Kebaikan Meal Shakes : Alhamdulillah Wafiq dah berselera makan

by - Monday, February 18, 2013

Bismillah...

Assalamualaikum ....


Yaya nak share dengan korang salah satu produk Shaklee iaitu Meal Shakes.. bila nampak kesannya pada anak sendiri baru berani nak share..sharing is caring ;)

Usia 7 hingga 9 bulan Wafiq pernah obesiti.. pergi klinik kesihatan nurse tanya sama ada bagi susu badan atau susu formula.. wafiq menyusu badan dan memang kuat menyusu.. tengok dia masa tu pun montok je..sedap dipeluk..hihi..bila dah wean off pun yaya tak ada masalah dengan selera makan wafiq..formula milk pun tak de hal..susu minum..makan pun banyak.. 

tak silap yaya masuk usia 3 tahun selera makan dia sedikit berubah..dia jadi picky eater..dulu elok je makan buah sekarang dah tak nak. sayur pun tak nak, ayam ikan tolak terus.. padahal semua tu feveret wafiq..wafiq cuma nak telur rebus , telur rebus dan telur rebus! ibu mana yang tak runsing kan kalau anak nak makan telur rebus dengan sedikit nasi putih..susu pun dah kurang. dari 2.4 kg susu sebulan (2 kotak besar Anmum) sekarang sebulan sekotak pun masih banyak berbaki..saudara mara yang jarang2 sekali tengok Wafiq mesti akan cakap wafiq dah makin kurus...huhu..

yaya dah lama consume dengan produk shaklee..sejak menyusukan Wafiq lagi..bila Wafiq berdepan dengan masalah selera makan pun masih belum terlintas dengan Meal Shakes. Sehinggalah kawan sepejabat yaya bercerita perubahan anak dia selepas ambil Meal Shakes..

                                                           

Alhamdulillah .. setelah 2 minggu yaya bg Wafiq Meal Shakes memang nampak sangat perubahan. (Yaya letak satu sudu kecil meal shakes dalam susu wafiq dan kurangkan 1 scoop formula milk).. Wafiq minum susu macam biasa..no komen.. yaya pernah letak ubat demam dalam susu tapi dia siap cakap 'ibu susu nie rasa manis la.. janagn buat susu manis lagi ye ibu' . tapi bila campur Meal Shakes perasa vanilla nie ok pula dia.

Wafiq dah start minta makanan.. dah bagi tau Wafiq lapar..makan nasi lemak habis, yaya ambil dia dari sekolah minggu lepas dia tanya ibu nak belanja Wafiq makan apa hari nie? hihi.. rasa lega sangat dengar.. bawa dia pergi makan roti canai..roti telur sebiji, roti kosong sebiji.. kuih tat telur 2 biji. sekali makan.. 

malam2 sekarang nie dah minta susu..lepas minum susu pun masih cakap lapar..Wafiq tu siang malam aktif tu yang cepat lapar agaknya..

lagi satu sebulan pertama persekolahan hampir setiap minggu wafiq demam dan selsema..antibodi lemah lah tu bila dah bercampur ramai-ramai..mudah berjangkit..nie pun buat yaya runsing sebab wafiq susah kena sakit..tengok dia dah merah muka, badan panas hingus meleleh..haih..lagi la yaya rasa nak cuba Meal Shakes. Alhamdulillah dua minggu dalam bulan Februari sakit tak singgah..seronok tengok dia cergas..


lagi kebaikan Meal Shakes :-

- ia mengandungi  19 vitamin utama dan mineral tambahan dan jika dihidang seperti yang disarankan ia kaya dengan sumber kalsium dan protein yang amat diperlukan oleh kanak-kanak untuk membesar, kuat dan sihat. 

- Meal Shakes ialah gabungan multivitamin, multimineral dan protein soya yang membekalkan keperluan nutrisi anak-anak yang sedang membesar. Amat sesuai untuk anak-anak yang aktif, memilih makan, kurang selera makan, sibuk beraktiviti dan yang memerlukan sokongan untuk menguatkan imuniti. 

- Terdiri daripada gabungan  bahan2 semulajadi yang diproses dengan kaedah natural agar lebih mudah diterima oleh tubuh tanpa kesan sampingan.


Siapa yang sesuai mengambil MEAL SHAKE SHAKLEE? 
  • Anak-anak yang kurang berselera untuk makan 
  • Anak-anak yang tidak suka makan vitamin dalam bentuk pil 
  • Anak- anak yang cerewet dengan makanan 
  • Yang mempunyai masalah sembelit 
  • Yang mempunyai masalah asma (utk kanak-kanak, mestilah berusia setahun ke atas ) 
  • Yang mempunyai masalah kesihatan ( demam panas, selsema, batuk-batuk )

    * Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

Contact :-
whatsapp/sms - 013-9343282
email - yayaazura82@yahoo.com




.

You May Also Like

3 Comments

  1. ank pcl 2 org prmpuan (16 & 12)..kurus je, mkn berseler kerap tp tetap x naik berat...yg kakak tu x kisah sgt tp yg adik tu lah..

    ReplyDelete
  2. Kalau anak tak nak makan memang susah hati kan. Tapi dah jumpa penawarnya teruskanlah Yaya. Anak-anak kakak janji masak ikut selera mereka ngap aje...

    ReplyDelete
  3. wahh..jadi ajen shaklee pulak yeee

    ReplyDelete