Showing posts from October, 2011Show All
Layan Piala Malaysia Sambil Nikmati Hidangan Paling Koman !

Assalamualaikum ...  pemain harapan kami malam nie...manaf mamat..menangis anak ibu bila manaf dukung... Terengganu VS negeri Sembilan ... gamat rumah yaya nie...terutamanya mok yaya..suara dia paling kuat..bisa bikin jantungku berdegup laju !..hahahaha... elok san…

Resepi : Home Made Nugget

Assalamualaikum .... 1st time try buat nugget sendiri .. bila tegok LM buat rasa cuba nak buat juga..senang saja rupanya..mudah dan pantas..... yaya guna 3 potong ayam bahagian dada..dapatlah sepiring bawah nie..serbuk roti tak de..(tak pernah beli pun sebenarnya…

Bertambah Seorang Lagi Umat Nabi Muhammad S.A.W ..

Assalamualaikum .... dah tengok entri sebelum??..(entri hadiah untuk baby..)yaya dah dapat anak sedara..my 1st anak sedara...boy jugak..boleh Wafiq buat kawan... kat entri nie pulak yaya ade cerita yaya teman adik gi hospital..kul12 t/hari masuk bilik materniti tu..d…

Untuk Baby

Assalamualaikum ... sehelai kemeja ... ... dlm gambar nampak besar padahal kecik molek aje..4 5 bulan dah bolah pakai ... stokin...ada tujuh helai semuanya...boleh pakai sehelai sehari..hihi..nie dah boleh pakai terus..sebab sizenya kecik aje..0-6 bulan ..dulu masa…

WW : Jangan Pentingkan Diri ! Kan Dah Mengamuk 'Ayam' Tu....

Pictures Credit to Oh! Tidak 'Like' entri nie kalau suka...^^

THANKS

Assalamualaikum ... last saturday..kitorg ada terima parcel ... parcel kecik aje.... ouch...the parcel under his name! - mr.tmfs- of course sure itu kepunyaan dia....lg pula dia selalu order barang..beli itu beli ini online...tapi semua barang keje dia... but when …

Jangan Makan! Bahaya!

Assalamualaikum ... Bila saja Wafiq nampak mak alangnya makan nie ... makanan tak luput dek zaman tak lekang dek hujan ... kehkeh! ada sesiapa tak pernah makan ??? respect la ... hihi....  ai suka yg hijau tu...^^ bila wafiq tengok alang dia makan terus je dia …

Assalamualaikum... Boleh tahan menunggu kat klinik kesihatan hiliran..kepuar rumah pun dah 8 lebih..padan la menunggu lama..ramai betul org dtg cek perut..ada rasa jeles di situ duk tengok org bawak perut terboyot-boyot..terkengkang-kengkang... Rindu betul dgn suasana …

SAYA tergerak untuk menulis berkenaan kesan menampar muka kanak-kanak sama ada anak kita ataupun murid sekolah. Kita mungkin menganggap menampar adalah tindakan yang tidak serius dan bukanlah isu besar, malah kita sendiri pun pernah ditampar pada satu ketika dulu. …

Oleh Ahmad Sabki Mohd Tahir 2011/10/22 ALLAH SWT berfirman yang bermaksud: "Ketahuilah, sesungguhnya kehidupan dunia itu hanyalah permainan dan senda gurauan, perhiasan dan saling berbangga di antara kamu serta berlumba dalam menambah kekayaan dan anak keturu…

Assalamualaikum .... Mata belum mengantuk...wafiq pulak baru tertidur...jenuh jugak nak bg dia tidur.. mula2 dia mintak bacakan buku kisah ayam dengan musang..baru masuk page 2 wafiq dah bg tau ending..hhaha..dia dah hafal dah citer tu macam mana..pastu mintak buku ki…

Nampak Bambam Je ...

Assalamualaikum .... Gambar semalam..gambar blur aje..wafiq tak reti nak diam sungguh..susah nak snap pic dia ....cuba tengok rambut depan Wafiq...aki dah potong pendek...hihi....menyerlahkan muka wafiq yang bolatt lagi tembamm bam bam! yaya sebenarnya suka tengok ana…

Ajaib ... Ajaib ...

Assalamualaikum ... tak tau ape motif benda alah nie..ingatkan tempat letak periuk panas...aish..tak mungkin la...berukir bagai...comey benor ! tak kan la nak buat pelapik letak kat dapur....hmm...  eh! boleh main pusing2 benda nie rupanya....ape ke benda nie..mok …

Assalamualaikum ... Gerun wei bila ingat mimpi semalam..err..bukan semalam la..pg tadi..sebab pukul 3 tu bangun pergi toilet..lepas tu sambung tidur..agaknya dalam pukul 5 macam tu la mimpi tu mai menjelma dalam tidur.. dulu agak kerap mimpi tsunami..yang sebelum ni…

Aku Dan Mereka

Assalamualaikum .... Pengalaman 1 : Sedih rasanya bila dapat tahu perihal seorang sahabat..yaya kategori dia sebagai sahabat ye..bukan kawan..kawan rapat pun bukan..sebabnya kami berdua teramat rapat..persahabatan selama 3 tahun pertama mmg banyak ter…

Wafiq Pun Nak Main Angry Birds Jugak....

Assalamualaikum ... Senyap2 dia main game nie...yaya pulak curi2 ambik video..hihi... ada tak budak tak suka angry birds ??? wafiq tengok ayah dia main... ayah dia dah khatam lama dah main tiga2 jenis angry birds tu..nie turn si anak pulak... nasib la Wafiq nie …

Kek Batik Lagi

Assalamualaikum ... Petang semalam balik je dari ofis singgah rumah mak kejap... pastu balik rumah mertua...yaya kan weekdays duk rumah mertua..nasib tak jauh mana..Kg Nibong dengan Durian Burung tu tak la jauh sangat..tu la untungnya dapat jodoh dekat2 nie..hihi..…

AAssalamualaikum ... sedih..teramat sedih bila tengok video nie...sangat tak berperikemanusian...kejadiaan nie berlaku di China pada Khamis lepas - 13.10.11 budak perempuan tu baru 2 tahun...kecik lagi...sebaya Wafiq...sekarang dalam keadaan kritikal, koma... kena…

Bihun Sup Paling Ringkas - Sila Jangan Tiru !

Assalamualaikum .... sedap kan..tak dok sayur...sebab yaya tak makan sayur..hihi...putih bersih je..tak perlu nak susah payah pilih-pilih cari mee n buang sayur..terus sumbat masuk mulut jer.... tu sebenarnya bihun sup makan minggu lepas..best! senang aje membuatnya.…

Gambar : Kuala Terengganu Sekitar 1960-an

Assalamualaikum ..... 1- Bangunan Tun Razak tu ada lagi..' 2- Menara Jam Besar tu dah lama dah lenyap.... 3- Jalan Sultan Ismail tu skang dah jadi lubuk Majlis Bandaran....cepat benor kuar saman kalau salah parking .. 4- Stesen Bas..sekarang dah jadi stesen teksi…

Kuih Kukus Bawang Goreng

Assalamualaikum ... Semalam tengok blog kak nor..ada resepi kuih kukus bawang goreng.. tengok macam senang je nak buat..bahan-bahan pun senang... stok bawang goreng ada banyak..mak sedara ada buat majlis sambut menantu minggu lepas..ada banyak jugak la bawang goreng …

Carrie Junior !

Semalam mr.tmfs beli bedak untuk wafiq..entah apa igaunya..katanya berkenan benor dengan bau bedak nie..padahal sepanjang umur wafiq nie keje membeli bedak mandian segala keje yaya... Tapi betul la...baunya best sangat..yg nie jenis groovy+grapeberry..ada bau buah g…

Assalamualaikum .... apo nak di kato....kalo buleh nak jadi cekgu skolah kek pokan seromban ! (org negeri sila maafkan yaya kalau salah loghat ^^ ) tapi kalau jadi cikgu boleh kurus ke? possibility utk kurus tu ada..kan kan..naik tanga turun tangga gi masuk kelas..…

WW

wordless la sangat...letak pic yg penuh dengan text! Sent from Samsung Mobile

Assalamualaikum ... Mujo or mujur in Standard Bahasa means "fortunate" or "lucky". In Terengganu it means more than that. Mujo is an attitude, a testament to the optimism of the Terengganu folks. Mok Long Selamoh: Guane doh adik mung Mek? (Ho…

Assalamualaikum ... This is the latest patriotic songs that I really like ... eh.pe ke hal tetiba ahkak speaking nie noxs..kata patriotik..haruslah berbahasa ibunda gitu kan..hihi... wafiq pun suka sangat dengan lagu Satu Malaysia nie..gigih ahkak download untuk d…

Ada Sesiapa Pakai Mistine BB Wonder Cream ??

Assalamualaikum .... Daku memerlukan respon untuk entri yang bermula dengan tajuk berunsur soalan nie.. ^_^ bila berblog walking..bukak FB selalu nampak satu benda nie...Mistine BB Wonder Cream (BBC).. bila baca testimoni tu rasa berkenan  + tergoda la pulak...…

Assalamualaikum ... waktu keje dah habis..stok entry nak publish pun dah tak de..tunggu weekend nie la buat entry banyak2...yaya jarang taip entry kat office..biasa bukak blog released comment je..pastu bw jap kat blog yang sentiasa singgah... sementara tunggu mt.tmf…

Dah Serik Bergusti ???

Assalamualaikum.... Wafiq bergusti...pengaruh TV lg..huhu....geram jer ahkak dengan tv tu....hihi..tangah hari td time lunch hour mesti mr.tmfs balik rumah jenguk anak teruna dia...jarang sekali dia tak balik..pendek kata wajib balik la time lunch tu...ada hal sangat…