Showing posts from November, 2011Show all
Ombak Rindu Menyerang

Movie yg ditunggu-tunggu abad ini..sebelum nie Nur Kasih The Movie (tak tergerak hati pun nak tengok ^^) kali nie time Ombak Rindu pulak.. Minggu lepas ada terdengar kat radio..katanya penulis novel Ombak Rindu iaitu Fauziah Ashaari tak berapa nak puas hati ngn filem n…

[Gambar] Standby Banjir

bila dah darurat...semua jadi kreatif.... sumber : dari emel klik 'LIKE' kalau nak share entri nie ..

TV Online Di Fan Page Facebook

Assalamualaikum ... baru letak kat Fan Page...(fan la sangat..baru 9 like....haha..) mula buat fan page 11.11.11 baru nie..nak jugak buat sesuatu on tarikh comel tu..maka terhasil lah fan page tu.. pagi tadi dah tambah aplikasi TV online kat page tu... sape…

Assalamualaikum ... Blog Pink Panther buat GA..harus join nie..tak menang tak pe..tapi harap ade rezeki la kan..hihi..yg penting semangat berkawan di alam maya nie ada..yaya suka baca blog LM..walaupun tak buka setiap hari..(sebab blog sendiri pun tak buka s…

Bola Oh Bola

Assalamualaikum... Wafiq suka main bola .. besar nanti nak jd pemain bola professional ke? er..apa saje la anak..yg penting manusia berguna.. Sana-sini cakap pasal bola..ibu segala emas milik Malaysia juga akhirnya...menonton tv bersama mr.tmfs semalam mmg sentia…

Kek Coklat Tanpa Butter Dan Telur

Assalamualaikum ... Masa duk search resepi kek tanpa telur tersinggah la kat blog kak nor..kek coklat tu nampak best..menggiurkan...tak boleh tahan..last week dah buat...this week buat lagi..memang sedap..serius sedap..kalau tak tak kan sampai 3 kali buat..minggu lep…

Trend Telur Asin

Baru tukar trend ka? Atau daku yg ketinggalan zaman...Hihi..dari telur ayam bertukar ke telur itik..bukan setakat telur itik rebus tp nie telur asin..org ganu sebut telur masin..^^ tadi pergi kenduri kawen dapat bunga telur.sekali tengok kulit telur warna putih ko..ter…

Terengganu kekal pencapaian terbaik UPSR kali ke-11 17/11/2011 12:51pm KUALA TERENGGANU 17 Nov. - Terengganu terus mengekalkan pencapaian terbaiknya dalam Ujian Pencapaian Sekolah Rendah (UPSR) buat kali ke-11 berturut-turut. Seramai 3,548 calonnya memperoleh semua…

Yee Stall No.5

Assalamualaikum .... Lokasi : Medan Selera Batu Buruk Nama Kedai : Yee Stall No.5 Lunch hour selalu jugak ke sini..malam pun kalau rasa nak mkn kat luar mmg nie salah satu tempat yg dituju..tak jauh mana pun dari rumah... Makanan kat sini memang best! macam-macam…

Murah..Bau Pun Best !

Assalamualaikum ... hihi...dulu bukan kemain lagi ke hentam yg mahal..brand yg pakai sebelum ni sebotol dekat RM 6..lama2 pakai dan komitmen makin banyak terasa jugak mahalnya..hihi...haha...akhirnya beli yg nie sudah..harga murah tp kualiti baik punya..berbaloi-balo…

Walaupun Dia  Kecil , Jangan Lukakan Hatinya ...

Assalamualaikum .... Aku terlanggar seorang asing semasa berjalan,”Oh maafkan saya, saya tak perasan” .. Katanya “Maafkan saya juga, saya tak nampak saudara.”…… Kami amat sopan dan saling menghormati, saling melambai sambil berlalu pergi. Di rumah bagaimana ki…

Assalamualaikum ... 11.11.11  @ 11 November 2011..comel tarikh nie..ramai tak org buat akad nikah pada tarikh nie? sure ramai tapi yaya tak dapat pulak jemputan..even satu pun tak de..lagi satu bertuah kalau mommy2 preggy beranak tarikh nie..especially org ganu kite.…

Biar Ikhlas ... Jangan Harapkan Balasan

Assalamualaikum ... Kabare ? Moga semuanya waras ... iyo la kan... kalau tak waras bukan setakat menyusahkan diri...menyusahkan orang sekeliling jugak ... Jangan mengharapkan balasan ..... fikir-fikirkan !! dan selamat beramal ^^ apa yang penting kerjee…

Assalamualaikum.... Raya korban dah makin hilang seri..kalau raya puasa habis Syawal pun ada lagi org buat open house...raya baru nie dapat jugak budak Wafiq tu duit raya..Dapat RM 55.00..hihi...ada jugak org nak bg anak ai duit raya..seingat masa yaya kecik dulu mmg…

Job Vacancies

Salam Aidil Adha ~ Pekena Lontong , Choc Chips , Popia Simpul

Assalamualaikum ... Macam mana raya kat tempat korang..meriah tak ? pg tadi solat raya kt masjid Kg Nibong nie boleh tahan ramai orang..jemaah perempuan pun ramai...tp  tak de la ziarah menziarah..cuma saudara terdekat je ada dtg rumah..tu pun sebab datang tengok…

Bila Dah Mengadap ...

Assalamualaikum ... time nie Wafiq dengan berani hatinya gi main Angry Bird kat komputer mr.tmfs..tu pun sebab mr.tmfs guna komputer aki dia...komputer aki dah jd ' komputer wafiq tu....' ...dan2 ko mengaku ye nak..dah pandai ambil alih kuasa...  sebelum …

KOLSIYONG

Assalamualaikum ... Kelmarin merewang satu family ke Mydin Mall ..satu family bunyi cam ramai jer..padahal 3 beranak nie jer...Mr. TMFS nak usha handphone..handphone dia dah nazak teramat sangat ... time bday yaya boleh je dia bg hadiah smartphone nie..tp time bday di…

Masih Kurang Berat ?

Assalamualaikum ... Rasa tangan nie lenguh berganda-ganda time dukung Wafiq...time manja melanda mula  la mengada-ngada minta didukung..nak2 time yaya marah dia...pandai buat muka sedih..pastu cakap ..'ibu...dukung Wafiq'...dah buat salah minta dukung..kesala…