Assalamulaikum ...

Sepatutnya semalam dah balik rumah mak..tp mr.tmfs sibuk dengan PC Fair di Riyaz Heritage..so pagi nie la baru balik..tak jauh mana pun rumah mertua dengan rumah family yaya..terpisah dengan Bukit Besar je..kalau tak jem kurang 10 minit dah sampai...

semalam ada member sms...dia tanya yaya balik rumah mak tak..yaya jawab lah semestinya yaya balik..then dia cakap 'best la dia boleh balik kampung..kat kg sure best, sunyi..tenang...'... hahhaha...kampung la sangat....dekat jer wei...satu lagi tak de nak sunyi nak tenang lah..kampung pinggir bandar kurang bingit sikit je nak banding dari rumah nenek yaya yg dekat Jalan Tok Lam tu..kalau ada konsert ke..Jom Heboh ke kat Taman Syahbandar memang orang tua tu tak boleh tidur..

baru nie pasukan Bola Terengganu kalah dengan Sime Darby...dok leh trime kenyataan awok2 kiter..hihi...


disebabkan presiden bola trg tu duk sekampung ngan yaya..maka merasa la kampung kami dilanda rusuhan...





bila amin wat staus gini...macam-macam orang komen..ade hok sokong..ade hok dok sokong..sapa kait bab politik..loh gi laa...ambe perhati dari jauh jer.....:)




hah! kan org kampung dah berbunyi. kami tak suka rusuhan..biar kampung kami aman damai.. :)
 bimbang jugok kalau ade next game..dan ditakdirkan kalah lagi..tak pasal-pasal orang kampung kena merasa bingit bunyi motosikal.. huh..dah la rumah mak yaya tepi jalan..kesian mak i tauu....masa dorang kejar CMJ tu mak yaya siap tanya kat adik yaya ..'bola menang ke dik' adik yaya jawab ..'tak mak..kalah..' mak yaya cakap 'dah tu, orang raikan apa yang bising sangat kat luar tu?'



tapi.... alhamdulillah...menang jugok dengan Song Lam (vietnam) ...kiki...


tapi ketidakpuasan hati tentang presiden dan jurulatih terengganu tetap ada....bila kalah akan meletopp lagi...

adoyainya....


psst : lama tak nampak jiran sekampung, Manaf Mamat ... budak2 kat kampung tu memang adore sangat dengan Manaf...yer la..pemain bola org kampung,sape tak bangga kan?...