Eskayvie Phytax Menurunkan Bacaan Gula Dalam Darah

Eskayvie Phytax Menurunkan Bacaan Gula Dalam Darah | Peningkatan jumlah pesakit kencing manis atau diabetes di Malaysia semakin meningkat dari sehari ke sehari. Mengejutkan, statistik menunjukkan bahawa Malaysia adalah diantara negara yang mempunyai angka pesakit kencing manis tertinggi di dunia.

Antara punca penyakit kencing manis disebabkan oleh amalan gaya hidup yang tidak sihat seperti tidak menjaga pemakanan dan tidak bersenam. Kebiasaannya, ianya mengundang kepada penyakit 3 serangkai iaitu kencing manis, darah tinggi dan penyakit jantung koronari.

Kali ini, Yaya akan berkongsi mengenai Phytax, produk makanan tambahan keluaran Eskayvie Malaysia. Yaya akan kongsikan juga bagaimana Encik Mohd Khamli berjaya turunkan bacaan gula dalam darah dan tekanan darah juga kembali stabil.

Phytax Eskayvie makanan tambahan pesakit kencing manis

Setiap penyakit ada ubatnya


Daripada Jabir bin Abdullah dari Nabi s.a.w sabdanya:

Tiap-tiap penyakit itu (ada) ubatnya. Apabila menepati ubat terhadap penyakit tersebut, maka sembuhlah dengan izin Allah

(Riwayat Muslim dan Ahmad)

Nabi menyatakan: 

Jika menepati ubat itu akan penyakit maka ia akan sembuh

Ertinya kita mesti berusaha mencari ubat yang sesuai dengan penyakit kita. Ubat atau penawar kepada penyakit itu sudah diadakan Allah, cuma tugas kita untuk mencarinya.

Sabda Nabi Muhammad s.a.w juga :

Berubatlah , sesungguhnya Allah Azza Wajalla tidak meletakkan (kepada manusia) sesuatu penyakit
melainkan diturunkan untuknya (penyakit tersebut) penawar kecuali satu penyakit (tiada ubat baginya). Lalu para sahabat bertanya apakah dia? ( penyakit yang tiada ubat itu ya Rasulullah) lalu Rasulullah menjawab, Tua(mati)


Sakit itu ujian, ujian itu pula penghapus dosa.
Jangan pernah menyerah untuk kembali sembuh.


Mengubati penyakit adalah menjadi kewajipan sebagai usaha dan ikhtiar manusia. Satu penyakit mungkin hanya mempunyai satu ubat tetapi berkemungkinan mempunyai puluhan ubat. Kajian demi kajian dari masa ke semasa telah membongkar rahsia fitonutrisi dari alam tumbuhan memiliki kuasa penyembuhan yang amat bermanfaat. 

Itulah yang apa perlu dicari oleh manusia dengan anugerah mindanya kerana tak semestinya penawar itu diberikan secara bulat dan jelas begitu sahaja.

Eskayvie Phytax

Bayangkan fitonutrisi dari anggur bukan dari buahnya tapi dari kulit dan bijinya. Manakala sama juga seperti manggis, antioksidan yang berkuasa tinggi iaitu xanthone datang dari kulitnya dan bukan dari isinya. 

Namun siapa yang makan biji anggur? Siapa yang makan kulit manggis? Ini lah peranan saintis bagi memudahkan bagi manusia mendapat khasiat dari fitonutriens tersebut secara mengekstrakkan bahan berfaedah tersebut dan menyediakannya dalam bentuk yang lebih mudah dan nyaman diamalkan.

  

EN MOHD KHAMLI BIN SARONI (52) BERSARA, KAJANG -
SUKA SANGAT MAKAN MAKANAN SEGERA SEBABKAN PEMBULUH DARAH HAMPIR PECAH

Makanan segera adalah makanan kegemaran rakyat Malaysia yang paling mudah didapati pada bila-bila saja dalam suasana kehidupan yang semakin sibuk ini. Rasanya yang enak membuatkan ramai yang tidak sedar bahawa ia tidak mempunyai sebarang kandungan nutrisi dan boleh membawa mudarat jika diambil tanpa kawalan dan secara berlebihan tanpa sokongan nutrisi yang diperlukan tubuh.

En Khamli adalah di antara pencinta makanan segera yang sejak muda telah menikmatinya tanpa mengira masa. Meskipun sudah disahkan menghidap kencing manis dan darah tinggi sejak 10 tahun dahulu, En Khamli masih memandang remeh tentang penyakit yang dihidapinya. Bagi beliau, ia masih di peringkat awal dan tidak perlu risau kerana ia bukanlah sesuatu yang serius. Selain culas makan ubat, En Khamli juga sudah lama tidak membuat pemeriksaan doktor. Memandangkan beliau masih tidak nampak kesannya, En Khamli masih terus mengamalkan gaya hidup sama seperti ketika muda. Selain sering tidur lewat, beliau sangat gemar makan makanan segera serta sukakan air minuman yang manis dan bergas.

Sehinggalah pada suatu hari, tiba-tiba En Khamli rasakan dunia seakan terbalik. Semuanya berpusing dan beliau langsung tidak boleh berdiri kerana terasa seperti hendak jatuh. Beliau langsung tidak boleh berbuat apa-apa dan hanya mampu terbaring menanggung kesakitan di bahagian kepala dan bahu.

Bacaan darah tinggi beliau melambung tinggi! Dan dikesan ada kencing manis!

Rupa-rupanya, bacaan darah tinggi beliau melambung tinggi sehingga terpaksa dibawa ke hospital. Doktor menyatakan En Khamli bernasib baik kerana pembuluh darah beliau tidak pecah dan cepat mendapatkan rawatan. En Khamli terpaksa ditahan di wad bagi memastikan tekanan darah tinggi kembali stabil sebelum dibenarkan pulang.

Anak-anak yang risaukan keadaan ayah mereka telah memberikan suplemen Eskayvie Phytax untuk dicuba. Pada mulanya En Khamli agak marah kerana beliau tidak percaya kepada suplemen dan menganggap bahawa ia sebagai satu pembaziran kerana membeli produk yang mahal tetapi belum tentu memberi kesan. Beliau juga menganggap bahawa sakit adalah satu perkara biasa bagi orang yang sudah berumur dan tidak perlu membazir untuk mendapatkan ubat selain daripada apa yang doktor berikan.


Kembali bertenaga dengan Eskayvie Phytax

Namun selepas pengambilan Eskayvie Phytax, En Khamli terasa perubahan yang ketara pada dirinya. Bacaan gula darah beliau yang dahulu tinggi mencapai 13 mmol/l kini turun kepada 6mmol/l. Tangan beliau yang sakit juga sudah mulai boleh diangkat walaupun masih belum sepenuhnya. 

bacaan gula turun mendadak denagn eskayvie phytax

Cara turunkan bacaan kencing manis Eskayvie phytax

Kini, badan beliau terasa sangat bertenaga dan sudah boleh melakukan kerja-kerja ringan harian. Apa yang lebih menggembirakan ialah bacaan tekanan darah beliau juga sudah stabil.

Setelah membuat pembacaan, barulah En Khamli tahu bahawa Eskayvie Phytax sebenarnya diformulasikan oleh seorang doktor perubatan yang dihasilkan dengan sukatan dan dos yang bersesuaian bagi pesakit kencing manis. Malah, doktor juga banyak berkongsi tentang amalan gaya hidup sihat yang perlu dilakukan bagi mengawal kencing manis untuk mengembalikan kesihatan kepada asal.

Kini, En Khamli semakin positif untuk menjalani kehidupan. Beliau juga mulai mengamalkan pemakanan yang sihat dengan sokongan suplemen Eskayvie Phytax serta melakukan senaman untuk memastikan kesihatan beliau sentiasa berada di tahap yang baik. En Khamli berasa sangat
yakin bahawa pengambilan Eskayvie Phytax yang berterusan beserta nasihat kesihatan yang diterimanya akan membantu beliau menikmati kehidupan yang lebih bererti demi keluarga tersayang.Penyakit kencing manis sebenarnya bukanlah berpunca daripada kurang makan ubat atau kurang suntikan insulin mahupun kurang suplemen atau vitamin. Hakikatnya ia telah berakar umbi daripada kecuaian penjagaan terhadap gaya hidup yang sihat oleh diri sendiri. Bagi membalikkan dan menyembuhkan kencing manis, perkara utama ialah harus komited untuk mengubah gaya hidup ke arah yang lebih sihat. Terutamanya dari segi menjaga pemakanan dan senaman yang harus dilakukan secara istiqomah.

Namun begitu, suplemen turut mempunyai peranan yang amat penting dalam proses membaik pulih sistem dalaman badan serta membantu tubuh untuk kembali pulih daripada penyakit kencing manis. Lebih-lebih lagi suplemen dengan gabungan fitonutrisi boleh dijadikan sokongan kepada mencegah punca, komplikasi dan cara bagaimana untuk mengatasi kencing manis. Fitonutrisi di dalam manggis amat baik bagi menguatkan sistem imun badan, bertindak melawan sel kanser, mengembangkan salur darah dan amat baik bagi kesihatan sistem kardiovaskular.

Bagi pesakit kencing manis, kesan anti-radang yang kuat ini sudah tentu dapat meredakan keradangan kronik yang wujud akibat permasalahan gula dan insulin yang tinggi. Manggis juga memiliki kesan merencatkan enzim Amylase yang menghadamkan kanji kepada gula. Kesan ini mampu mengurangkan penyerapan gula dari usus ke darah.

Amalkan gaya hidup yang sihat

Badan kita adalah anugerah dari Allah. Menjadi tanggugjawab kita untuk menjaga pemberian dari Allah ini sebaik mungkin. Mendengar cerita dari Encik Khamli juga menyedarkan Yaya betapa pentingnya untuk kita amalkan gaya hidup yang sihat. 

Namun sekiranya anda ada mengalami masalah  kebas dan mahu sembuhkan luka dengan cepat serta kembali segar bertenaga, berusahalah untuk sembuh dengan Eskayvie Phytax

BONUS: 
Konsultasi dan bimbingan PERCUMA selama 14 hari bersama Doktor Perubatan, Nutritionist dan Dietitian di program Kawal Kencing Manis

Info lanjut, layari: 
Website: www.phytax.com.my 
Facebook: Eskayvie Malaysia  Yaya Azura

Yaya | Blogger Since 2010 | Email : yayaazura82@gmail.com

2 Comments

Terima kasih sudi baca. Komen membina sangat dihargai. Komen yang mengandungi 'link', menggunakan unknown profile tidak akan disiarkan. Harap maklum.

  1. ye ye... kat rumah sis pun mmg dah amalkan minuman ni sejak dulu...

    ReplyDelete
  2. 🍇 Terdapat 3 bahan di dalam PHYTAX yg terbukti kajian sains (Nobel Prize) berkesan meremajakan sel-sel badan kita.

    📦 Nak DAPATKAN INFO PHYTAX & Vitamin Diffenz klik link wasap ni ⛱️ - https://wa.me/60126924420?text=NAKinfoPhytax 🌹

    ReplyDelete
Post a Comment
Previous Post Next Post