Showing posts from April, 2012Show All
Muffin Coklat Pisang

Assalamualaikum ... Separuh dah buat cekodok pisang.... balance buat muffin pisang...mengigau mak mencari balance pisang atas meja..hahah..sorry mak, dah sumpah jadi muffin ... dia ingat yaya buat muffin coklat biasa jer... ada rasa pisang la mak...hikhik... to…

Semarak Api

Asalamualaikum ... baru berpeluang menyentuh dan memegang..orang lain mungkin dah biasa dengan pokok semarak api ni..tapi pokok di halaman rumah yaya ni..setelah lebih 7 tahun tanam baru bunga nak menampakkan diri...jadi memang rasa teruja... semalam hujan bera…

Assalamualaikum....   Hati-hati semua ye..nak makan sila tengok betul-betul ingredients..contoh kalau beli sandwich..sandwich kat tak de ingredients kat pembalut...cuma ada nama..contoh.. 'Ham Sandwich' .. sebab tak tahu maksud main beli jer dan banta…

Balik Kampung - Cerita Rusuhan Angkara Kalah Bola

Assalamulaikum ... Sepatutnya semalam dah balik rumah mak..tp mr.tmfs sibuk dengan PC Fair di Riyaz Heritage..so pagi nie la baru balik..tak jauh mana pun rumah mertua dengan rumah family yaya..terpisah dengan Bukit Besar je..kalau tak jem kurang 10 minit dah sampai..…

horlicks malties original-all time favourite!

Assalamualaikum ... mengimbas kenangan ... darjah 5 (tahun 1993) ... hujung minggu yakni hari jumaat tetap bangun awal macam nak gi sekolah..dah berpakat dengan kawan-kawan di kejiranan..nak berjogging dari rumah ke pantai batu buruk..6.40 pagi dah keluar dari …

Sama-sama sayang .....

Assalamualaikum .... 'terima kasih ibu...' ujar Wafiq sambil memeluk dan mencium pipi yaya... 'kenapa Wafiq ucap terima kasih?' tanya yaya sedikit hairan...hairan banyak sebenarnya..hihi 'sebab ibu ajor Wafiq buat keje school yang colour - c…

Assalamualaikum .... Yaya ada ejas sikit-sikt bloglist... blog-blog masakan yang yaya selalu terjah memang tak boleh remove..hihi..sumber inspirasi tu nak masak ape... nak buat kek apa... tapi kalau berbulan tak update maaf la ye...ampunnn.... jadi nak tanya nie.…

Semangat betul la Wafiq nie...

Assalamualaikum.... Baru nak lelap mata .. tapi duk tenung Wafiq yg sedang lena.. Tengok la rambut wafiq..cepat sungguh panjang..tengok kuku dia..hmm..agak panjang..jumaat lepas tak sempat nak potong..yaya buat apa ye minggu lepas sampai tak sempat nak poto…

tak terer bab pisang

Assalamualaikum ... nama-nama pisang memang tak terer, cuma tau pisang lemak manis sebab rupanya yang kecik molek..hihi.. kalau kat kedai jual pisang tak letak nama mmg siap kena tanya la .. memalukan betul la daku nie..hikhik.. korang sebut la pisang emas ke, pi…

Kecik-kecik buleh sijil doh..[ Alhamdulillah..]

Assalamualaikum ... huh..cerita sabtu lepas, baru nak abdi kat blog.. sabtu lepas last session untuk Alimkids 1st module.. sekejap je dah selesai 8 sessi... minggu nie cuti seminggu..kita plan gi jalan-jalan ye weekend ni Wafiq..next week dah start module 2 ... jom te…

Saharah Tandoori lagi

Assalamualaikum.. Diet? Hari nie diet hancur..pagi, tengah hari bedal makan.. Sekarang mkn malam pulak.. Sape orang Kuala Terengganu? Korang sure tau Saharah Tandoori di Jalan Air Jernih..yaya mmg berkenan restoran nie. Tengok la apa yaya order..roti canai telur se…

Hukuman Masa @ Nanny 911

Assalamualaikum ... Siapa pernah tengok Nanny 911 @ NTV7 ... setiap Isnin hingga Jumaat jam 10 pagi..yaya sah-sah la hari Jumaat je berkesempatan tengok. mmg best program realiti nie.. berkisar tentang keluarga yang bermasalah..bukan maslah suami isteri ye tapi masala…

Assalamualaikum... Alahai suami..dari jam 9 malam lg duk call TM center,tapi tak berangkat..line busy. Internet kat rumah nie disconnect. Apa masalah ntah.. Suami daku tu bukannya boleh hidup tanpa internet,dah macam isteri pertama.. Jam 10.40 keluar pergi main badmin…

Semalam 15.04.2012 - tarikh penting!

Assalamualaikum ... semalam bekerja dalam keadaan mengantuk yang teramat! mengantuk sungguh! bukan tak cukup tidur..dah tidur awal tapi entah lah..sampai berair mata nie tahan mengantuk..memang otak blur.. semalam 15.04.12..bukan tak ingat tarikh tapi semacam …

Kenapa gegaran susulan berskala lebih kecil ?

Assalamualaikum ... amaran tsunami ditarik balik memberikan kelegaan..walaupun Terengganu berkecuali dari merasai gegaran tapi sebelum heboh orang memperkatakan tentang earthquake di Fecebook dan juga mesej rerangkak di TV (baru tau ianya dipanggil mesej rerangkak..…

Singgang sotong, sawi manis masak sos tiram, ikan goreng bawang, jus mangga

Assalamualaikum.... Siap dihidang,menunggu mr.tmfs balik makan.. kita bercuti dia bekerja..jadi faham-faham saje la..tak de makna nak keluar berjalan..kita main masak-masak je la ye..tak pe la,semalam dah gi dating berdua .. Singgang sotong... Masakan mudah..hi…

Gajah

Assalamualaikum ... Nama haiwan yg pertama disebut oleh Wafiq ialah GAJAH. Mungkin kebanyakan baju ada motif gajah , kat Pet Pet pun ada gajah, botol susu masa dia baby dulu pun ada gambar gajah. So, agakanya itu yang dia ingat sangat akan gajah..badan gajah yang bes…

Ombak Rindu 3

Assalamualaikum .... hah? ada ombak rindu 3 ? jangan terkejut  yer..(padahal i sendiri mata melopong mulut ternganga)... oppss...ni bukan movie tapi novel..tak caye? tengok nie...(gigih yaya snap dari page novel Kan Ku Kejar Cinta Kamu) Ombak Rindu - ada dalam…

Assalamualaikum ... Status kat FB penuh dengan pasal anugerah semalam..kat blog pun..pasal pemenang, pasal red carpet...yaya tak tengok pun..Wafiq si budak bertuah tu tak kasi tengok..wafiq nie susah sikit nak faham dia bab tv nie..kalau dah dia kata 'tak payah…

Kenapa mendap ?

Assalamualaikum... Nie panas dari oven.. nama kek ni kek sultana..tapi yaya guna kismis jumbo instead of sultana..excited je nak potong... Rupa bila dah di potong...huhuhu...korang perasaan tak? Nape kismis tu mendap bawah ???? Kenape ???? Teriakan orang t…

i cinta kamu ....

Satu kelainan kan? Bukan ' i love u ' ... Bukan ' saya sayang awak ' tapi ' i cinta kamu ' .. kalau sebut depan suami ni harus gelak tergolek dia..haha..buang tebiat... Guna yg asli saje... Ayang sayang abang..kihkih... Nie gara-gara novel kat a…