Showing posts from 2013Show all
35 minggu .. 5 minggu lagi ?

Assalamualaikum ... hari nie cukup 35 minggu.. lagi 5 minggu menuju due date..hihi..kalau wafiq dulu beranak cukup2 40 minggu..tp kali nie tak tau lah...perut pun rasa besar semacam je..adushh..risau jugak kalau baby nie nanti besar cam abang dia..wafiq berat m…

Selera makan bertambah, batuk dan selsema berkurang selepas seminggu ambil mealshake dan omega guards

Assalamualaikum lagi testimoni customer yang consume mealshake dan omega..alhamdulillah selepas mengamalkannya selama seminggu dah nampak kesan positif..alhamdulillah.. akak nie mencari -cari 'penawar' untuk anaknya yang berusia setahun 8 bulan yg selalu…

Resepi Cheesekut - Saya pun nak ber'cheesekut' jugak ..

Assalamualaikum ... sana sini duk menayang...terliur tau..nasib resepi senang..tak terasa hati sangat nak membuatnya..haha..tp siyes sedap..bg penggemar keju memang tak kan tolak..tp mak yaya..hmmm...awal2 lagi dah cakap..ape ke jenis lah kek cegini..haha..belum maka…

KID SET : OMEGA GUARD & MEAL SHAKES

Assalamualaikum ... Tiada yang lebih bahagia selain anugerah kesihatan yang berpanjangan untuk anak-anak tersayang... Info Produk : SHAKLEE MEAL SHAKES Meal Shakes - Makanan Segera, Tanpa Curiga Kenapa Mealshakes menjadi 99% pilihan ibu-bapa? Dalam ke…

Assalamualaikum ... - Ketika solat digalakkan untuk sujud lama sedikit sekurang-kurangnya dalam 5 minit. - Dalam keadaan sujud rebahkan badan ke kiri dan kanan bergantung pada kedudukan badan baby dan baringkan selama 20-30 minit. - Jika badan bayi ke kanan reb…

Resepi Lauk Pauk Untuk Sebulan Puasa Ramadhan

Assalamualaikum ... Resepi Lauk Pauk Untuk Sebulan Puasa Ramadhan | Pening kepala nak fikir juadah apa nak masak setiap petang? hari nie baru 2 Ramadhan.. Tapi ada kawan Yaya dah berbunyi ..' nak masak ape ye hari nie?' haha... isteri macam nie la…

Assalamualaikum ... Berikut adalah amalan-amalan sunat tanda kesyukuran menyambut kelahiran bayi : 1. Azan dan iqamat • Anak lelaki di azan pada telinga kanan dan iqamat pada telinga kiri. • Anak perempuan di iqamat hanya pada telinga kiri. Sabda Rasulullah…

Masa tak kena

Assalamualaikum... Selamat pagi.... ;) Siar lagi time maghrib..nak mandi, nak solat, nak makan...semua nak buat time tu..  dah download sampai episode 25..episode semalam..hihi.. Penyelesaiannya... Kita download semua episode..masuk phone…

Assalamualaikum .. korang camner..hot temper korang duk level brape kalau nak marah anak ???..kalau yaya suara mmg kuat lah..tapi bahasa kontrol lagi..masih lembut didengar lagi....suara je menakutkan..haha.. tapi yaya lagi suka guna taktik MERAJUK ..buat derkkkk …

Suka sangat pergi perpustakaan...

Assalamualaikum .... Bermula lawatan sambil belajar anjuran tadika dia ke perpustakaan awam kuala terengganu..lepas pada tu sokmo benor Wafiq desak ibu dia ni pergi perpustakaan..dari hanya tau sebut 'pustaka' (loghat trg)..pastu yaya ajar sebut PERPUSTAKAAN …

Koko Tok Aba Terbaekkk!

Assalamualaikum... Nampak je Wafiq koko Tok Aba nie atas rak kat Sabasun semalam..dah kepit celah ketiak dia... nak tak nak ibu kena beli juga.. Tp rasa dia mmg best..ibu sempat rasa seteguk dua..tu pun bila wafiq dah tak tertahan dah nak ke toilet membuang.. haha..s…

Supplement Untuk Kanak-Kanak | Omega Guard + Meal Shakes

Assalamualaikum .. Supplement Untuk Kanak-Kanak | Omega Guard + Meal Shakes Dah baca kisah wafiq yang kurang selera makan tp akhirnya dah berjaya hilangkan kerisauan hati ibu dia nie..hihi.. http://diariibuwafiq.blogspot.com/2013/02/kebaikan-meal-shakes-alhamduli…