Showing posts from 2017Show all

Assalamualaikum, Pjg sket.. tp bila baca sket terasa nk baca sampai habis... silalah .. Terbaca satu tazkirah yang sangat baik untuk dikongsikan kpd kita semua sbg tazkirah dan muhasabah diri... Dalam dunia ni, semua benda bergerak dalam zon masa masing-masing. …

Marahku Tak Ke Mana

Assalamualaikum, Akak yaya kau ni berlintas langsung dari foodcourt The Mayang Place...tempat akak lunch hampir setiap hari..boleh update blog sebab akak tak makan. Order air je..hari ni selera makan akak yaya kau ni hilang! Tadi masa akak nak keluar..kereta kena b…

Acuan Kuih Bakar

Assalamualaikum... Baru balik dari Pasar Payang. Mencari kain sutera untuk dijadikan hadiah..tp disebabkan belum jam 9.00 belum banyak kedai menjual kain sutera dibuka. Akhirnya beli di Kedai Batik Hungga yang terletak di hadapan pasar. Seronok tengok luaran Pasar Pa…

Dah rezeki tertulis ini je....

Assalamualaikum.. Dulu-dulu..tak de la nak update and entry publish time lunch..set auto publish jam 2 lebih kurang..bajet masa rehat sape nak baca blog kan..semua orang nk cari makan..hehe.. Hari nie..sendiri update sendiri baca..tak kisah dah trafik ke apa..syok …

Peribahasa Melayu VS English Proverbs

Assalamualaikum, Susah juga nak convert peribahasa Melayu kepada English. Ni yaya ada jumpa beberapa contoh..tak terfikir pula begitu jadinya setelah ditukar ke English. Haha. Terima kasih kepada mereka yg sudi buat cantik2 gambar2 dibawah ni. Sangat membantu untuk…

Pilihan Sentiasa Ada

Assalamualaikum? Hidup kita ni sentiasa ada pilihan. Usah dikesali pada pilihan yang salah. Usah disoal pada takdir kenapa harus begitu dan begini. Apa yang terjadi ada hikmahnya...ada pengajarannya... Terpulang pada diri mahu menilai dari sudut yang mana. Banya…