[TIPS] : Cara tingkatkan HB Semasa Hamil

by - Tuesday, May 21, 2013

Assalamualaikum ...

Pengalaman diri sendiri.. Anda kena cuba baru tahu keberkesanannya..alhamdulillah..

Hb yaya rendah..sebelum tu check 11.3 .. bulan lps check dah naik 11.9.. alhamdulillah.. kalau ikut 11 tu tinggi lagi..tp compare dgn wafiq dulu awal2 preggy masih 12 ke atas..xmo la melarat makin turun hb tu..HB nie trebd dia kalau dah turun mula lah melarat asyik nak turun je.. kalau bawah 10 nanti kena ugut ngan akak misi..'nak kena cucuk kat punggung ke?'

pengalaman masa wafiq dulu lah nie..bukan main lagi misi suruh makan hati, bayam.. tapi organ dalaman haiwan yaya tak amal mana..bayam lg lah, bukan feveret sayur..kalau carrot or cauliflower boleh naikkan hb kan senang..haha

so sekarang dah tau cara nak naikkan Hb.. yaya setiap hari ambil vitalea (multivitamin) 2 biji..alhamdulillah naik juga hb tu..tak ambil ubat kat KK..misi ok je bila bg tahu saya dah makan vitamin shaklee..




Keadaan yaya sama macam Wafiq dulu..tak ada alahan apa... tapi hari tu ada skip B Complex 3 hari..tertinggal kt rumah..kepala rasa hanyut semacam je..biasa makan kat office after breakfast..lepas telan b complex baru rasa ok sikit..

Yaya dah merasa keberkesanannya..nak cuba? Boleh contact Yaya 0139343282


*1st entri sejak2 pregnant nie..alhamdulillah dah 17 weeks






.
 

You May Also Like

2 Comments

  1. lama tu menyepi....penangan preknenn yek...

    ReplyDelete
  2. tahniah ya yaya...
    smoga sihat2 hendaknya.. sy pn prggy 7 bln..dan hb mmg rendah sgt2 9.8..huhu dh cuba makan sayuran n sgla yg tambah darah.tp tk tau la,esok nnti kena checkup hb...huh..hrp2 makin naik..:)

    ReplyDelete