Showing posts from 2016Show all

Bismillah,  Assalamualaikum. Hari ni bermula peperiksaan SPM. Selamat maju jaya buat semua calon SPM. Rasanya tiada saudara mara terdekat yang ambil SPM tahun ni. Mengenang semula ketika yaya ambil SPM tahun 1999. ye.. yaya ambil SPM tahun 1999. ^_^ . .k…

Pesanan Sebelum Peperiksaan

Bismillah, Assalamualaikum. Hari ni abang Wafiq start exam akhir tahun. Ibu kemain lagi nebes. Anak baru darjah 1 je pon..over nau! hahaha. Empunya diri relax je..exam tak exam sama je... Yaya nak share beberapa pesanan sebelum exam. kenapa pesanan? kenapa t…

Setiap hari ku mohon Agar Kau sentiasa Memberiku ketenangan Dalam hati kekuatan Menempuhi segala Dugaan yang mencabar ini Pasti, punya ertinya Engkau beriku harapan Menjawab segala persoalan Hadapi semua dalam tenang Dengan merasa kesyukuran Ku doa Kau sel…

Doakan kesembuhan untuk Wafiq ...

Bismillah. Assalamualaikum. Awalnya entri ni nak dipublish sebelum pembedahan mata abang Wafiq pada 27hb Jun baru ni.. ingin mohon doa kawan-kawan dari kejauhan. Tapi terlalu banyak kekangan..operation pun dah selesai, Wafiq sekarang seronok rehat2 rehat dekat ruma…

Macam-Macam

Assalamualaikum. Entri ke 1000. hampir 7 tahun berblog baru 1000 entri eh? boleh laa.. dari blog ni terus bersawang berhabuk.. walaupun tuan tanah kedaun tenggelam timbul ada juga yang sudi datang menyinggah.. terima kasih semua. cerita pasal adik wazif …

Bismillah. Assalamualaikum. Selamat berpuasa kepada semua kawan-kawan alam maya. Pagi tadi bersahur ala kadar..nanti nak berbuka pun ala kadar. Wafiq tak ada masalah ajak bertarawikh dan bangun sahur. dah bersedia sangat nampaknya anak ibu tahun ni. En.suami pul…

Ramadhan Kareem

Bismillah. Assalamualaikum. Memo waktu berkerja bulan puasa dah keluar atau erti kata lain aku dah keluarkan memo.. tak supprise langsung. haha jomlah kita masuk kerja awal setengah jam balik awal sejam. eh, macam best dengar balik awal sejam. tapi sama je …

Berbagi-bagi rezeki

Bismillah. Assalamualaikum. Alhamdulillah, Khamis lepas dapat juga bertentang mata dengan pemilik blog Titisan Nurani, kak Hajah Zakie Purvit bersama suami dan 3 orang puteri. Tak ramai blogger yang aku kenal. Sepanjang berblog selama 7 tahun hanya 3 orang blogger …

Kalau dah rasa nak makan...

Bismillah. Assalamualaikum. lama sangat dah tak buat kuih ni. tengok kak hainom buat..Ya Allah, tergoda kemahen tersedar diri lama tak buat kuih-kuih tradisional ni muahahaha ada orang panggil kuih bakar pandan ada juga panggil bingka pandan rasa kuih bakar p…

24hb Mei 2016

Bismillah. Assalamualaikum. Alhamdulillah. Hari ni hari ulang tahun perkahwinan kami yang ke- 8 Doakan kami, semoga sentiasa bersama. dalam susah dan senang... jauh lagi perjalanan kami... Anak pun baru dua muahahaha. ^_^ semalam tag dia di I…

Hadiah Hari Guru 2016

Bismillah. Assalamualaikum. Setahun dua ni, bila nak sambut Hari Guru je, Aku cuba untuk sediakan hadiah hari guru Bukan apa, terigat zaman aku sekolah. dulu-dulu teringinnya nak bagi hadiah kat cikgu-cikgu.. tapi dulu keluarga bukan senang mana pun, Adik berad…

Makan-makan di The Syrup Vs Soda

Bismillah Assalamualaikum. Ni kunjungan kali ke dua ke The Syrup Vs Soda. (SVS) Aku tau restoran ni lepas tengok Jalan-Jalan Cari Makan. Padahal tak jauh mana pun, tengah bandar KT ni je. Kali pertama pergi berdua je dengan suami. Kali ni ajak abang Wafiq. Pergi…

Jemputan dari Nuffnang untuk Svenson Haircare Malaysia

Bismillah. Assalamualaikum. Macam biasalah.. terpaksa ignore emel-emel dari nuffnang untuk cover event cuma kali ni rasa macam terajin sikit nak up entri hahahaha aku tak pernah turut serta dalam sebarang event, pertemuan dengan bloger-bloger pun tak perna…

Sarapan Roti Canai Sardin

Bismillah. Assalamualaikum. Penangan roti canai sardin best. Dalam seminggu ada 2, 3 kali aku pergi kedai roti canai ni. Semua jenis roti canai dia sedap, rangup, tak tebal dan tak nipis..sedang-sedang elok je.. kuah kari dan kuah dal dia menjadi sangat tau. pe…

Bukan Sekadar Sabun Mandi

Bismillah. Assalamualaikum. Macam-mana kegunaan sabun mandi. tengok setara mana kreatif ke tak korang Ada orang guna sabun mandi untuk bersihkan badan. alang-alang dah bersihkan badan, terlajak jadi pencuci muka alang-alang dah sampai muka.. lajak pula ke rambu…

Mango Cheese Cake Sedap Di Lila Wadi

Bismillah. Assalamualaikum. Gambar tersorok dalam draft post tanpa tajuk, tanpa isi kandungan Ada gambar mango cheese cake, terus aku ingat lokasinya. tapi bila kejadiannya aku serius tak ingat. Walaupun tarikhnya kulupa tapi keenakan mango cheese cake tu.. haih.…

Resepi Biskut Famous Amos Sedap

Bismillah. Assalamualaikum. Weekend baru ni, terajin pula aku nak buat biskut. Al kisah dah plan dengan anak-anak bujang nanti kita ada projek masak-masak. suka dorang dengar nak buat cookies. tapi sampai masa lain jadinya.. ibunya ni hah buat sorang-sorang.. d…

Bismillah. Assalamualaikum. Bila teringat Wazif rasa macam kena geletek je hati ni.. mesti dan dan tersenyum teringat keletah dia. Wazif ni 'nakal manja'..panjang akal.. semalam aku nak mengajar lah Alphabet kat Wazif ni.. tapi biasalah budak kecik, fokus…

Nak kekalkan tu satu cabaran...

Bismillah. Assalamualaikum. Hari ni alhamdulillah..badan sihat walafiat.. cuma pagi tadi otak ada sikit lemau-lemau biasalah..sunday blue.. ni dah ok dah otak ni..tak sempat nak melemau lama-lama banyak keje kat ofis ni. semalam 4 kali terjaga tidur..anak terun…

Nota Buat Mak

Bismillah. Asalamualaikum. Nota untuk menyediakan penggalak bagi pokok cili, mulberi, pokok tin, sayur-sayuran dan juga pokok-pokok bunga. dipendekkan semua tumbuhan boleh guna resepi ni. Bahan asas yang sama iaitu BELACAN cuma yang membezakan adalah kaeda…

Bismillah Assalamualaikum kenapa tiba-tiba entri lagu sekolah? anak sulung tuan tanah kedaun macam-macam lah ragamnya. minta carikan lagu sekolah, Sekolah Kebangsaan Seri Budiman masalahnya bukan lagu sekolah dia, tapi lagu sekolah kawan tempat transit dia.. ad…

Rexona Percuma Dari WOOP.MY

Bismillah. Assalamualaikum. Supprise bila dapat parcel. rasa tak ada shopping online. masa sign consignment note tu tak tengok pun sape pengirimnya kita syak suami kita buat suprise..haha rupa-rupanya dari WOOP.MY hmmm meleset sungguh jangkaan …