Showing posts from April, 2021Show All
Jom Mula Berniaga Untuk Tingkat Ekonomi Diri

Jom Mula Berniaga Untuk Tingkat Ekonomi Diri | Ramai kawan-kawan Yaya yang dah mula mencari duit tepi. Dengan keadaan ekonomi sekarang, memang menuntut kita untuk melakukan lebih dari satu pekerjaan untuk kelangsungan hidup. Lagi pula kalau dah berkeluarga.  Ada yang …

Iman Troye - Pejam Celik Hari Raya (Official Music Video)

Iman Troye - Pejam Celik Hari Raya (Official Music Video) | Lagu raya yang berentak catchy dari Iman Troye ni sekali dengar terus tersuka. Tahun lepas kita beraya dalam keadaan berwaspada. Tahun ini kemungkinan sama juga. Ingatkan sebelum Ramadhan angka positiv Covid …

Ayam Masak Bali Sedap Dan Mudah, Bau Harum Semerbak

Ayam Masak Bali Sedap Dan Mudah, Bau Harum Semerbak | Cubaan kali pertama memasak ayam masak bali. Tengok pada bahan-bahan yang diperlukan pun mudah. Semua dah ada. Pokok serai merimbun di tepi rumah. Pokok kari bukan main meghijau naik daun baru.  Sebelum ni daun wal…

Menu Simple Pada 1 Ramadhan

Menu Simple Pada 1 Ramadhan | Anak-anak masih menyesuaikan diri berpuasa pada hari pertama. Dorang terkenang puasa pada thun lepas, puasa masa PKP. Tak perlu pergi sekolah. Puasa duduk rumah je memang lah seronok. Abang Wafiq yang  dah banyak tahun puasa penuh pun nam…

Eskayvie Phytax Menurunkan Bacaan Gula Dalam Darah

Eskayvie Phytax Menurunkan Bacaan Gula Dalam Darah | Peningkatan jumlah pesakit kencing manis atau diabetes di Malaysia semakin meningkat dari sehari ke sehari. Mengejutkan, statistik menunjukkan bahawa Malaysia adalah diantara negara yang mempunyai angka pesakit kenc…

Sambal Nyor Kacang Botol

Sambal Nyor Kacang Botol | Kerabu yang satu ini memang menjadi kegemaran. Yaya tak boleh nak makan kacang botol sebatang macam tu je. Ulam kacang botol memang tak lah. Tak tahu lah kenapa  sampai sekarang tak terliur langsung dengan ulam-ulaman. Mengalahkan budak keci…

Sambal Telur Rebus Goreng, Rasa Macam Kuah Percik

Sambal Telur Rebus, Rasa Macam Kuah Percik | Salam hujung minggu. Korang masak apa hari ni? hari ni Yaya kerja, jadi mampu tunjuk laun semalam je lah. Lauk petang ni, petang ni lah fikir. Nak masak apa atau nak beli je.  Simptom mak Yaya suatu ketika dulu. Rasa semua m…

Giveaway  Sampul Raya Hipster

Giveaway Sampul Raya Hipster | Giveaway bermula hari ni 5 April 2021 sehingga 12 April 2021. Bila tengok syarat-syarat penyertan mudah je, hadiah giveaway pun menarik, terus teringin nak join. Support sesama rakan blogger. klik banner untuk penyertaan   Alang-alang da…

Nasi Arab Set Dulang Di Sumai Hotel Apartment

Nasi Arab Set Dulang Di Sumai Hotel Apartment | Hidangan Timur Tengah seperti nasi Arab, shawarma mahupun kebab ada peminatnya yang tersendiri. Alhamdulillah semalam dapat berkumpul dengan kawan-kawan blogger, kami lunch nasi arab di Sumai Hotel Apartment. Di sini, aga…

Review TTRacing Duo V3 Gaming Chair, Kerusi Gaming Mampu Milik Yang Selesa

Review TTRacing Duo V3 Gaming Chair, Kerusi Gaming Mampu Milik Yang Selesa  | Dah lebih 7 bulan menggunakan kerusi gaming TTRacing Duo V3 ni. Lama sangat dah kan. Baru sempat nak buat review. Duduk dalam draft entri bukan main lama.  Kerusi ini suami beli bukanlah bert…