Showing posts from January, 2011Show All
HeartBeat  | Sila Berhati - Hati

Siapa yang dah letak HeartBeat (HB) kat blog ??? nie Yaya pun baru sedar... DI INGATKAN .... sekarang nie kalao korang perasaan banner HB tu macam kat bawah ni : tengok betul-betul apa yang tak kena dengan banner tu ??? still tak nampak ??? meh sini rapat-…

Ron 97 Naik Seposen

tak de perasaan dah bila dengar pasal minyak naik lagi.. Yaya pengguna Ron 97 ikut suka la....kita layan je... biar ler kepala nie dah 360 darjah berpusing pikir duit... biar ler rambut nie muda2 dah beruban pikir bajet bulanan..hihi.. org besar dah tetapkan... Yaya …

3   I D I O T S

nie kisah sabtu lepas ye..baru nak share..korang dah pernah tengok 3 idiots???..filem nie dah lama release..Disember 2009..tapi nie baru tengok. Dah lama tak layan Hindustan..hari tu time blogwalking ..( tak ingat dah blog mana ) ada akak nie dia kata 3 Idiots nie best…

Bloglist Iqbalhakimi | jom terbang!!

aikk...keciknye header.... tak pe..try upload lg satu... yg nie besar sikit...hihi... sebenarnya...ni ha...nak join Bloglist Iqbalhakimi | jom terbang!! http://iqbalhakimi.blogspot.com/2011/01/bloglist-iqbalhakimi-jom-terbang.html Syarat-syarat Pun Sonangg…

Pagi ahad yang indah...ceria-ceriakan diri sendiri...nanti sampai ofis ada bacaan Yassin ramai-ramai...rutin wajib setiap pagi ahad... bila cerita pasal pagi..teringat pulak kat lagu nie...hihi... biasa pagi-pagi kat Sinar FM ada lagu nie... Selamat Pagi Sayang - …

I Think I Am Green Lover

Cuti hujung minggu yang sedikit kalut...tak terfikir nak potong rambut Wafiq hari nie..aleh-aleh nanny Wafiq kejut Yaya yg sedang tidur..konon menyusukan Wafiq..dgn ibunya sekali tertido..mr.tmfs gi solat jumaat time tu.. nanny Wafiq cakap cepat la potong rambut Wafiq …

Hsue Craft 2011 Giveaway

Yaya nak join giveaway from : http://hsue82.blogspot.com hadiah - hadiah memang menarik perhatian hasil kerja tangan Pn. Suhaila sendiri..khas utk pemenang... 1st Giveaway Prize 2nd Giveaway Prize 3rd Giveaway Prize cute - cute kan hadiah kalau nak hadi…

No Story To Story

ntah ape2 je tajuk..dah 2 hari tak post entri..sebok tahap gaban!.. kalao tak bz idea lak tak nak menjelma..nie pun tengah bz check account 2010..lepas raya cina internal audit dah nak datang ofis..nie Yaya berhenti rehat jap wat keje..kasi bernafas dgn tenang sambil p…

Pic Lama Mengusik Kenangan...

Sekarang nie dah jarang-jarang on facebook..ntah la rasa bosan dah main facebook..hihi..tapi td terdetik nak on..tengok2 Yaya di tag lagi oleh seorang kawan masa sekolah rendah..eh..tadika pun sekali rupanya dengan dia nie..betul Yaya tak ingat..ingatkan sekolah rend…

Wafiq 1 tahun 6 bulan

Khamis lepas dah pergi inject Wafiq untuk cucuk untuk usia setahun enam bulan...Inject Dtap , Hib & Pollo, semua dalam satu suntikan. Wafiq masuk tunggu dalam klinik kejap je, terus doctor panggil masuk..Masuk je dalam bilik doktor, Wafiq terus kena timbang.Jom ten…

Bibir Oh Bibir

Rasanya musim tengkujuh baru jer berlalu..baru seminggu dua nie hampir panas setiap hari..nak kata panas melampau tak la..tapi bibir bnie dah kering teramat sanagt..padahal dah minum banyak air..siap ade tonsil lagi..adushhh...nak gosok gigi pun payah... cakap bab gog…

Operasi Memontelkan Badan

Nie cerita lunch hari khamis baru nie..biarlah dah 2 hari berlalu..nak jugak story kat sini...hihi...memori ngn kawan2 haruslah dibadikan kat sini okeh..Yaya , Kak Ha<--- ofismate , n Sue<--- x-ofismate gi makan kat Secret Recipe..rasa macam baru lagi pergi..nie …

Senarai Kutipan Tertinggi Filem Malaysia Untuk 2010

1. NGANGKUNG - RM8.2 million 2. HANTU KAK LIMAH BALIK RUMAH - RM7.74 million* (still showing) 3. ADNAN SEMPIT - RM7.66 million 4. KL DRIFT 2 - RM5.67 million 5. LAGENDA BUDAK SETAN - RM4.28 million 6. JANGAN PANDANG BELAKANG CONGKAK 2 - RM4.23 million 7. TIGER W…

Mungkin Begini La Kita Sebenarnya ...

Mungkin kisah nie agak panjang...tapi tak rugi membaca kisah seorang hamba Allah ini...sebab...mungkin begini la kita sebenarnya... Apabila Allah menentukan sesuatu ke atas kita, percayalah itu adalah yang terbaik. Hanya mata kita yang diseliputi dengan nafsu y…

Mencegah Denggi : Tersangat Senang...Sila Buat...

FIGHTING DENGUE MUST START AT EVERY HOME Nie nak bg tau cara untuk memerangkap nyamuk...apa yang diperlukan cuma : 1) botol plastik - tak kisah la botol Coca Cola ke ...Pepsi ke... 2) air 3) gula perang 4) yis Step 1 : Potong botol kepada 2 bahagian ... bot…

Setahun Sudah Berlalu

HAPPY 1ST BIRTHDAY for http://diariibuwafiq.blogspot.com Pejam celik pejam celik dah setahun...kejap je masa berlalu...hari nie genap setahun setahun usia blog nie..kalau korang nak tahu macam mana boleh tercipta blog nie boleh baca S I N I ... so harapannya de…

Contest Cintai Alam Sekitar

Tun Dr Mahathir pernah berkata : '' tidak ada manusia yang berhati batu hingga tidak sedikit pun mencintai tanah tumpah darahnya '' Langkah - Langkah Untuk Menangani Pencemaran Alam Sekitar : Pelbagai pihak perlu memainkan peranan dalam mena…