Pari Bakar Cicah Air Asam, Mabeles!

Assalamualaikum...

Sempena cuti hari pekerja..projek bakar pari..dah la membakar guna dapur tradisional..bakar kat dalam dapur pulak tu..sampai berasap dapur..sampai Wafiq berteriak ' telefonbomba! telefon bomba!' haha..nasib baik sekejap je..time arang dah membara tak de la asap...

 pari bakar

air asam

pari tu bakar macam biasa je...tak perap dengan apa-apa pun.... untuk air asam.. campu je :

air asam jawa
hirisan cili padi
bawang merah hiris nipis
mangga muda disagat
sedikit belacan
 garam secukup rasa
gula secukup rasa



lunch semalam, makan nasi dengan masak lemak cili padi dan ayam goreng..selesai nasi tuba sessi meratah pari bakar! fuh! mabeles!






4 Ulasan

Terima kasih sudi baca. Komen membina sangat dihargai. Komen yang mengandungi 'link', menggunakan unknown profile tidak akan disiarkan. Harap maklum.

  1. nasib baik sy x makan pari..kalau tak terliur pulak..hiks

    BalasPadam
  2. OSEM +MABELES= Obeles.. i.e obes..haha.. taak lah gurau ja..nampak lazat tu

    BalasPadam
  3. ape sal x bwk kat opis ckit...

    BalasPadam
  4. wah2 pari bakar ngko ni membakar lidah eksotik aku ni hahaha sedap tu cicah air asam ^_^

    BalasPadam
Catat Ulasan
Terbaru Lebih lama