Showing posts from August, 2011Show all

Assalamualaikum... Huru hara pagi nie..udah ler budak kecik si wafiq tu bangun awal...dengan dia berak..susah nk ajak masuk bilik mandi nk basuh uk uk dia..semua tu take time..dlm bilik mandi nasib tak banyak ragam wafiq pagi nie..tp nak pakai pampers pun susah..dia as…

Assalamualaikum .... Yeay .. gaji dah masuk! kami keje swasta macam nie la..lambat sikit..tapi nie dah kira awal 4 hari dari tarikh yg biasa masuk gaji ..bukan setakat dapat gaji tapi dengan bonus setengah bulan.. syukur sangat .. boleh buat topup untuk raya nie..man…

Iftar 23 Ramadhan

Hari nie berbuka kat Saharah Tandori..tekak nie meminta-minta nak makan roti canai..percayalah..kat restoran nie la roti canai paling sedap yg pernah yaya makan..dengan rotinya yang lembut..kuah kari yang kick..kuah kacang dal yang pekat...mmg perghhh...sepatutnya ada …

Tak Sesuai La Wafiq

Assalamualaikum ... Semalam pergi rumah mak jap..mak tengah nak menjahit baju raya untuk cucu dia..anak kakak yaya...mak tenung-tenung je sample baju tu..dia cakap macam besar sangat je pinggang..last-last mak mintak wafiq pakai baju kurung tu..nak try tengok padan k…

TQVM Pena Rozie

Assalamualaikum .... Terima kasih tak terhingga buat Pena Rozie ... sebab sudi bg kek coklat nie..pagi-pagi dah dapat .. buat terliur jer letak depan mata nie..hihi ... semoga kak rozie sentiasa dilimpahi rezeki ..rezeki berganda-ganda gitu...dan semoga bahagia se…

Abaikan Perkara Rutin Buat Seketika

Office dah bertukar wajah ...tunggang langgang...orang terengganu cakap 'hanyar belanar' ... Kena buat gift utk client.. Tu tak snap lagi pic barang-barang untuk ibnu yatim dan para asnaf.. Nampaknya hari nie kena lupakan sekejap kerja rutin..buat on off je..…

Assalamualaikum... Sudah banyak hari tak bersiaran...Siang hari banyak keje kat ofis tu.. Mlm pulak rasa penat memanjang..bila penat harus buat muka mcm orang sakit...biar suami rasa teramat belas..teman anak bermain...pergi tukar lampin anak..buatkan susu dan layan an…

Surat layang khas untuk Mr.M...   Assalamualaikum ...   Kehadapan Mr.M ... (dgn sape la agaknya ko tengah berdating sekarang nie?)   Rasa dah tak terdaya nak melawan … Kuat betul pujuk rayu … Tapi diri ini mesti kuat … Akan ku gagahkan diri ini …

Dah Tukar Duit ?

Assalamualaikum ... Goverment servant dah dapat habuannya..boleh la beli dan tambah apa yang patut ... boleh la menghabiskan duit bonus..hihi.. korang duk sibuk fikir persiapan raya tu tp yg satu nie jgn lupa pulak.. kalau tak sediakan yang satu nie harus ramai buda…

Apa Nama Biskut Nie??

Assalamualaikum... Tolong yaya...sape tau biskut kat atas tu nama apa... Rasanya sunggguh memikat kalbu.. Sedap yang teramat sangat! Biskut tu adik beli kat sekolah..kawan dijual..satu bekas tu RM 20 .. Biskut tu jual as biskut raya la tp kami semua dah ngap dengan rak…

Dari Tak Ada ... huhu ..

Assalamualaikum ... sekarang dah tiba masa orang serbu bandar MBKT nie..semalam balik terawih singgah kedai kasut..pukul 10.30 pun kedai bukak lagi ..agaknya dah start beroperasi hingga lewat malam..ye la lagi 2 minggu nak raya kan ..nak cari kasut raya untuk Wafiq ..…

Assalamualaikum ...   Semalam lepas berbuka kat taman terus ke Masjid Abidin untuk Solat Maghrib seterusnya sambung ke solat terawih...apa yang yaya nak cerita nie yaya rasa semua org lalui..saban tahun mesti macam nie...   kat Malaysia nie lazimnya saf kanak…

GA | Kad raya dari Solicious StoriNori

Assalamualaikum ... dah lama tak join contest ke..segmen ke..GA ke.. tapi kali nie join GA dari SS .. dapat kad raya free..ye la ..sekarang nie susah sanagt nak terima kad raya tradisional..setem mahal skang nie..semua pakat wish hari raya via emel..tak pun sms j…

Menu Berbuka Semalam

Assalamualaikum ... Petang semalam mak saudara masak lauk pauk nak hantar masjid untuk berbuka..jadi mak yaya awal-awal pagi dah pergi rumah dia tolong memasak..sepatutnya yaya sekeluarga kena berbuka kat rumah mak long lah..tapi bila rasa itu tiba..malas pulak nak p…

Assalamualaikum .... Fida: Tandatangan Mamat buat saya jatuh hati "Saya mula tertarik pada Mamat sejak melihat dia menandatangani autograf dalam tulisan jawi kepada peminatnya sewaktu sama-sama mempromosikan filem "Man Sewel Datang KL," ujar Fida …

Pop Pop Dah Berubah Wajah

Assalamualaikum... Owh abang polis...daku nak buat entri pasal mercun...jangan tangkap daku..daku tak jual mercun..pun tak beli mercun..main pun tidak..cuma tengok orang main mercun je...^^ Korang ingat lg tak mercun bawang? Dulu masa kecik-kecik nie la satu-satunya me…

Sementara Menanti

Assalamualaikum... Hari nie berbuka puasa kat taman rekreasi balik bukit...Sementara menanti waktu berbuka wafiq jalan-jalan ngan tok ma sambil tengok matahari terbenam... Puasa ramadhan sebulan hampir 20 hari kami berbuka kat taman..beli juadah serba ringkas then angk…

Sotong Sumbat Tersedap Di Dunia !

Assalamualaikum ... Petang semalam berbuka kat Primula Hotel ..ada invitation ..  mkn free kat hotel .. saper tak nak kan ...hikhik..banyak pulak tu makanan...orang lain kejar nasi tapi yaya dah aim beef stick! bila nampak kami berdua syok makan beef stick tu org yg d…

Assalamualaikum ...   Nie entri yang diemel lagi..just foward emel  yang yaya dapat dari emel office...kesahihannya yaya belum pasti.. nanti balik rumah baru yaya check...   Mari     Kita Cuba ....! Al-Quran adalah peninggalan Rasulullah     kpd kita semua uma…

Ini Belog Ibu Wafiq T____T

Assalamualaikum ... Tajuk post kali berupa jawapan kepada soalan atau kemusykilan atau kejelekan yg mungkin akan terdetik kat hati korang..kehkeh... hihihi...saje je la ...ye la...mana la tau kut2 ade yang terdetik ' pe sal sume pic anak dia je nie..' atau &…

Assalamualaikum ... Lebih 7 kg dalam perut! kembar 4... tak terbayang rasanya.. macam mana ler bawak perut tu ye.. tak tertonggeng ke belakang ke...kihkih..seksa ibu mengandung...yaya bawak beras 5 kg pun dah semput .. hihi ... alhamdulillah anak semua sihat tanpa…

Assalamualaikum... Sekejap je..hari nie dah masuk hari ke-9 berpuasa..nie baru lepas sahur..bedil penutup baru je bunyi..tp rasa tahun nie slow semacam je bunyi je... awal ramadhan ada buat azam...tak nak berbelanja ikut nafsu kat bazar ramadhan nun..alhamdulillah..kam…

Assalamualaikum .. Dikatakan ... apabila tiba bulan Ramadhan, semua roh berkumpul di Luh Mahfuz memohon kepada Allah S.W.T untuk kembali ke bumi. Ada roh yang dibenarkan pulang ke bumi dan ada yang tidak dibenarkan.Roh yang dibenarkan pulang adalah kerana amalan bai…

Mercun  oh Mercun ...

Assalamualaikum... Bila bulan puasa je berdentum-dentum ler bunyi mercun..kat kawasan yaya nie tak payah tunggu bulan puasa, seminggu sebelum ramadhan baru nie dorang dah sibuk main mercun..bukan budak kecik je, bapak budak pun sibuk main...aduhaiiii...maki je ler dal…

Palm Spring Resort PD  - Jangan Duduk Situ !

Assalamualaikum ... Panjangkan maklumat yang dapat dari emel.. tapi betul ke tempat tu berhantu? menyeramakan? dah 3 tahun orang tak stay situ? dengar cerita gerun pulak rasanya..ade orang negeri sembilan or orang PD sendiri boleh confirmkan tak .. kongsi2 kongsi in…

F.O.C

Assalamualaikum.... Semua dlm pic tu brg-brg free..suke suke bila dapat brg free... Mandian tu yg besar...1000ml..dpt masa beli baju Wafiq kat Anakku..masa beli tu dapat 3 keping kad scratch..sekeping tu dapat mandian..lagi 2 keping dapat baby wipes...tak pernah pakai …

Puding Keju

Assalamualaikum .... Terliur tengok puding kak nor.. buat la untuk buka puasa hari jumaat tu ...petang khamis balik keje terus singgah pasar mini kuala terengganu...gi beli serbuk agar-agar dengan biskut keju .. PUDING KEJU re…

Yeay ! Dapat Cucu Lagi !

Assalamualaikum .... Alhamdulillah...bertambah seorang lagi cucu Yaya.. sebelum nie dah ada 2 orang cucu perempuan..dan 02/08/11 baru nie pulak dapat lagi cucu lelaki ....cucu ??? mana mungkin cucu..yaya umur 30 pun belum..anak baru 2 tahun.. tak kan dah ada cucu ?? o…