Showing posts from 2018Show all
Kali Pertama Satu Keluarga Berjoging Menawan Puncak Bukit Besar

Assalamualaikum dan salam sejahtera uolss... Hari Jumaat baru ni yaya saja sakat anak-anak, dorang buat hal..so yaya kata awak berdua buat perangai sangat, semua kena denda! Muka dua beradik dah kelat. Petang nanti semua kena denda naik Bukit Besar! Bersorak sak…

Perbezaan Cenderamata, Cenderahati, Cenderadurja Dan Cendera Kenangan

Assalamualaikum dan salam sejahtera uolss.. Jom kita belajar bahasa hari ni..haha..perkataan yang sering digunapakai, tetapi ada masanya keliru juga..kita hentam saja sebut..asal sampai maksud dah difahami orang. Sesiapa yang jadi emcee atau pengacara majlis kena a…

12.12.18 Korang shopping apa?

Assalamualaikum dan salam sejahtera uolss... Selamat pagi Rabu.. dan selamat 12.12.18..haha..banyak shopping ? 12.12 ni macam apa dah..semua duk tunggu nak tengok barang idaman harga jatuh merudum ke tidak. Tak kata orang, tapi encik suami i ler tuu...tapi tadi dia …

Resepi Ayam Goreng Nestum, Pedas Dan Menyelerakan

Assalamualaikum dan salam sejahtera uolls.. Nak menghabiskan baki dada ayam dalam peti ais..separuh dah buat masak lemak cili padi minggu lepas..lagi separuh berkira-kira nak masak apa..dah set nak masak lauk kering je..kalau tak ayam halia, ayam goreng campur baw…

Wafiq Berkhatan Guna Kaedah Smart Clamp

Assalamualaikum and salam sejahtera uolss.. Musim hujan dah di terengganu..ikut ramalan cuaca sampai hari ni hujan lebat..memang lebat sungguh la.. pagi tadi punya lebat nak berpayung dalam hujan pun tak sanggup..dengan berangin sekali..silap2 boleh terbang cam dora…

Wafiq Beraktiviti di Domino's Pizza Kuala Ibai

Assalamualaikum dan salam sejahtera uolls, Yaya nak cerita tentang cerita daripada anak yaya..haha. Pagi semalam anak teruna yang sulung tu sertai aktiviti tadika tapi bukan beraktiviti di tadika tapi di Domino's Pizza Kuala Ibai. Hari sebelumnya tak pergi tadik…

 Birthday Giveaway by MaisarahSidi.com

Assalamualaikum, Jom sertai GA dari Maisarah. Klik banner untuk sertai. Bila dah singgah blog Mai rasa sejuk je..dengan blog berlatarkan warna pink lembut. Blog mai pun cukup kemas dan tersusun. Korang kalau teringin nak blog cantik atau nak edit blog boleh hubungi M…

Planner 2019 Giveaway by Lullabyssz

Assalamualaikum, Bila yaya search bloglist 2019, dan search by image, maka tersinggah lah yaya di blog adik sarah ni..rajin sarah run giveaway..semoga sentiasa dimurahkan rezeki. Meh akak nak rajinkan diri join giveaway..hihi Sebelum tu, yaya berharap ada yang sud…

Mini Pencarian Bloglist Jan - Dec 2019 by S.K.

Assalamualaikum, Hari ni yaya jumpa satu segmen menarik, pencarian bloglist 2019. Lama sangat dah yaya tak join mana-mana giveaway ataupun segmen. Jomla semua pakat meriahkan. Syarat-syarat pun tak susah. Semua yang sertai akan tersenarai dalam bloglist blog S.…

Pokok Semarak Api

Assalamualaikum, Pokok semarak api di halaman rumah. Semakin meninggi dari tahun ke tahun. Sangatlah cantik bunganya, pohon tingi merendang memberi teduhan. Kalau musim berbunga jenuh juga menyapu. Kalau musim hujan dan berangin kuat timbul pu…

Silibus pendidikan rasuah akan diperkenalkan

Assalamualaikum, Baru-baru ni menteri pendidikan umum mansuh peperiksaan untuk tahun 1, 2 dan 3 bermula tahun hadapan. Semalam pula umum lagi satu berita baru, pendidikan rasuah akan diperkenalkan mulai pertengahan tahun hadapan. Mujurlah hanya dijadikan silib…

Goody Bag Birthday Untuk Kawan-Kawan Tadika Adik Wazif

Assalamualaikum, Goody Bag Birthday Untuk Kawan-Kawan Tadika Adik Wazif | Bukan sekadar jamuan makan, menyediakan goodies bag ketika majlis hari jadi kanak-kanak sudah menjadi trend.  Abang Wafiq pernah tanya ibu, 'kenapa kita kena bagi hadiah (goodies bag) kep…

Selamat Ulang Tahun Kelahiran Adik Wazif

Assalamualaikum, Selamat Ulang Tahun Kelahiran Adik Wazif | Ibu coretkan sedikit di sini..sempena tarikh ini..kalau tarikh esok dah tak best..haha.. hari ini, hari ulang tahun kelahiran adik Wazif yang ke 5 tahun..alhamdulillah..anak ibu ayah membesar dengan siha…

Bunga Fuschia @ Anting-Anting

Assalamualaikum, 2 minggu lepas Yaya cuci mata di nursery pokok.. tengok pokok-pokok pelbagai spesies dan warna memang menenangkan fikiran. Akhirnya Yaya sambar 3 pasu pokok daisy yang berlainan warna. Belum 'akhirnya' rupa-rupanya..haha..sebelum melangkah k…

Nasi Ayam Penyet Sambal Berapi

Assalamualaikum, Dah lunch ke semua? masak apa hari ni? yaya yang berkerja ni cari makan la time lunch..ada hari nak makan simple-simple je..nak makan goreng-goreng..keropok goreng, ayam goreng..ada hari lapar amat kena cari nasi..biasanya kalau tengah hari dah lunc…

Selamat Ulang Tahun Kelahiran Abang Wafiq

Assalamualaikum.. Alhamdulillah..16 Julai 2018..genap 9 tahun umur anak sulung ibu..Happy Bornday abang Wafiq. Ibu dan ayah doakan semoga Wafiq menjadi anak soleh kebanggaan keluarga, sentiasa sihat, dipanjangkan usia, sentiasa gembira, cergas dan cerdas. tahun …