Showing posts from February, 2011Show all

'Totally natural' human breast milk ice cream on sale in London By ANI ANI – Fri, Feb 25, 2011 12:17 AM EST Washington, Feb 25 (ANI): A shop in London is selling ice cream containing human breast milk. The shop in Covent Garden used milk donated by a UK mom t…

80 EKSPERIMEN SAINS BELAKANG RUMAH dan KAD AL-FURQAN

Hari khamis order online..pagi sabtu dah ada dalam tangan ..nie la dunia zaman sekarang .. tak perlu susah-susah ke kedai buku .. tak perlu pusing-pusing dalam kedai cari buku .. orang kata dunia hujung jari .. hihi... alamaknya makin hari makin membiak lemak kat …

Bila 'Aping' Depan Mata

Semalam..belah pagi sengaja cari nahas ke Jom Heboh..ambek ko...sebesen peluh ko bawak balik rumah..haha.. belah petang pulak pergi mengejar si Aping kat Terengganu Trade Centre (TTC) ingat Kolumpo je ke ade trade centre bagai ni..hihi.... Budak Wafiq tu Yaya tengok e…

Bila Suamiku Tergoda .. Huhu ...

al - kisahnya ... pukul 10 pg ...sedang seronok mengadap tv - tv tengah tunjuk jom heboh tv3 - tetiba sahaja mr. tmfs bersuara ... ajak pergi jom heboh...ouchh..ternyata dia tergoda dgn akim dan tomok yg sedang ditemubual ketika itu...dahla dan dan nak pergi..Padah…

Baru Lepas Buat Pancake Pisang

pukul 11 malam baru buat pancake pisang .. umpama dapat wahyu jer.. ade org nak masak tengah-tengah malam gini ?? kalau dah lapar sangat baek masak megi jer.. yaya jer kut yg over rajin .. or ..buat-buat rajin ..haha.. perut nie dah lapar sangat ..minta diisi ruang-ru…

Lantai, Anak Dan Ibu

Puan Isteri & Encik Suami .. Nie yaya dtg nak berkongsi ilmu, org kata kalau kita tak kedekut ilmu semakin banyak ilmu yang kita dapat.. buat mereka yang dah ade anak ler..tak ade anak pun boleh baca.. sebagai ilmu persediaan org kata… YUYU comel wajib baca sebab…

Tahniah Ben Ashaari - Dah 10K Follower

Sekalung Tahniah / Ribuan Tahniah / Berjuta2 Tahniah buat http://www.benashaari.com akhirnya .. ( pukul 12.35 gitu ler rasanya ) dah 10 RIBU follower beliau ... dan .. terima kasih sebab sudi tolong kami blogger-blogger baru nie... segmen-segmen yang dianjurk…

Bila Tengah Malam .....

korang ade rutin macam yaya tak ? eh tak la rutin..cuma bila mata nie tak mengantuk..mula la rasa nak ngadap pc..time nie la Wafiq tidur ... hish Yaya nie..bukannya nak bangun buat solat sunat..mengata Yaya ler tu...hikhik..nie sebelum tidur ok .. nak buat ibadat sunat…

dividen EPF 2010 dah diumumkan... macam biasa laa....naik sikit-sikit jer ... tapi ok la dari turun kan ? 2001 - 5.00% 2002 - 4.25% 2003 - 4.50% 2004 - 4.75% 2005 - 5.00% 2006 - 5.15% 2007 - 5.80% 2008 - 4.50% 2009 - 5.65% 2010 - 5.80% see.. dividen yang telah diisyti…

Wafiq and Connectedtots

haih budak Wafiq nie..takde dia nak tido siang nya.. weekend gini la ibu nak layan blog Wafiq oii..kalau dia tido pun kejap benor.. sempat ampai kain jer..hikhik ... tiap kali ngadap pc nie dia mesti datang menyebok.. nak buat camner.. nak marah lebih-lebih nie le ana…

Asyik Kroh Kroh - Memang Bikin Sentap

bukan nak bagi petua macam mana nak tingkatkan trafik atau petua macam mana nak nak dapat BE...Yaya belum layak lagi nak kongsi tips-tips rupa gitu..hehe...harap-harap akan tiba masanya nanti ye... Yaya ada terbaca satu petua nie ... petua kurangkan dengkur ...so nak …

Akhirnya berjaya  buat  'Reply To Comment'

tak susah pun nak buat benda nie...nasib baik ada Ammar and Nescafe Ais tolong ajarkan .. sekali buat dah menjadi ! horey ! Yaya yg rabun IT nie pun boleh buat ...apatah lagi adik-adik yang cerdik pandai..sure menjadi punya ... Yaya tak nak la buat tutorial..rasa…

Wafiq Langgar Arahan , Rela Berbogel

Lama dah tak ke Air Terjun Sekayu. Cuti CNY baru nie adik Yaya dan suami ada balik bercuti.. nak sangat mandi sungai..adik ipar Yaya nie tak pernah lagi sampai Sekayu nie.. padahal dia dah mat selam.. tak kan ler tak puas-puas duk dalam air..opss..lupa yang tu air ade …

I Love You Lemonade !!

Chicken Chop Mee Mamak Mee Kari Teh Tarik Hazelnut , Mango Sorbet , I Love You Lemonade ! Kali nie layan pic dulu..haha...1st time nie upload pic yg Yaya snap guna my WAVE 11 ...ok tak gambar??? hikhik... quorum sama je masa Operasi Memontelkan Badan …

Hari nie 14.02.2011 ... ape ada dengan hari ini... tak de ape2 ok ! hari nie hari isnin ... sunat untuk berpuasa... kalau bulan islam hari nie 11 Rabiulawal.... so tak de ape2 untuk diraikan..jangan korang yang bercouple ada hati nak celebrate cam omputih celebrate tu …

Contest " Comelnye Berbaju Kurung"

Kali nie Yaya di tag oleh blogger EJA ....ajak join cotest comelnya berbaju kurung yg di anjur oleh blogger http://cikpsiko.blogspot.com/2011/01/contest-comelnye-berbaju-kurung.html SYARAT-SYARAT 1) Entri contest "Comelnye Berbaju Kurung" 2) Link …

SUAMI DAN DOSA Aku tak mahu suamiku berdosa Lantas aku melabuhkan jilbabku Berusaha menutup sempurna auratku Aku tak mahu suamiku berdosa Lantas aku perlengkapkan diriku Dengan ajaran agama Agar dapat membezakan Antara yang benar dan salah A…

بِسْــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيماَ لسَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ Menurut Ustaz Zawawi Yusof, Baginda SAW memberi salam dengan lafaz “ Assalamualaikum ” dan menjawab salam dari para sahabat Baginda dengan salam yang lengkap iaitu “ Waalaikumuss…

Para Gadis ... Usah Kecewa Ditinggalkan BF

Cewahh.. tu dia..tajuk cam Yaya nie motivator je.. Yaya ade pengalaman macam nie..tapi bukan berlaku pada Yaya tau sebab Yaya bercinta dengan mr.tmfs masa umur Yaya 15 tahun lagi..now umur Yaya dah 29 tahun..kalau gaduh pun lepas tu baik balik...tapi nie berlaku pada …

Parking Bertingkat - Jakun Betul La

jakun betul la.. siapa yg jakun ??? of course la me !!! tak berani la nak mengata orang..... nie hah .... tempat letak kereta bertingkat korang pernah tengok ??? nie la rupanya... nie kat kuala terengganu.... kuar lunch td Yaya snap.... ingat lg masa benda alah nie bel…