Showing posts from 2014Show all
40 Pelajaran oleh Nabi Muhammad S.A.W

Assalamualaikum... 40 Pelajaran oleh Nabi Muhammad S.A.W. 01. Menahan diri daripada tidur diantara waktu fajar dan ishraq, asar dan maghrib, maghrib dan isya. 02. Menghindarkan diri mendekati orang yang mempunyai bau yang kurang menyenangkan. 03. Jangan tidur…

Yes ... Indeed ...

Assalamualaikum ...

Omega Guard

Assalamualaikum... 1-OMEGA GUARD + ADVANCE JOINT HEALTH ~ kesihatan sendi ~ memudahkan pergerakkan ~ meningkatkan kesihatan pesakit arthritis dan gout 2-OMEGA GUARD + ALFALFA COMPLEX ~ detox dan bantu bakar lemak ~ kawalan kolestrol ~ kesihatan jantung …

Be Elegant & Trendy With Pants For Women From Zalora

Assalamualaikum .. Korang pernah shopping kat Zalora tak? Yaya pernah beli 2 pasang kasut di Zalora. Rambang mata nie tau bila bukak website Zalora.. dah la cantik.. murah2 pulak tu.. masa 1st time pembelian yaya di Zalora untuk term payment yaya pilih untuk bayar …

Assalamualaikum... Penjagaan Diri & Kediaman dari Gangguan Makhluk Halus. 1. Lafazkan "Assalamualaikum" dan "Bismillah" sebelum melangkah masuk ke dalam rumah. Begitu juga ketika menutup pintu apabila keluar dari rumah. Sebab syaitan yg memecah …

Prihatin

Bismillah... Assalamualaikum... Semalam teacher bg tau wafiq terjun 4 anak tangga kt school.. nasib landing comel..kalau sebaliknya..haih anak jantan.. Dia cuma cakap 'ibu, jgn bg tau ayah ..' Kita depan mata dia wat lek jer..Bengkeng2 kita takut …

Motor Skills Development

Assalamualaikum ... baby wazif dah 10 bulan..dah pun boleh duduk tanpa sokongan..nie dah start nak bangun sendiri sambil pegang kerusi, pegang kabinet..paling hebak bg yaya untuk baby yang masih belum boleh berjalan ialah naik atas meja kopi..nampak tak dalam pic baw…

Cheese Stick Sedap

Bismillah Assalamualaikum Alhamdulillah. Kesedapan sehingga gigitan terakhir..habis gigit dan telan pun masih terasa akan sedap nya tu.. hah tu dia yaya nak gambar kan akan betapa sedapnya cheese stick keluaran samudera ni.. Yaya memang suka roti cheese.. kalau k…

Kami di Aidilfitri 2014

Assalamualaikum ... Raya kali ni rasa frust sungguh la.. tak de gambar bersalam-salaman, feeling bersyahdu syahduan macam orang lain..haha..salam2 macam tu je.. lagi pula kali ni pagi raya di rumah mertua.. tak ramai jemaah..segan pula nak suruh dorang yg amb…

Semangat Baru

Assalamualaikum.. Hidup tak menyempat bagai..ntah apa dibuat. Banyak perkara perlu di audit..bukan audit akaun..tapi jom audit diri.. Hidup biar bermatlamat.. Ye kawan2..(mana ye kawan2 blogger dulu? Ke dah tenggelam timbul or tenggelam tak timbul2? Macam saya.. …

Biar Ianya ' Surprise!'

Assalamualaikum ...   Jika segala hal kita mahu rencanakan, jadi di mana kenikmatannya dalam hidup?  Rencanakan sebahagian, biarkan yang lainnya menjadi kejutan.... Tak kira la sebahagian yang tak dirancang itu datang bersama suka atau duka, terima lah.. …

Assalamualaikum... Cukup terkesan info copy paste dari whatsapp ni.. Memang ada betulnya.. rupa-rupanya hanya penekanan dalam 3 perkara ini boleh melenyapkan sebuah tamadun. Dalam kita tak sedar, 3 perkara tu sedang berlaku. Baca dan hadam info ringkas ini agar kita …

Rahsia Penyusuan Ketika Berpuasa

Assalamualaikum, Rahsia Penyusuan Ketika Berpuasa |  Kerisauan ibu-ibu yang menyusukan anak ketika bulan puasa adalah bimbang pengeluaran susu berkurangan untuk keperluan si manja. Pelbagai persoalan bermain di kepala sebelum kedatangan bulan Ramadhan. Bolehkah sa…

Menerima Tempahan Congo Bars

Assalamualaikum ... Alhamdulillah.. tak pernah terfikir yaya nak buat jualan.. memang yaya agak kerap buat kek, buat biskut. Tapi untuk makan sekeluarga, untuk hari raya.. tak pernah jual.. tapi bila upload gambar congo bars ada pula yang minta buatkan.. mula-mula…

Resepi : Big Chocolate Chip Cookie

Assalamualaikum ... Resepi simple, mudah tapi enak.. sekejapan saja buat dan sekejapan juga habis makan..hehe.. semalam,  yaya rasa nak mengunyah tapi mencari2 apa yang nak dikunyah..pastu teringat resepi ni yang baru dipublish oleh tuan tanah blog cookingclassy beb…

6 Buffered Earnings Serentak

Assalamualaikum ... Lama dah tak taip pasal BE, ME dari Nuffang ni..haha.. dah tuan tanah pun jarang2 buka nuffnang.. mana nak tau.. haha.sekali buka tengok 6 BE sedang berjalan.. Sekarang nie orang sebut CPUV ye ? CPUV (Cost-per-unique-visit) Campaigns Ikl…

Air Putih Kena Cukup, Jadual Pam Susu Kena Konsisten

Assalamualaikum .. Air Putih Kena Cukup, Jadual Pam Susu Kena Konsisten | Semenjak 3 minggu ni rasa air masak sangat tak sedap. Rasa payau, rasa masin semua ada..macam mana nak minum? macam mana nak telan? kalau nak kumur masa berwudhuk pun rasa semacam. Berteriak…

Assalamualaikum... Pemakanan tambahan atau vitamin..tak perlu nak pertikaikan kepentingan pengambilan vitamum ni..analogi nya sangat mudah... ■ Kenapa perlu makanan tambahan walau hari-hari dah makan ? ■ Kenapa perlu gosok gigi walauapun gigi sihat dan cantik ? ■…

Congo Bars

Assalamualaikum ... Yaya baru kena hinggap demam Congo Bars.. orang lain lama dah pulih dari virus nie..haha..biar lambat dari tak pernah membuat dan merasa.. hahaha duk fikir-fikir nak bagi hadiah apa kat teachers Wafiq sempena hari guru, terlintas nak try buat co…

Aiskrim Goreng Karipap

Assalamualaikum ... yang kiut miut tu saya suka.. haha...cepat jer tergoda tau..ni hah..tengok ada kawan upload kat fb eskrem goreng dia..kiut sangat! miut sangat! tu yang tiru tu..hehe..anak-anak sure suka makanan yg comel-comel cenggini.. kiut kan??? gun…

Nak pinjam baby boleh ?

Assalamualaikumm... Trend kita2 kan time jumpa baby mesti nak sakat anak sulung..wafiq pun makcik2 yang tenhok wazif mesti nak sakat wafiq..suka agaknya tengok budak wafiq tu teriak..haha..wafiq sayang adik wazif okeh.. Sebelum nie: Makcik2 : wafiq, acik pinjam …

Assalamualaikum... copy n paste dr whatsapp..so keluar lah icon2 yg tak leh dibaca ..bahasa cina agaknya..tp baca ayat2 yg penuh makna tu... PUISI SANGKA-SANGKA Manusia hari ini suka sangka-sangka Ada sangka baik Ada sangka buruk đŸ˜‡Orang beribadah disangk…

Vitamin C & Baby Wazif Demam Selsema..

Assalamualaikum .. *Yaya pengamal  vitamin C *Yaya ibu yang menyusukan anak apa kaitannya? beberapa hari lepas baby wazif(4 bulan) kena selsema dan batuk-batuk..memang meragam sepanjang hari..dibaringkan tak selesa..tidur tak lena..nak berdukung je..harus tok m…

Assalamualaikum ... Orang-orang tua kata tidur menonggeng, suka gigit kuku ada banyak cacing dalam perut..Wafiq suka sangat gigit kuku..ketot2 kuku dia ..weekend check kuku sah-sah pendek..huhu..tapi mmg dah lama tak bagi ubat cacing..setahun jugaklah.. bila da…

alahai..lupa nak bekukan icepack

Assalamualaikum.. haha..yaya biasa lah.tajuk entri mmg sentiasa terang tak perlu bersuluh.alkisah kejadian sering kali berlaku.tapi tak serik..tetap datang penyakit lupa sekali sekala..seingat yaya dah 2 bulan masuk keje nie..3 kali dah lupa letak icepack dlm peti ai…

Vita-Lea, untuk kesihatan menyeluruh!

Bismillah... Assalamualaikum... Ruginya sape tak beli. Bulan nie penjimatan rm10!!! Vita-lea iron formula Multivitamin/multimineral seisi keluarga..sesuai sangat untuk mereka yang tak suka nak telan pills banyak-banyak..sebiji vita-lea dah ada 28 vitami…

Harga hebat untuk multivitamin, semestinya Vita-lea!

Bismillah... Assalamualaikum.. Pon pon !!! Pengumuman!.. hihi "RM0.00 Shaklee: Feb'14 Buy 6 Free 1 Promotion - Vita-Lea Iron Formula (00P190) DN426, 138UV. Place your order now!" Promo vita-lea utk februari! Supplement wajib seisi keluar…

Baby Wazif 100 Hari

Bismillah... Assalamualaikum... Hari nie genap 100 hari..gigih yaya membilang hari..lepas nie tak nak bilang hari dah.hhaha..kita pakai bulan jer lah..mana yang terlebih terkurang 1 hari sebulan tu yg payah nak kira..hihi minggu lepas pergi KK checkup 3 bulan..Al…