Showing posts from October, 2012Show All
WW : Bilik No. 13

Supernatural , Hingga Hujung Waktu

Assalamualaikum lama benar dah supernatural nie..sekarang dah eight season Supernatural ? mesti ramai yang tahu cerita nie kan  .. ada yang suka..ada yang tak..tapi yaya layan jer...sebab munasabab yang utama jalan cerita lain dari yang lain. genre horro…

Sekali sekala dia nak jadi romantik

Assalamualaikum ... Entah ape jer tajuk..itu jer yang terlintas. Al-kisah petang semalam...macam biasa lah mr.tmfs yang menjemput..dia habis kerja 5.30 sebab masuk 8.30..yaya habis kerja jam 5.00 ..tapi tetap dia jugak kena menunggu yaya..hihi..petang semalam dek…

Assalamualaikum ... Anak-anak kecil dibawah 4 tahun sekarang ini sudah suka memukul jika tidak mendapat apa yang mereka hendak. Fenomena ini semakin banyak terjadi di sekeliling kita. Dua daripada cucu ibu juga tidak terkecuali. Apa hendak dibuat? Pertama - Elakkan…

Jadilah Penderma Organ

Assalamualaikum ... Korang pernah terfikir untuk jadi penderma organ ? Kini orang ramai boleh mendaftar secara online untuk menjadi penderma organ di laman web A Gift For Life .. Kementerian Kesihatan mendapati serama i 15,611 pesakit di seluruh negara masih me…

Mereka bercuti

Assalamualaikum.... Almaklum lah...masuk kerja lepas raya nie rasa lemau sikit...rasa macam nak duduk rumah lagi..nak main-main dengan anak, keluar berjalan dengan anak dan suami...alaa bestnya..tp nak tak nak kerja tetap kerja..sambil mandi pagi tadi dah set up h…

Kanibal...manusia makan daging manusia

Assalamualaikum..... Dalam akhbar Harian Metro hari nie ... Untuk gambar pertama..seorang mangsa dan anaknya yang berusia setahun tinggal bersama pengamal ajaran sesat. Dia dibunuh dan anaknya dipaksa makan pai yang dibuat dari daging ibunya sendiri …

Fikir Bersama

Assalamualaikum

Clubfoot

Assalamualaikum ... Apakah itu "clubfoot"? Clubfoot atau dalam bahasa perubatan "talipes equinovarus", adalah sejenis kecacatan lahir yang boleh dirawat. Ia dihadapi oleh lebih kurang 150,000 ke 200,000 bayi dalam setahun. Clubfoot akan me…

FIT

Assalamualaikum... Seronok melayan...ada masanya sampai membesar anak mata dan dua tangan memegang kepala sendiri bila tak nampak jalan penyelesaian... Fit... Dinasihatkan korang tak download game nie di playstore kerana dikhuatiri 'terlalu seronok' be…

Koleksi Buku Kisah Haiwan

Assalamualaikum.... Ini koleksi buku-buku kisah haiwan teladan..buku kegemaran Wafiq..lama benar dah yaya beli buku-buku nie..siap berbalut lagi sebab cukup set..8 tajuk semuanya..dari Wafiq tak petah berkata-kata yaya ceritakan kisah-kisah haiwan nie..walaupu…

Assalamualaikum .... Ada sebuah lori besar lalu..jalan taman patutnya tak perlu la lori tu nak guna laluan nie..orang kata size baju tak padan dengan body..laluan depan rumah yaya nie memang glemer..jalan shortcut la katakan... Al-kisahnya ... sampai terkejut an…

Bola kampung dah dipecahkan..

Assalamualaikum ... P Awal tahun 2012 mula isi duit syiling dalam tabung bola kampung..maknanya dalam 10 bulan jugak la kan..kadang-kadang Wafiq mangaku tabung nie tabung dia..banyak duit tabung dia ler..tabung motosikal dia bila nak penuh tak tau..kalau ada duit…

Hari Terakhir Modul 2

Assalamualaikum.... Entri Alim Kids sepanjang modul 1 Alim Kids Playgroup  Anak Tak Fokus ! Gajah Masa Lalu Dan Masa Hadapan Kecik-kecik buleh sijil doh..[ Alhamdulillah..] 06.10.12 berakhir sudah Alimkids Playgroup modul 2 .. modul 2 fokus pada ' T…

Puding Roti , Puding Karamel

Assalamualaikum .... Bagi terliur korang...erkkk ade ke yg terliur??? ni juadah yaya buat masa bulan puasa hari tu... puding roti  puding karamel sepetang buat dua jenis terus..gaya orang nak berbuka puasa kan..haha..macam -macam nak makan.. …

WW : Peraturan 10-90

Assalamualaikum...

Gundam

Assalamualaikum ... Mr. TMFS...banyak sungguh hobi en suami sorang ni..tapi yang pasti memancing tak ada..tak dapat ku bayangkan kalau suamiku kaki pancing..hehe..setakat ni dia paling suka main badminton..hobi yang lain pula lebih kepada mengumpul..kumpul majalah …

Cara terbaik untuk simpan 'earphone cabel'

Assalamualaikum ... when the other half didn't closed the tab on desktop..so sometimes ada gunanya...seperti biasa memang suami akan buka website lowyat..ada je yang dia tengok, dia cari..tapi malam nie bila mouse dan keyboard bertukar tangan yaya jumpa nie... …

Makan Nasi Singgang Regu Budu

Assalamualaikum.... Alhamdulillah...ada tea lady terer masak...berkat kumpul rm2 sorang, ini la hasilnya... Kuah singgang, telur goreng, ikan aya goreng, telur masin, sambal belacan, budu dan ulam ulaman...sotong goreng tu dah ada yang bawa dari rumah...fuhh..…

Tinggal batang

Assalamualaikum.... Alhamdulillah..dh selesai makan malam....hari ni order nasi goreng kampung, air pula sirap bandung. Hari nie dua kali minum ais..huhu...di Kuala Terengganu ni dah dua hari panas.sebelum tu setiap hari hujan. Takhujan belah pagi mesti hujan be…

WW : Manusia

Assalamualaikum.... Published with Blogger-droid v2.0.8

Sama tak ?

Assalamualaikum .... ini dia.. power puff gurl..hahaha.... gambar di rumah saudara..raya ke-5 rasanya... tudung belang adalah yaya... ^_^ yg tengah adik perempuan no.3..masih study di POLISAS..baru sem 2 baju merah adik perempuan no.2..staff nurse di H…

Wafiq berdebar tapi ...

Assalamualaikum .... Rambut Wafiq panjang lagi..pernah sekali je potong rambut kat kedai ..yang lain Pok Su Amir yang potong..Ibu dah bagi tau awal-awal, malam esok Wafiq kena pergi potong rambut..Wafiq takut..berdebar..Wafiq cakap kat ibu..'tak nak potong ramb…