rupanya anak ibu hanya keras di mulut...sampai ta…

Daripada Perodua

Bismillah... Assalamualaikum... Petang tafi mr.tmfs pergi servis kereta mini kami...sekejap je dah 5 tahun pakai...lambatnya wafiq darjah 1..nak beli kereta baru..*tetibe Welcome back to school!! Dapat satu jer..nasib anak baru sorang..kalau ta…

Bismillah...   Assalamualaikum...   ramai je yang nk kuruskn badan,cuba mcm2 produk & program pelangsingan,tp tak berjaya.bkn sbb produk atau program tu yg tal bagus tp kerap bertukar ...tak sempat pun nak tengok keberkesanan produk.. ye lah..nak kena…

Melaka - A Famosa Resort - Cowboy Town

Bismillah ... Assalamualaikum ... Check In jam 4 petang ..jam 8 malam dah kena turun semua..berkumpul di lobi..bas bawa kami semua ke Cowboy Town..dinner di sana.. kalau korang pergi sendiri..tak nak drive pun tak apa..memang ada service ambil dan hantar ke Cowboy…

Tangkapan malam ini

Bismillah.... Assalamualaikum... Sebulan sekali my MIL akan ajak makan kat luar..hujung bulan lah..lepas makan mesti akan pergi ke kedai buku En.Lau...yakni Pustaka Sri Intan...wafiq memang tak sabar kalau ke kedai buku...habis satu pelusuk kedai dia round..MIL …

Roh buat maksiat?

Bismillah ....   Assalamualaikum ....   tu keyword hari nie yang sangkut dengan blog nie .. tak terkomen rasanya......       *via emel..sebab tu gambar duk atas...           .

Melaka - A Famosa Resort - Condo D' Savoy

Bismillah... Assalamualaikum ... Jam 4 petang baru check in..biasa hotel jam 2..tapi sini jam 4..tapi yaya relak je..mana tak relak..pantang bas bergerak yaya tidur..Wafiq pun sama..mr.tmfs duduk sit belakang yaya tak berpartner..lagi best dia duk sorang-sorang..h…

Enggan berpisah

Bismillah... Assalamualaikum... Berdrama setiap pagi...musim cuti sekolah nie setiap hari Selasa, Rabu & Khamis nenek nak menjaga wafiq...berbahagi jadual nenek dan tok ma..cucu dekat sorang nie saja... Bila sampai rumah nenek mulalah drama air mata..…

Bismillah... Assalamualaikum... TAUBAT... Rasulululalh SAW bersabda yang maksudnya : ''Seorang mukmin tidak akan jatuh ke dalam satu lubang dua kali' .

Meriahnya Krismas - Tumpang bergambar

Bismillah... Assalamualaikum ... Cantik di mata..jadi kami tumpang bergambar ^_^ besar sungguh Gingerbread Man nie..sampai membulat mata Wafiq.. @ Berjaya Megamall, Kuantan Wafiq tak nak bergambar..dia suka tengok jer..tak apa..ibu boleh ambil alih..hi…

Melaka - Restoran Melayu Melaka

Bismillah... Assalamualaikum ... Restoran Melayu Melaka | Untuk makan tengah hari dan hari pertama kami makan di Restoran Melayu Melaka..semua ejen yang uruskan..tingkat satu tak ada orang lain..khas untuk geng-geng kami sahaja...makanan cukup banyak tapi kami da…

Melaka - Dataran Pahlawan

Assalamualaikum, Berchenta nak buat entri nie..gambar duk merata..over pro dah dahku nie guna banyak kamera..kamera cap ayam jer pun..kamera henpon, kamera tab, kamera sony zaman jepun..kihkih... Tahun nie D' Imperial Group buat family day ke Melaka...duit …