Assalamualaikum ....

Yeay .. gaji dah masuk! kami keje swasta macam nie la..lambat sikit..tapi nie dah kira awal 4 hari dari tarikh yg biasa masuk gaji ..bukan setakat dapat gaji tapi dengan bonus setengah bulan.. syukur sangat .. boleh buat topup untuk raya nie..mana tahu nak tambah kuih raya ke..tambah baju raya ke...hihi..tapi paling supprise duit raya pun dapat..korang ade? hahah

even tak banyak mana duit raya .. tapi boleh la wat bayar upah tempah baju kurung 5 6 pasang..alhamdulillah lagi...syukran syukran ...tapi baju yaya 2 pasang je yang belum ambik .. boleh makan kepsi 3 4 kali lagi...hihi..kalau staff office baca nie mati daku....director tak hebohkan lagi pasal duit raya nie ... hihi ...besok baru dapat duit raya tu ...

biasa dapat bonus sebulan .. tapi tahun nie dapat setengah bulan je... huhu ...tapi yaya percaya pihak pengurusan mesti ada agenda sendiri .. diorang tak kan saje2 bg bonus setengah bulan ...bos.. nak gi family day ke ? ke nak naik gaji kaw-kaw gitu  .. hihi.. bonus paling banyak pun 2 bulan gaji..tu pun bonus akhir tahun..bukan bonus raya .. tapi kalau gaji naik banyak dapat merasa selama setahun tu....lagi banyak dari 2 bulan bonus ...mana satu pilihan kamu??? i prefer naik gaji dari bonus tinggi .. best best !

ape pun yang paling penting kita terima bonus tu dengan seikhlasnya .. itu adalah rezeki...ganjaran pihak syarikat untuk kita ...baik ada dari tak ade .. kan kan ??? orang kat malaysia nie agak-agaknya ada tak yang sujud syukur dapat bonus ??? hihi .....




nota kecik besar : SYUKRAN SYUKRAN !!!