Showing posts from November, 2010Show all
Aku Di Tipu 28 Tahun - Sadis Sungguh !!!

Dah 28 tahun aku hidup atas muka bumi nie..tp hri nie baru aku tau...heran tul aku naper leh jadi gini..cikgu2 time sekolah rendah ngn menengah tak pernah bg tau ker ??? aku rasa cam tak de..ish tak baik tao cakp cikgu tak bg tau..aku nie yg lupa kut... citernyer gi…

' SLEEP BOX ' ... Untuk Si Miskin & Si Kaya

lorr...siannya kene layan gambar dulu...hehe..nie le sleep box ..zaman sekarang macam2 org reka..tak terpikir kita yer semua benda nie...karajaan malaysia ade brani buat n kasi tdo free tak ?? ramai org tak de rumah tao...ape org panggil...bergelandangan ?? ye ku…

Contest : Jom Shopping

ibu wafiq join contest kat blog Ben Ashaari ..cuma teka harga keseluruhan barang dalam troli tu..tak payah wat entri khas pun..tak payah susah2 nak tagged...kan senang...hehhe... ibu wafiq cuma tau harga roti jer RM 4.00 sebab selalu beli...brg2 lain tak tau...jd jawa…

Cam Ne Nie...Wafiq Hilang Selera Makan...

isnin lepas Wafiq start muntah...ingatkan aku terpeluk kuat kat bahagian dada dia..sebab dia baru lepas hisap susu..sebab muntah yg kuar tu pun susu semua..aku ingatkan muntah bese2 jer.. mr.hubby lak mlm tu gi main badminton ngn kwn2 dia...kul 11.30 baru sampai rumah.…

Baru je dpat emel dari ofis mate..ibu wafiq kan suka share info..hehehe..kata nak pahala kan ;-) apa yg baik perlu dikongsi..tul tak ??? Dari Abu Hurairah RA, bahwa sesungguhnya Rasulullah SAW, telah bersabda : ''Bila seorang hamba telah meninggal, segala am…

EKA ... AKHIRNYA TERJAWAB JUA ...

Assalamualaikum, haha...rasa puas bila dapat tolong EKA ni... dah 2 kali dia buat entri tanya bloggers pasal satu seafood nie... teringin benar dia nak makan..jenuh dah dia tanya mr. google tp ttp tak tau nama ape seafood tu... sian pulak aku..…

Assalamualaikum, 15 KESILAPAN MENDIDIK ANAK | Kali ini Yaya akan berkongsi kesilapan - kesilapan dalam mendidik anak - anak. mungkin boleh dimanfaat bersama..sharing is caring kannn...hehe..bila anak kita dah besar , dah meningkat dewasa mungkin ada perkara yang me…

Suke nye rase....happy !!! happy !!! hahha...nape yer..cuba teka ??? dapat bonus ??? - - hmm...nan ado... dapat cuti lama ??? -- jgn nak harap ler ibu wafiq oii... gi holiday ??? - - bajet xde... kehkeh...hrp family day ofis jer tp tak berbau lg stakat ni... koran…

TAHNIAH BUAT YANI & HAFIZ

Skang nie dah start cuti sekolah..musim kenduri - kendara..musim beli hadiah...musim sedia 'duit panggilan' kalo tak nak kasi hadiah..siap prepare baju cantik-cantik nak gi kenduri..time melaram gitu..xpe nk lawa asal jgn kalah pengantin sudah...hahaha... JUT…

Ahad Yg Lemau , Limau Tak Berbiji

tu dia..glemer gitu title entry...glemer apenyer...ntah ape-ape jer.. aku cilok tajuk drama ?? ...bukan lah...tajuk novel ?? .. . pun bukan..hehe..saja je tu..kasi gempak.. ;-P tu tajuk dua dalam satu..dua kisah kita kasi combine tajuk dia..hahha.. hari ni dah start …

Sons Of A New Millenium

Hohola..awal betul si Wafiq ni bangun pg td..bilal tak sempat gi surau laung azan tp wafiq dah membulat mata..huhu..Wafiq..ibu nak tdo sket lg la...hehe...Wafiq gi la kacau ayah..oo..tak nak kaco ayah tdo yer..huhu..ibu tau Wafiq sayang ayah lebih..sobso…

Lepas baca ni, paling busuk pun ciumlah pasangan suami isteri anda sekali pun jadilah sblm pi keje..lagi byk lagi bagus!..xkisahlah sape2 leh start dulu..hehe..jgn segan2..byk fadhilatnyer.....yg lum kahwin, jgn mandai2 nak cium pakwe/makwe anda sekalian lak..neraka hu…

'' tahukah engkau siapa yang mandul ''..berkata para sahabat : ''orang yang mandul ialah orang yang tidak mempunyai anak''..lalu Rasulullah S.A.W berkata : '' orang yang mandul itu ialah orang yang mempunyai ramai anak tetapi ana…

Berapa ramai ibu bapa kini yg kecewa, menghantar anak belajar agar dapat bergantung kpd mereka apabila bekerja , namun akhirnya anak tidak pedulikan mereka,. Terkeliru..adakah mereka cintakan ilmu atau cintakan pembalasan. PENGORBANAN MEMBERIKAN ILMU pd anak-anak …

Tiba - Tiba Terkenang

Huh...saspen jer tajuk..hehe..ibu wafiq terkenang kat saper yer..BF lama ker...haha.ada berani ? ..erk..tak berani lorr , nak cari nahas ke ?..hahha! bukan sesape la..tapi..ibu wafiq terkenang...jeng2.. ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ tu dia... terkenang Imperial House…

Dikurniakan anak..hargailah anugerah Allah..anak-anakmu adalah hadiah yang amat berharga dari Tuhanmu. Amat indah ciptaan Nya. Ia menjadikan manusia berpasang-pasangan dan disulami keindahan dengan kehadiran cahaya mata. Anak yg sering didambakan dlm keluargamu tapi a…

Assalamualaikum, Mandi Pagi Boleh Kurus ??? | Mandi pagi sebelum subuh, sekurang kurangnya sejam sebelum matahari terbit . Air sejuk akan menyempitkan saluran kapilari darah, membuatkankan jantung mengepam lebih banyak darah dan oksigen ke seluruh tubuh dengan k…

Rupanya tanpa kita sedari, dalam makanan yang kita makan sehari-hari, kita tak boleh makan sesuka hati kita saja. Inilah penyebab terjadinya berbagai penyakit antara lain penyakit kencing manis, lumpuh, sakit jantung, keracunan makanan dan lain-lain penyakit. Apabil…

mr.tmfs : rasa nak makan oblong jer.. isteri mithali : gi la beli..tak pun kirim ayah jer dia nak gi surau nanti.. mr.tmfs : ermm..ok gak..lama dah tak makan .. lepas solat isyak ayah mertua aku wat balik ler oblong untuk suami aku ni..tengah2 mkn tu boleh dia caka…

Ntah ape-ape jer tajuk entri kan..tapi inilah yg nak dicerita... Al-Kisahnya... last month aku check bank statement satu cheque ni tak clear lg..bulan nie sampai lg bank statement pun cheque tu tak clear lg...eh si polan ni...apsal tak clear2 lg chq ni...si polan ni …

Dapat panggilan dari seorang sahabat..ye sahabat..bukan kawan. sebabnya aku dah anggap dia cam keluarga aku sendiri..dah mcm adik aku sendiri..selalu ber'sms'...walaupun dia dah kawin dan aku sendiri pun dah berkeluarga kami tetap berhubungan...(wahai mr.tmfs..…

Ini sebuah kisah yang bisa mengundang air mata siapa sahaja yang membacanya. Kisah ini dapat dr FB. Bc je kisah nie bergenang air mata aku. Walaupun manusia memang sering melakukan kesilapan...mungkin ada kesilapan yang dilakukan boleh di maafkan atau diperbetulkan sem…