Showing posts from July, 2021Show All
Size Youtube Video Responsive Pada Blog

Size Youtube Video Responsive Pada Blog |  Setiap kali buat entri berkenaan lirik lagu atau resepi kemudian nak letak video dari youtube mesti ketinggian dan kelebaran size video akan jadi kecil. Korang boleh je tarik video tu jadi besar selepas upload, atau cara lama …

5 Staycation Best Di Kuala Lumpur

5 Staycation Best Di Kuala Lumpur | Lamanya tak pergi bercuti. Rakyat Malaysia masih lagi terikat dengan arahan #StayAtHome yang tak nampak penghujungnya buat masa ini. Semoga ada sinar juga nanti dan kes positif harian akan berkurang. Rasanya kita perlu menerima haki…

Sunnah-Sunnah Pada Hari Arafah

Sunnah-Sunnah Pada Hari Arafah |  9 Zulhijjah iaitu hari Arafah dan bagi jemaah haji mereka akan berwukuf pada hari tersebut. Sempena kemasukan hari yang mulia ini, disunatkan bagi orang yang tidak menunaikan haji untuk berpuasa kerana fadhilatnya cukup besar yang man…

Aktiviti Untuk Elak Anak-Anak Stress Ketika PKP

Aktiviti Untuk Elak Anak-Anak Stress Ketika PKP | Stress atau tekanan bukan sahaja terjadi kepada orang dewasa, tetapi kepada remaja dan kanak-kanak juga. Ye kanak-kanak pun ada stess tau. PKP ni lagi lah, kanak-kanak lagi stress berbanding orang dewasa. Kita orang de…

6 Makanan India di Malaysia Yang Patut Dicuba

6 Makanan India di Malaysia Yang Patut Dicuba | Malaysia terdiri dari pelbagai kaum maka tak hairanlah jika makanan India turut berjaya mendapat tempat di hati para penggemar makanan di Malaysia. Makanan india di Malaysia sebenarnya sama popular dengan makanan menu me…

Belenggu Rindu Cover By HoonDooTV Dari Korea

Belenggu Rindu Cover by. HoonDooTV Dari Korea | Sebelum ni selalu lah jugak tengok artis Malaysia cover lagu Korea. Macam Aina Abdul, kerap dia cover lagu korea. Aina punya sebutan orang kata dah macam Korea tulen, orang komen macam tu lah, sebab Yaya bukan reti bahas…

Ajaran Qadiani (Ahmadiah) DiFatwakan Sesat

Ajaran Qadiani (Ahmadiah) DiFatwakan Sesat | Penyebaran ajaran sesat di Malaysia nampaknya tak pernah berhenti. Ajaran sesat begitu mudah berlaku dan tersebar di kalangan masyarakat. Ajaran sesat kebiasannya mendakwa ajaran dan amalan tersebut berdasarkan ajaran Islam…

Diorama Alam Sekitar PSV Tahun 6

Diorama Alam Sekitar PSV Tahun 6 | Yaya nak kongsikan sebagai kenang-kenangan pdpr untuk matapelajaran PSV. Abang Wafiq kena hasilkan diorama bertemakan alam sekitar. Cabaran juga nak menyiapkan tugasan ni. Dalam keadaan lockdown PKPD bahan-bahan pun terhad. Jadi guna…