Tunjukkan catatan dari 2015Papar semua
Putus Terpaksa. Apa yang 'terlarangnya' ?

Assalamualaikum.. Edisi entri nak bagi korang berfikir.. berfikir lah sangat . ^__^ macam ni.. Yaya ni lambat sikit lah..orang dah habis gembar gembur pasal Gegar Veganza..yaya br nak ambik feel..haha..tak dak astro katanya..hihi..tengok video pun kat page kat fesb…

Phewit! Nak Join Bloglist arepnakbebel.com (2016) - Season 3

Assalamualaikum... Yaya nak turut serta dalam bloglist ni.. selama 1 tahun okeh.. tu yang keterujaan melampau tu.haha. Syarat-syarat : http://www.arepnakbebel.com/2015/11/phewit-nak-join-bloglist.html Tarikh tutup : 28 Disember 2015. So korang jom join berj…

Cara Mudah Belajar Sifir

Bismillah... Assalamualaikum... Yaya nak share cara mudah belajar sifir. Sekarang yaya dah dedahkan Wafiq dengan sifir. Walaupun sifir start pada darjah 2, tapi boleh lah nak ajar slow-slow..nanti anak tak adalah pressure.  Kenapa yaya nak ajar anak awal-awal s…

Bismillah... Assalamualaikum ... Sekarang hujan lebat di Kuala Terengganu. Tapi masih belum boleh kata hujan sampai ke petang atau malam walaupun sekarang musim tengkujuh. Sebab semalam cuaca panas terik. Cuaca tak menentu. Masih belum dengar lagi pantai timur…

Forget Me Not

Assalamualaikum... FORGET ME NOT bukan sekadar ucapan ataupun sebaris ayat... Tapi 3 perkataan tu sebenarnya juga merujuk kepada sesuatu.. Jeng2..ape dia agaknya kan.. Masa wazif sedang main game keluar perkataan FORGET ME NOT dan tertera gambar bunga bew…

Ulang Tahun Kelahiran

Assalamualaikum ... 16 Julai 2015..genap umur abang Wafiq 6 Tahun .. kali ni jatuh bulan puasa..hari last puasa..29 Ramadhan..jadi raikan secara sederhana sahaja..lepas buka puasa potong kek..kek pun ibu bantai kek murah.. ibu tak order kek pun, beli kek kat kedai …

Assalamualaikum ... Apa cerita agaknya wafiq kat tadika? masih berpuasakah? ke dah berbuka? berapa jam puasa agaknya? hari ni teringat kat abang wafiq je.. al maklumlah..pestime abang wafiq berpuasa.. kalau ikutkan nak bg penekanan bab-bab solat dulu..puasa no.…

ku sangkakan hijau..rupanya kuning...hihi

Assalamualaikum ... Minggu lepas teman mak pergi shopping barang dapur.. beli barang-barang kering lebih sikit..buat stok bulan puasa..tak kausa kan nak bersesak bulan puasa nanti..baik beli awal-awal..hujung minggu nie pun sure penuh pasaraya supermarket semua.. m…

Pendedahan Pertama Ke Pertandingan  Mewarna

Assalamualaikum ... Abang Wafiq bawak balik memo dari tadika..ada pertandingan mewarna di perkarangan stadium tertutup Gong Badak.. tadika abang wafiq ni salah satu penaja utama pertandingan ni untuk Karnival Mycare Palestin. Excited abang Wafiq nak turut serta…

luahan abang - ''cuti sekolah, tapi bercuti kat sekolah...hmmm''

Assalamualaikum.. hari ni usia abang wafiq 5 tahun / 10 bulan / 2 minggu / 3 hari.. 29 ramadhan nanti genap lah 6 tahun. walaupun sekarang cuti sekolah, tp bak kata abang wafiq.. ''cuti sekolah, tapi bercuti kat sekolah...hmmm'' bertabahlah ana…

Sayang Anak

Assalamualaikum, Sayang Anak |Anak-anak penyejuk jiwa, penyeri rumahtangga. Alhamdulillah di atas kurnianmu Ya Allah. Anak-anak buah hati kita. Jangan bandingkan di antara mereka. masing-masing ada kelebihan dan kekurangan tersendiri. Kita sebgai ibu bapa kena…

Kongsi Resepi, Dapat Wang, Menang iPhone 6 Plus

Assalamualaikum ... Jangan biarkan resepi masakan korang yang lazat dan enak itu hanya terpahat dalam buku masakan. Sekarang peluang korang jana wang dengan hanya berkongsi resepi dan wang sedang datang bergolek menuju ke arah korang. Mudah kan? Jangan lep…

Plastik Bocor

Assalamualaikum, Hati-hati dengan plastik bocor, kamu ambik wudhuk dengan sempurna tapi membazir air. (plastik bocor) Kamu solat, sedekah, baca Quran, pergi haji dan umrah banyak kali, tapi kamu membuat fitnah tentang orang. (plastik bocor) Ka…

Hadiah Hari Guru

Assalamualaikum ... hari ni sekolah abang Wafiq celebrate teachers day.sekejap je..nie tahun ke3 dah abang wafiq raikan hari guru..tahun depan dah darjah 1..dapat memo dari tadika anak-anak sekolah kena berpakaian sukan hari ni..tapi yaya agak macam tahun-tahun sebe…

Cara Membuat Buih Belon Besar / Bubble Giant

Assalamualaikum .. Pernah sekali je pergi taman beli buih belon tu..sebekas kecik RM5..yaya yang dua anak anak kecil ni tak apa lah beli sebekas.. tapi kalau korang anak ramai..haih..tok koser jugak kan korang nak beli berbekas-bekas.. hari nie beli minggu depan aja…

Review Seebaby QQ2

Assalamualaikum, yaya mencari-cari stroller yang murah, ringan, senang nak handle,cantik ! Akhirnya pencarian yaya berakhir. berkenan sangat-sangat dengan Seebaby QQ2. untuk QQ2 2015 ada design baru .. QQ2 ni 2013 ada design dia, tahun 2014 ada lah improvement sikit…