Monday, July 16, 2018

Selamat Ulang Tahun Kelahiran Abang Wafiq

Assalamualaikum..

Alhamdulillah..16 Julai 2018..genap 9 tahun umur anak sulung ibu..Happy Bornday abang Wafiq. Ibu dan ayah doakan semoga Wafiq menjadi anak soleh kebanggaan keluarga, sentiasa sihat, dipanjangkan usia, sentiasa gembira, cergas dan cerdas.

tahun ni tak sambut kat sekolah..Wafiq request celebrate kat rumah je..celebrate ala kadar je..plan asal nak rai sekali dengan birthday ayah Wafiq lg 2 minggu.. tp tengah hari ayah whatsapp ibu minta carikan kek..alang2 ibu pergi secret receipe kat giant tu..ibu cari jugak hadiah sementara..hadiah dihajati abang Wafiq abang posmen belum hantar sbb ibu beli baru je beli tengah hari td kat shoppee..haha..



sampai rumah tak bawak masuk kek..bila abang wafiq solat maghrib cpt2 ambik kek...nak supprise punya pasal..ibu perasan masa ibu masuk rumah abang pandang tangan kosong ibu..nampak raut sedih tp abang cover..kental abang wafiq ni..

lps solat maghrib ayah ajak ababg wafiq n wazif keluar sekejap sementara ibu siap2 apa patut..dorang balik je rumah terkedu abang Wafiq..tak sangka ada kek..siap tanya nanti lagi 2 minggu dapat kek lagi ke?..haha kek lg 2 minggu untuk bday ayah kita beli yg slice je lah..kesian ayah..hahaha.




nampak sangat dia happy..bila hulur hadiah lagi la bertambah happpynya..dia cakap hadiah ibu terhebat! macam2 la awak wafiq oi...suka dia ibu cakap ni hadiah pertama..hadiah seterusnya kena tungguuu....dia dapat agak dah hadiah apa sebab dia sendiri yang add to cart dlm shoppee tu...hihi..


ada kisah lucu malam ni..baju wafiq pakai tu..ingatkan baju hadiah bday ayah dia bagi..tp wafiq kata ada dalam almari dia..tanya tokma kut2 tokma/aki yg beli..tp bukan..ibu dah blur datang dari mana baju tu...size ngam pulak ngan wafiq..

lps tu tokma bg tau...dia angkat dari baju ibu jemur..hor..basuh baju kat rumah nenek..balik jemur rumoh tokma..baju org lain ni..baju pak sedara dia! baju pakngah!..sorry pakngah..wafiq pakai dulu malam ni 🤣 untuk makluman pakngah dah umur 35.hihi..


gambar dengan ayah kena tepek juga..dah la ibu update blog setahun 3 kali...hahaha.




2 comments:

  1. hb wafiq...moga jadi anak soleh.kebanggaan ibu dan ayah.
    tunggu ibu update besday wafiq yg ke 10 pulak tahun depan..haha

    ReplyDelete