Showing posts from May, 2012Show All

Assalamualaikum... hmmm...nie status Fb seorang kawan yg duk KL.. - bil standard rm80-110, tiba2 mai yg latest bil rm300++, padahal penggunaan malam ke pagi sahaja utk 1 org.. Alasan TNB, musim kemarau, tu yg bil naik.. Diorang ingat kalau musim kemarau aku duk rum…

Membilang hari...

Assalamualaikum ... 4 hari lagi..4 hari lagi....hmmm... Menyesal sudah..(tak berguna..) awal-awal tak nak buat..sekarang dah bulan Rejab..puasa ganti ada balance lagi 4 hari..perut nie dah lama tak puasa..asyik disumbat makanan saja..andai tak keluar lunc…

Jangan Mudah Lupa

Assalamualaikum... Skema aje tajuk...kehkeh... yaya nie bila rasa bosan sikit2 memang sini la yaya tuju.. 9gag .. dah siap-siap bookmark kat henpon..senang...hehe..bila baca tu ada jer lawaknya yg boleh  buat yaya gelak sorang-sorang..tapi kalau kat ofis senyum seng…

Alah Wangi

Assalamualaikum ... Semalam si kacak yg kecik tu mengamuk time nak tidur..kena selsema sikit..berair hidung, dia rasa tak selesa jd ada je benda tak kena. dia minta yaya tutup kipas, tapi ayahnya yang duk dekat dengan kipas terus je gi tutup kipas tu.. ngamuk lagi…

Kek Anniversary - Kek Lapis Cheese Persona

Assalamualaikum.... Senyum je Mr.TMFS bila jemput yaya keje petang khamis hari tu..dia bg tau dia baca blog nie..ye la..isteri dia dengan teramat bersusah payahnya  cipta kata-kata indah ( untuk contest )..alang-alang join contest tu yaya pun dedicate khas untuk dia…

Kelabu Biru Oren Mata Mu

Assalamualaikum... Jumaat lepas saja cuci mata kat karnival produk halal kt Sabasun 2..tau pun bila tengok pamplet kt dlm surat khabar..tengok jadual aktiviti ada pertandingan kucing jam 5 petang..mr.tmfs kalau bab kucing2 nie suka benor la dia..Iwan  Syahman dan Mun…

Contest 2 : Kata-Kata indah

Assalamualaikum.... Terima kasih Syira untuk jemputan...klik SINI utk join contest : Buat suami tercinta... '' Sayang ketahuilah..sesungguhnya cinta kita adalah cinta terindah anugerah Illahi .... bersama zuriat pengukuh cinta, kita akan sentiasa…

Jari Jemari Salleh

Assalamualaikum ... Di Laman Rumah Wafiq : boleh tak Wafiq nak makan sireh ? (mulut bertanya tapi tangan dah ambil sehelai daun pokok bunga jejarum dan suakan ke mulut!) Dalam Perjalanan Ke Taman Pertanian Sekayu  Wafiq : banyaknya pokok sireh !!!  - (pokok …

Assalamualaikum... hari ni ambil cuti sehari..tp ada banyak perkara nak kena buat..dan hari nie jugak dah 1 rejab. bulan-bulan hijrah bersilih ganti..cuma bulan ramadhan dan syawal saja orang duk ingat sangat..bulan wajib puasa dan bulan raya..hehehe..bulan-bulan hij…

Pakaian menutup aurat dengan sempurna tetapi bersolek dan berhias

Assalamualaikum, Pakaian menutup aurat dengan sempurna tetapi bersolek dan berhias | Apa hukumnya jika seseorang wanita berpakaian menutup aurat dengan sempurna tetapi bersolek dan berhias serta gambar diambil oleh juruganbar bukan mahram ? Contohnya photoshoot …

Rahsia

Assalamualaikum... sampai jugak hajat nak ke Rahsia Stall nie..tak jauh mana pun dari rumah..drive tak sampai  dua minit pun..haha..tapi memang yaya tak pernah perasan pun Rahsia Stall nie..sampai ler terbaca kat blog Yani .. ye la mungkin yaya selalu keluar kut simp…

Apabila anak marah ...

Assalamualaikum ...  gambar 11.05.12 @ Taman Pertanian Sekayu ...luch kat sini then mandi manda jejaka ini selalu buat ibu naik tension...   gambar 11.05.12 @ Taman Pertanian Sekayu..selepas penat main air..punyalah susah nak ajak keluar kolam...   dan jejaka ini ju…

Ye Ke Bolat ?!

Assalamualaikum ... '' Wafiq... dulu kan masa ayah kenal ibu..ibu tak macam nie...lain sangat...masa tu muka ibu panjang..sekarang dah bulat.... '' perlahan je suara..tapi duk kerling-kerling kat daku...ayang dengar la abang..huhu dan anak yang b…

Kalau bercinta jadi lah couple yang ada class!

Kalau bercinta, jalan berkepit macam belangkas, hantar surat berbelas-belas, SMS berbalas-balas, masa dating sebelah tandas, berpeluk-peluk dalam bas, asyik menjeling dalam kelas, minum air perghh kongsi segelas. Bila ada konflik, haa mula la nak frust, nak tunai sol…

Di dalam selimut ada saya

mendengar bunyi yang kuat dari dalam bilik seorang anak, si ibu bertanya dari luar.... Ibu : '' bunyi apa itu Man?? '' Anak : '' selimut jatuh dari tempat tidur, ibu '' Ibu : '' apasal bunyi kuat sangat '' Anak : &#…

Warung Pok Nong

Assalamualaikum... Di manakah tempat asal kamu ? - Kuala Terengganu Berapa lamakah kamu menetap di tempat asal kamu ? - Sudah 30 tahun .. pure terengganu Berapa lamakah jarak perjalanan dari rumah ke Warung Pok Nong? - Lebih kurang 20minit Tapi kenapa kamu…

Potato Wedges ~ bekpes omputih pagi ni

Assalamualaikum..... Mr.tmfs ada beli instant cheese powder..jadi regunya adalah potato wedges, boleh je nak makan dgn nugget ke, sosej ke...tapi pagi nie nak feel ala- ala makan potato wedges kat kfc nun...hihi.... Ni la rupa cheese powder bila di ban…

tak nak bagi kambing masuk

Assalamualaikum.... Alahai anak bertuah....diaturnya mainan,beg,buku.... Katanya tak nak bg kambing masuk...hehe....dalam rumah tak de kambing sayang...kambing 'tiruan' pun tak de.... Tengok keletah dan kerenah kamu hilang penat bekerja seharian..... …

BEN ASHAARI : MAY 2012

bloglist Mei 2012 di buka kembali.. awal bulan hari tu ben dah buka tawaran nie..tapi tak join la sebab yaya dah join bulan lepas.. nie tawaran di buka kembali..hmmm..join jer la...sekurang-kurangnya bertambah la pembaca dtg singgah sini...tapi kalau BA nak reject..ap…

Assalamualaikum... nie sajak loghat pure ganu kiter.... sajak mengagungkan perempuan...agak2 korang bila baca nie faham tak ? hehehe... tak faham tak pe..boleh tanya...yaya sedia membantu ^_^ ooo orang puang ... mung bangung pagi , mung gerok suami , mung ajok …

Pari Bakar Cicah Air Asam, Mabeles!

Assalamualaikum... Sempena cuti hari pekerja..projek bakar pari..dah la membakar guna dapur tradisional..bakar kat dalam dapur pulak tu..sampai berasap dapur..sampai Wafiq berteriak ' telefonbomba! telefon bomba!' haha..nasib baik sekejap je..time arang dah m…

Yang Hensem Bertambah Hensem! ^_^

Assalamualaikum .... nie cerita jumaat lepas..tak sensasi sungguh la daku nie..selalu ketinggalan..maaf ler yer..tak menyempat akak nak update kat blog...kiki... rambut anak bujang dah panjang sangat..bahagian belakang kalau jemput sikit rambut dia mmg boleh ikat s…

Assalamualaikum ... Zaman sudah berubah...dunia makin canggih..hahhah...semua nak online ye... Hari nie (1 Mei 2012) buat julung-julung kalinya, Grup Digital Karangkraf akan melancarkan Nona Luxe iaitu majalah Nona dalam versi tablet. Pelancaran akan bermula tepa…

Jadual Gaji Minimum Swasta - hukuman jika majikan ingkar

Assalamualaikum .... sumber dari berita harian online psst : kalau gaji minimum dah ditetapkan..bermakna jurang gaji minimum dengan mereka yeng bergaji lebih dari 900 makin kecil..kan ? kalau  ada yg bergaji 1000 tapi gaji lebih kurang je dengan pembantu am..ta…

Assalamualaikum ... Bismillah.... Sebelum bersungguh-sungguh ingin menghapuskan korupsi pada pemerintah, rakyat harus menghapuskan korupsi pada diri mereka sendiri. Berapa ramaikah rakyat yang mengabaikan solat namun mengharapkan pemimpin seperti Umar Abdul Aziz?…