Showing posts from March, 2012Show All
Simbolik Cinta

Assalamualaikum ... Tengah-tengah malam nie nak berbicara pasal cinta sikit..hhihi.. apa simbolik cinta korang ? punya lambang atau tidak? teringat yaya akan satu buku Dr. Hm Tuah Iskandar, tak ingat dah tajuk apa sebab yaya ada banyak sangat buku hasil tulisan beliau…

Hanya dia terkenan gelas senget.

Assalamualaikum .... Yaya dah jarang minum minuman berkafein..nescafe terutamanya..dalam sebulan rasanya secawan pun tak habis..tu pun bila mak mertua buat nescafe masa sarapan..nak tak nak minum jugak seteguk dua..siap pesan awal2 kat suami 'abang tuang sikit…

Assalamualaikum .... Kalau kat negara kita ada hukuman macam tu alamatnya ramai tak boleh terima..benda baik mmg susah orang nak terima kan.silap-silap berlaku rusuhan.. ape kelasss tak pegang tangan, tak romantik la kan..tapi kalau suami isteri ..anak sudah berder…

Wafiq dan Spongebob

Assalamualaikum ... Who lives in a pinapple under the sea? Spongebob Squarepants! hikhik...sape suka tengok citer spongebob sila jgn segan angkat tangan..( nak angkat jugak..^_^) yaya teman wafiq tengok je ..kikiki.... budak wafiq nie bukan setakat spongebob, Ci…

Jom pergi Mekah naik kereta ayah

Assalamualaikum .... 'Tak nak la naik kapal terbang , bunyi bising macam kapal terbang wafiq. Jom pergi Mekah naik kereta ayah...' yo yo la tu Wafiq.. sampai sangat la kita di Mekah naik kereta..  * terus tak pandai pose gedixss bila dah pakai jubah..kihkih…

Cepat sembuh baby Amsyar

Assalamualaikum... Baru tau baby pun boleh kena uluran..kesian baby Amsyar, baru nak masuk 5 bulan dah pun kena operate.. Bekas jahitan dah serupa orang yg kena c-sect..usus dah sampai menekan anu dia.setiap kali meneran nak buang atau setiap kali amsyar menangis lagi-…

Assalamualaikum ....       TINGGALKAN MASALAH ANDA SEBENTAR...... Seorang pensyarah sedang memberi kuliah tentang Stress Management Dia mengangkat segelas air dan bertanya kepada mahasiswanya "Berapa beratkah Segelas Air ini pada fikiran anda Semua"?? …

Zaman batu, gangsa, logam tidak pernah wujud !

Assalamualaikum .... satu pembohongan ! Masih terbayang nota cantik yang yaya buat berkenaan perbezaan zaman paleolitik,neolitik dan mesoltik...berwarna-warni nota bab perbezaan zaman yang tiga tu..sampai nota tu boleh diturunkan untuk adik yg jarak beza u…

Wardina sedang berusaha..Jom kita tiru!

Assalamualaikum ... - status Wardina pada isnin lepas di FB - yaya juga sedang berusaha..sedang belajar...bermula 7 minggu yg lepas mula membuat perubahan dari gaya bertudung..bukan senang dan tak susah juga sebenarnya..alhamdulillah suami banyak membantu..sentia…

Kek Lapis Biskut Sultana

Assalamualaikum ... maaf ye..kuliti gambar kurang memuaskan.... saje try kek nie..terkenankan 'tagline' dia tu.. tak perlu kukus by layer..jimat masa..jimat gas lebih kurang kek hawflakes kukus yang yaya buat masa bday Wafiq tahun lepas.…

Lok8u - jam GPS untuk anak

Assalamualaikum... Bukan gajet baru...sekitar 2010 dah ada kat pasaran (tak silap yaya..) belum pernah buat entri lagi pasal Lok8u - Located to you - ia bukan barangan mewah tp mungkin agak penting . Sekarang nie kan makin menjadi-jadi kes anak hilang. Naik gerun …

JOM JOIN BLOGLIST BEN ASHAARI .. CEPAT !

Assalamualaikum ... Nak join : SINI ! blog yaya nie blog personal..ade kisah family, kisah anak..kadang tu kisah main masak-masak...cam tu la kalau blog personal nie...hihi...suka berblog nie... secara jujurnya...blog nie wujud kerana anugerah terindah dari Allah ber…

Selimut untuk cuaca panas

Assalamualaikum.... cuaca panas pun nak berselimut ??? masa Wafiq kecik dulu (sekarang pun kecik lagi..cuma dah besar sikit je..hihi) bukan main lagi tak suka berselimut..kalau kita selimutkan dia habis ditendangnya selimut tu... tapi semenjak dua menjak nie dah terb…

5 hari biji saga bertapa dalam hidung Wafiq

Assalamualaikum... 5 hari lepas masa kami masa yaya dengan mr.tmfs sampai rumah lepas balik keje elok lagi wafiq..menunggu depan pintu sambut kami berdua..hulur tangan kecik dia tu bersalam dengan kami..sempat lagi bergurau senda dengan wafiq..tapi bila melangkah …

Preparation For Picnic

All from Ikea.. foam cup n plate pun dah habis stok kat rumah nie.. ada baiknya pakai pinggan,mangkuk,set sudu dan cawan comel- comel nie.. boleh pakai banyak kali..lebih mesra alam kan..hmm..fingers puppet tu nak bawak pergi piknik juagak ke? Tak la..itu yaya yang mai…

WW : Wafiq suka sangat ke rumah jiran sebab ...

Puding Jagung Lapis Biskut

Assalamualaikum .... Puding nie buat hari ahad baru nie ..cuti kan sempena pertabalan sultan terengganu..setiap kali weekend or cuti mesti rasa nak buat minum petang. Rasa tu sentiasa ada tp ikut kerajinan jugak la...kiki..bila 'malas' duk depan sekali maka…

Mengenal Kaktus Di Fitra Flora

Assalamualaikum ... Pagi jumaat lepas sengaja bawak Wafiq ke nursery pokok kat Jalan Panji Alam tu..biasa memang kena tinggal la budak tu kat rumah..minta nenek dia bawak pergi jalan-jalan pusing rumah sekejap pastu kami laki bini cepat2 la pergi beli apa patut.. Bil…

Puding Roti

Assalamualaikum.... Dah lama tak buat puding roti..kebetulan wafiq nak mkn roti spread dgn sekaya...balance roti putih boleh buat puding roti.kali nie ikut cara chef hanieliza dari buku 1 hari 1 resepi. jom semak resepi! Bahan A: 2 cawan susu segar 8 kpg…

Rindu Wafiq

Assalamualaikum... Rindu kamu budak tecittt ! Rindu Wafiq...tengah buat ape la budak kecik tu agaknya. Semalam seronok main usik Wafiq. Dia takutkan batang mancis rupanya.hihi.yaya usik konon ada batang mancis dlm tangan.dia bertempik je yaya acah nak guna manci…