Showing posts from March, 2011Show all
Semua Pakat Datang Keje Lambat ... huhu ...

pagi nie Yaya punch card lewat sejam..patut pukul 8.00 tapi dekat pukul 9.00 baru sampai ofis..tapi ramai je punch card pukul 10.00 .. yang belum sampai ofis pun ramai lagi..yang tak datang terus pun ada...hikhik bunyi macam apa kena ofis Yaya nie..semua pakat mai lam…

Flash Card Nie Dah Renyuk

Assalamualaikum, Dulu-dulu kala, masa umur Wafiq baru beberapa bulan..Yaya buat flash card nie untuk Wafiq..flash card ade nombor dan gambar binatang...walau pon masa tu Wafiq masih belum boleh bercakap pun lagi tapi ape yang kita ajar dia tersimpan rapi dalam mem…

soalan dari insan_mis3 Assalamualaikum.. hari Sabtu baru ni saya menonton rancangan Tanyalah Ustaz Dr Abd Basit. Macam terdengar yg dia mengatakan makruh memanggil isteri dengan panggilan umi, ibu, mama dsb (kalau tak silap dgr la).. Apa dalil hadis yg mengatakan…

Sew n Cut 1st Giveaway

comel kan... nie pin cushions crochet ada bentuk labu, manggis dan tomato kalau tanggalkan shawl tak de la mengigau nak cucuk mana jarum-jarum tu.. boleh je cucuk kat buah-buah comel tu.. kalau korang berkenan dgn pin cushions tu boleh jenguk sini : http://sewandcu…

Earth Hour 2011 .. Korang Kisah ?

malam nie tepat jam 8.30 mlm maka bermulalah Earth Hour..earth hour nie sebenarnya satu kempen yg dijalankan oleh Tabung Alam Sedunia  WWF..hari sabtu minggu terakhir bulan mac tepat jam 8.30 maka bermulalah Earth hour... sasaran WWF ialah bangunan pejabat dan kedia…

Lagi - Lagi Angel Hair

dah nak lunch..tapi belum start masak pun lagi... nie nak upload pic angel hair lemak pedas yang telah menjadi habuan sarapan yaya sekeluarga pagi tadi..1st time buat nie..tapi terlebih pedas la pulak..time letak cili padi tu dah berhati-hati..tapi terlajak pulak suka…

Lagu kegemaran Wafiq jugak nie..hihi.. banyak betul  lagu kegemaran dia...seronok tengok dia kendur lutut duk menari... try nak ambik video Wafiq berjoget lambak time tengok video nie tapi usaha ku gagal sama sekali..dia pulak nak capai hp kat tangan Yaya .. tapi ap…

Hari nie yakni pukul 10 pagi..pelajar-pelajar yang ambil SPM 2010 akan dapat tahu keputusan SPM diorang..sure DUP DAP DUP DAP kan...agaknya semalam pun dah tak tidur lena kan..hihi .. Yaya pun ade sorang adik perempuan ambik SPM 2010...kita yang kakak nie bukan main be…

sape tau permainan nie .. Te Patung ..  org ganu sebut gitu la...  kalau Penang panggil Colek Mati .. orang Perak panggil Aci Patung ... ada jugak game nie dipanggil dengan nama Tur Keras .. walau banyok betol nama diberi tapi permainannya tetap sama .. Te Patung …

amacam template baru ? ok tak ? ke ade yang sakit mata dengan template nie ? hihi .... nie adalah entri ke-2 menggunakan template baru ... masih ada yang perlu dibaiki .. terutamanya dari segi warna font .. warna font untuk comment belum edit lagi .. kelabu asap je ma…

Badi Handphone

HANDPHONE ! macam berhantu je kan.. badi ape la ada pada handphone tu hinggakan semua budak-budak suka main-main dengan handphone. . sampaikan  pengeluar mainan kanak-kanak  boleh merekacipta pelbagai model handphone.. tak kan nak bagi main yang original.. bukan sering…

Assalamualaikum, Bank Negara Malaysia (BNM) hari ini mengumumkan syarat-syarat baharu lebih ketat berkuat kuasa serta-merta bagi pemilikan kad kredit. Timbalan Gabenor BNM, Nor Shamsiah Mohd. Yunus berkata, di bawah garis panduan itu, syarat-syarat kelayakan unt…

6.40 Pagi Dah Minta Taubat

waahh... Wafiq sudah 1 tahun 8 bulan 1 hari... makin hari makin sihat anak ibu..kuat makan..kuat menyusu..kuat main ... haih ... dah pandai mintak itu ini.. dah pandai duk senyap bawah meja makan sambil main handphone..lagak macam sedang syok bermesej aweks.. tak mo di…

Kuih CINCIN .. Korang Tau ?

kat luar sana masih hujan..dari pagi lagi.. mendung-medung gini nak buat keje pun bermalasan..haha.. buat keje ala-ala kadar je..hihi.. sambil keje sambil makan... tapi kami buat keje ala kadar pun keje siap tau... hari nie menjamu kuih cincin... korang tau kuih nie ? …

BEN ASHAARI : BLOGGER IKUT NEGERI KELAHIRAN

SAYA ORANG TERENGGANU Sila ceritakan latar belakang anda - Yaya orangnya biasa-biasa je...serba sederhana...anak sulung dalam keluarga dan mungkin sebab anak sulung nie la menjadikan Yaya seorang yang berjiwa kental... Profesion anda sekarang - Keje Yaya sekarang a…

Kerajaan haramkan botol susu bayi polikarbonat 'Bisphenol A'

Yaya dah lama tau tentang bahaya botol susu yang mengandungi 'Bisphenol A' nie atau biasa kita sebut 'BPA'.. so untuk Wafiq awal-awal lagi yaya dah cari botol susu yang free BPA...sekarang Wafiq guna botol Avent 11oz yang yg mcm pic atas tu.. memang la…

dari pagi sampai ke petang..hujan tak berhenti..tapi tak la hujan lebat..kadang-kadang berangin kuat..selang seli dengan hujan rintik-rintik..semua orang tahu pasal tsunami yang melanda Jepun kan..sebelum nie kalau hujan macam nie tak de la rasa bimbang..tapi ekoran tr…

Hukum Membela Kura-Kura, Yaya Terkedu !

Hukum Membela Kura-Kura, Yaya Terkedu ! | Selepas Yaya post entri nie Magda & Lenka, Si Kura-kura Kembar Siam pagi tadi .. Yaya dapat comment dari Apesz Shah Sayap Halusinasi . Apesz pun berminat nak bela kura-kura nie...tapi ada rasa was-was sebab ada kawan…

Magda & Lenka, Si Kura-kura Kembar Siam

Assalamualaikum, Beberapa pekan silam, seekor kura-kura berkepala ganda dan berkaki lima menetas di kota Zilina, Slowakia. Kura-kura Afrika ini diberi dua nama: si kepala kiri dipanggil Magda, sedangkan kepala kanan dijuluki Lenka. Sebetulnya, kura-kura kembar bera…

Kalau mengadap berita 8.00 malam mesti kebanyakan berita sedih..pasal kemalangan la..rumah terbakar, buang anak, rompak, bunuh segala ... kebanyakan berita memang sadis-sadis semuanya .. tapi tengok berita TV3 semalam ada khabar gembira untuk aku..untuk aku la orang ya…

18 AKTIVITI MENARIK ANAK KECIL MERANGSANG MINDA - TIPS BAYI PINTAR

Assalamualaikum, 18 AKTIVITI MENARIK ANAK KECIL MERANGSANG MINDA - TIPS BAYI PINTAR | Pakar perkembangan bayi percaya tahun pertama ke hidupan bayi tempoh utama berlakunya proses pembelajaran .Tidak perlu muzik klasik, alat pembelajaran bahasa atau kad imbas untuk …

Bagaimana Nak Atasi ... Korang Nak Shopping Tapi Anak Nak Tidur

Korang pernah alami tak, sedang syok korang plan nak keluar shopping atau pun on the way nak pergi shoping anak pulak buat hal..dorang nak tidur !!! haha..memang jem... budak nie kalau nak tidur tak kira tempat..tak boleh tahan-tahan..ajak main pun tak jadi .. semalam…

Menu Roti Canai Terlampau

belek-belek pic in my Wave 11.. ternampak gambar nie..huish..mmg gelak tahan-tahan Yaya time nampak menu nie..kan kalau gelak terlampau or gelak besar hilang pula keayuan .. mesti customer kat kedai makan tu ingat Yaya mereng.. tapi betul nie 1st time Yaya jumpa nama r…