Showing posts from December, 2011Show all
Entri Terakhir

Assalamualaikum.... Esok sudah tahun baru..sudah di tahun 2012.. sekejap je masa berlalu..nie entri terakhir...terakhir untuk tahun 2011. Kebanyakan bercakap tentang azam..wishlist di tahun baru...tak salah pun, cuma biarla semangat tu sampai ke akhir tahun... Ya…

Assalamualaikum ... Salah satu contoh masjid akhir zaman........ Masjid Sheikh Zayed, Abu Dhabi, Emiriah Arab Bersatu       Bermegah-megah dengan Masjid Ertinya: Dari Anas bin Malik r.a. bahawasanya Rasulullah saw. bersabda: "Tidak berlaku (terjadi) hari qia…

Assalamualaikum..... TIPS-TIPS ROMANTIK YANG PERLU DIAMALKAN OLEH SUAMI DAN ISTERI 1. Cium tangan suami dan dahi isteri setiap kali sebelum berpisah ke tempat kerja masing-masing. 2. Jika berpisah lebih dari sehari seperti untuk tugasan luar daerah, tambah ruti…

This Weekend ...

Assalamualaikum ... 3 hari bercuti..blog pun ikut sama bercuti..bestnya dapat rehat kat rumah..3 hari bercuti mmg relax.rasanya dalam 2 bulan nie setiap weekend ade je benda nak kena buat...mmg tak pernah dapat duk diam kat rumah..tp diri ini kalau tak de hal pun mana…

Assalamualaikum ... Bila mata keras...atau..keras mata nie..tak rasa mengantuk .... melayan perasaan sambil dengar lagu Bee Gees...W O R D S ... Smile an ever lasting smile A smile can bring you near to me Don't ever let me find you gone 'Cause that …

8A juga buat Yusry Amir

Assalamualaikum .... Alhamdulillah...syukur....akhirnya hilang jugak debaran..bukan setakat tuan punya badan..dengan akak dia nie sekali tumpang rasa berdebar..akhirnya..alhamdulillah...tahniah buat kamu adik...  bersama dengan Wafiq.... dgn Wafiq lagi ... wafiq …

Maksud Nama Baik Tapi Tak Elok

Assalamualaikum .... Baik tapi tak elok..susah jugak nie...nak bg nama anak mesti kita nak cari nama-nama yg sememangnya ada maksud yang baik...tapi terkejut jugak yaya bila adik yaya bg tahu bila dia tengok rancangan Tanyalah Ustaz..gigih dia salin...yaya memang tak…

Nasib bukan kepunyaan suami...

Assalamualaikum... Hari nie yaya cuti..cuti 2 hari..semalam dan hari nie..semalam ke Kuantan..macam tak percaya boleh duk dalam East Cost Mall sampai 5 jam...haha...rambang mata tengok sale...mmg semua murah- murah..yaya tak berani nk shopping lebih2..akhir bulan lep…

Malam Jumaat

Assalamualaikum... Kebosanan..nk menonton tv tiada apa yg menarik..alih alih cerita seram...seperti kebiasaan malam jumaat malam untuk menjadi nomad..sekejap lagi 'akan berpindah' ke rumah mak yaya..hujung minggu time berkampung di sana.. tak jauh mana pun da…

Assalamualaikum... Td berkira- kira nak makan mee sedaap goreng perisa asli..buat sampai 2 bungkus..bukan mkn sorang tapi bersediap sedia andai mr.tmfs tumpang sekaki. Tp bila siap masak tak mkn pula sbbnya terliur tengok bawah saji ada ikan keli goreng dgn sambal be…

Assalamualaikum ... Hujung2 tahun kebiasaan keje agak sibuk..tapi tahun nie rasa macam xde apa pulak nak buat...hihi..sebabnya keje-keje akaun tahun nie agak teratur..every 2 weeks mesti update...update yg atas meja la..tak nak tangguh2...biar meja clear..bila semua k…

Assalamualaikum... Cepat benar rasa mengantuk malam nie..kena tidur awal malam nie..semoga hari esok lebih baik dari hari nie..dan untuk hari ini maaf sekiranya ada salah dan silap..manusia xlari dari kesalahn kan..antara sedar atau tidak sahaja... Eh..korang suka …

ShoutMix aka Kotak Jerit Dikenakan Bayaran Mulai 01.01.2012

Assalamualaikum ...   nampak tak kat arrow tu ... ada important notice... sekali bila klik keluar nie .... Free service has to stop Thanks for using ShoutMix for all these year. I have been providing free shoutboxes on the World Wide Web for over 7…

Assalamualaikum ... Yaya minat bola..tapi xla sampai ke stadium..tengok kat tv je...tak suka sesak-sesak..tengok depan tv nie feelnya tenang sikit...biji bola pun nampak jelas...lain org lain ragam kan...dulu agak heran kenapa mr.tmfs tak main bola..petang2 tak ke pa…

8 Rahsia Lelaki

Assalamualaikum...  cinta hati ibu ... time nie genap 3 bulan ..(16.10.09) kita sering merasakan lelaki tak memahami kita...lain kita cakap lain pulak yang dorang paham...susah nak memahami perasaan kit anie..sampai ada ketikanya boleh buat kita terasa hati..jauh hat…

Assalamualaikum... CaRa-CaRa AnGkAt TePoN dEnGaN BeTul.. Sebenarnye cara menjawab tepon yang kita amalkan adelah salah...dankebanyakannya sama..terpikir kah anda untuk menjawab dengan jawapan yang betul. Jadi disini kite akan cuba untuk menukarkan jawapannya (tak le k…

Merah ... Meningkatkan Nafsu Makan

Assalamualaikum .... Tengok logo-logo restoran fast food kat bawah nie... Semua logo ada warna merah...cuma A&W tu je kearah warna oren meran... dikatakan warna merah mampu membangkitkan selera makan anda... kesimpulannya... elakkan diri anda d…

Tak Rugi Menonton Ombak Rindu..Memang Best!

Assalamualaikum .... Sampai juga hajatku nak tengok Ombak Rindu..novelnya saja berkali2 khatam..kesinambungannya - Cinta Tiada Akhirnya - mmg menyentuh perasaan...berbekas ke hati nie..cewah..haha...sebelum beli sendiri pinjam dgn room mate..lepas tu rasa sewajibnya …

Assalamualaikum ... Ombak Rindu – Hafiz & Adira (OSTOmbak Rindu) Tuhan tolong lembutkan hati dia Untuk terima ku seadanya Kerna ku tak sanggup Kerna ku tak mampu Hidup tanpa dia di sisi ku Tuhan aku tahu banyak dosa ku Hanya ingat Kamu kala duka ku …

Alahai TGV Online

Assalamualaikum ... Semalam nak beli tiket wayang ..of course la nak menonton movie paling diperkatakan saat dan tika ini yakni Ombak Rindu.. 1st tu dah senyum dah bila tengok dapat harga early birds..sehari sebelum tu dah tengok harga untuk esok RM10..tapi bila da…

IndoCafe + Biskut Jagung

Assalamualaikum ... alhamdulillah... cicah biskut jagung cap ping pong dengan indocafe..best..tapi lagi best kalau regu dengan teh 'o' ...breakfast nie jam 9.30 td kat ofis nie.. menyesal ambil indocafe kat pantry ..biasa mmg ambik teh 'o'..td xtau…

4BE Sedang Running

Assalamualaikum ..   Tajuk bahasa rojak...jangan marah saya...hihi...   dah lama tak check nuffnang..hari khamis lepas buka nuff tengok2 ade 4BE sedang running... terima kasih nuffnang...kempen grapevine pun ada...rasanya semua dah tahu pasal iklan grapevine nie..h…

Jagalah Turutan Cinta Ini

Assalamualaikum ... Turutan cinta seorang wanita bernama isteri : Nombor 1, cintai lah  Allah Nombor 2, cintai lah Rasulullah Nombor 3, cintai lah suami Turutan cinta seorang lelaki bernama suami : Nombor 1, cintai lah  Allah Nombor 2, cintai lah Rasulullah N…

Assalamualaikum ... Wahai manusia..! Engkau berlari-lari di atasku, tempat kembalimu adalah di dalam perutku. Engkau melakukan maksiat di atasku, engkau akan diseksa di dalam perutku. Engkau ketawa di atasku, engkau akan menangis di dalam perutku. Engkau…

Ubi Setela

Assalamualaikum ... Ubi setela..[org ganu read as : ubi setele ] nama samaran lain ubi setela ialah ubi jawa, ubi ketela, ubi rambat (gigih cari info kat wiki ..haha) .. tapi semua nama tu tak berapa komersial..cuba sebut ubi keledek..hah! tau pun korang..haha...musi…

Assalamualaikum ... time orang berdengkur tak hengat dunia nie la si kecik Wafiq tu nak bangun tido..katanya badannya panas..nak demam..jadi dia kena main komputer aka main game..erk..ada kaitan ke statement ko tu nak oiii... tapi bila sentuh2 dahi, kepala dan badan…