Showing posts from April, 2011Show all
Cara Masukkan Link Dalam Entri

orang yang dah pandai tu duk diam-diam .. nie utk mereka yang tak tahu je especially newbie la .. dah ramai blogger yg tanya * padahal baru 4 orang ..haha ... biasanya yaya ajar ikut comment jer .. kali nie buat entri laa.. next time kalau ade yang tanya lagi senang ..…

Musim Basikal Fixie , Tapi Yaya Mampu Beli Nie Je

Sekarang nie dah jd trend berbasikal .. selain mountain bike , fixie pun menjadi pilihan .. kalau kat Kuala Terengganu nie mmg akan jumpa geng2 yang naik fixie .. budak-budak ofis pulak selain dari futsal dorang gemor benor berbasikal lepas waktu kerja ... kadang-kadan…

Yaya Azura 1St Giveaway

~ CLOSED ~ Assalamualaikum ... haih ..berdebar rasanya ..tak pernah buat lagi GA nie ..seram sejuk tangan nih ..hihi ..bimbang juga kalau tak mendapat sambutan ..tapi demi menghargai follower di Diari Ibu Wafiq nie, dan setelah berfikir 80 kali Yaya memberanika…

Terima Kasih UKHTI SURAYA , KASIH IBU, Anda Berani ... Tak Macam Ujang9897

Alhamdulillah ... follower diari ibu Wafiq dah  mencecah 500 orang .. * lagak cam 5 ribu .. TQVM Ukhti Suraya ... walaupun gembira follower dah 500 tapi sedih sebab tak dapat nak link kan ke blog Ukhti suraya .. kat profile tak de link ... tadi dah cuba search goo…

Kisah PIZZA dan CHICKEN CHOP

KFC ke ... PIZZA ke .. tak nak dua2 ke.. haih..rasa macam nak makan dua-dua sekali ..tapi diet nie cam mane.. lantak ko la diet! yang penting makan dulu ... nafsu makan melebihi segalanya.. tak pe lepas nie diet lagi..haha! KFC duk promo ... PIZZA pun sama ...mana tah…

Bukti Sayang Dengan KFC Chicken Chop

im on diet *diet hape ntah badan cekeding (ayat one of my officemate) ... tapi memang tuan punya diri nie boleh rasa badan nie dh sedikit berat ... so di Noodle Station petang semalam Yaya hanya order teh tarik hazelnut ... Mr .TMFS order teh tarik special and mee ma…

MY 1ST GIVEAWAY (ZUE)

Yaya  di tag oleh ISMA utk join GA nie ... Jom Join 1St GA from http://contestheartyz.blogspot.com/2011/03/my-1st-giveaway-zue.html Yaya Nak Tag : Fatin Karbon dan ...semua readers kat sini ....

Cerita Manggis , Puding Roti Dan Klip Rambut

dah banyak kali jugak rasanya join GA or contest..tak pernah nak ada tuah ..tapi sekurang-kurangnya ok la kan..dari kekeringan idea nak post enrti baik join GA ... tak de la berdebu blog nie...tapi semalam...yihaa...suka...semalam dapat hadiah GA dari sew n cut ...cu…

Bruno Mars - Grenade Bila dengar lagu nie..last-last rasa sedih je kan... kesian dia..jauh heret piano...rupa-rupanya GF dia cam hampeh je..curang! Nabil dalam Maharaja Lawak Minggu Ke-3 Nabil nyanyi dalam maharaja lawak .. kisah sedih tapi lawak ..haha... lagu Brun…

Senang Je Nak Bagi Anak Makan

Budak - budak memang susah nak bagi makan... especially to todlers .. ibu perlu memainkan peranan penting bagi memastian anak makan setiap hari dan mendapat zat yang diperlukan oleh tubuh badan demi proses tumbesaran yang sihat .... cewah ... tu dia ko Yaya.. bercakap…

Jom Jadi Budak Sat !

Teringat zaman kanak-kanak...sape-sape yang lahir zaman babyboomers @ 80's ... sure tahu citer nie...citer  kartun zaman kita nie.. antara citer kartun yang Yaya suka adalah ini .... tadaaa... nie dia GUMBY and his pokey ...citer kartun plastesin..walaupon tela…

sibuknya saya...!!! nie adalah entri tergesa-gesa...nak jugak update blog sket....weekends macam nie la...kerja yang nak dibuat lagi banyak dari kerja kat pejabat tuh..so jgn korang ingat mereka-mereka yg full time housewife tu punya banyak masa terluang... nie seju…

BEN ASHAARI GEGAR LAGI

Klik banner kalau nak join....jom join ramai-ramai !

sambungan entri semalam...hihi semalam...yaya sampai bank lebih kurang pukul 4.45 petang..bank rakyat dah extend hour sampai pukul lima...yaya ambik nombor dari pagi..sekali sampai tengok-tengok nombor giliran yaya dah lepas...dah lepas 20 orang...hadush...cam ne nie…

Dek kerana kadar dividen yang agak tinggi sehingga 15% *ASB pun tak leh bagi banyak nie...nie antara ayat-ayar yang keluar dari mulut makcik-makcik di Bank Rakyat tadi ... berpusu-pusu orang ke Bank Rakyat..   yaya pun sama ... lepas ambik nombor giliran tengok-t…

Khianat bagaikan letupan gunung berapi. Ramai yang menangis kerana dikhianati. Pengkhianat adalah golongan yang disayangi, diberi kepercayaan dan tiada rahsia yang disembunyikan. Tiba-tiba segala kebaikan dibuka, kasih sayang lebur dengan kebencian, teman menjadi musu…

Assalamualaikum, KUALA LUMPUR, 11 April – Bekas mufti Perlis Prof Madya Dr Mohd Asri Zainul Abidin berkata amalan berkabung selama 40 hari sempena kematian pemimpin negara atau kerabat diraja yang diamalkan selama ini bercanggah dengan ajaran Islam. Kata Mohd…

Tragedi Big Apple

Nie adalah entri luahan perasaan..nak tepon stesen radio malu..haha..biasa Yaya dengar kat radio pagi-pagi macam-macam cerita kat radio tu..biasa dengar Sinar FM...tapi kali nie Yaya berharap sangat mr. tmfs *sila lah korang ke blog beliau yang penuh dengan sarang lab…

Wafiq vs Rafiq

Wafiq ... sedang syok tidur dalam troli Rafiq ... sedang bergembira duduk dalam air ... tadi..sedang Yaya mencari-cari mangsa untuk di tag ... dan Story Of Life menjadi mangsanya ... Yaya terjumpa budak Rafiq comel.... nama dah la dekat-deka…

Jom Join Bloglist frommetoyou

 Yaya di tag oleh Miss Dalila nak tau khabar dari Jepun ? nak belajar bahasa Jepun ? nak tengok tempat menarik kat Jepun ? ape - ape aje pasal Jepun ? Jom berkenalan dengan Anum Chan!!! Yaya nak tag : mad_rly fiza wc

BEN ASHAARI BUAT GILA LAGI

KENAPA KORANG NAK JOIN SEGMEN BEN ASHAARI Perenggan Pertama - Yaya suka join segmen - segmen Ben Ashaari sebab segmen - segmen yang di buat oleh Ben merangkumi pelbagai lapisan masyarakat yakni blogger baru, blogger pertengahan dan juga bloger lama lagi otai... Ben…

sedang makan pelam cicah kicap..asalnya mintak tolong makcik cleaner kat ofis nie buat jeruk manis..nampaknya tak sempat pelam tu nak transform jd jeruk dah dipelahap budak2 nie yg majoriti lelaki..dorang makan mengalahkan pompuan mengandung mengidam makan asam... blu…

nombor awalan handphone kat malaysia sekarang nie dah bermacam nombor..sampai tak tahu dah dorang pakai simkad komunikasi mana..kalau setakat 013 , 019 , 016 , 017  , 012 tu dah biasa..tapi kalau nombor macam  nie ??? 011 - 1944XXXX  tak tau awalan nya 3 digit ataup…