Showing posts from May, 2011Show All
Merancang Jantina Anak

ini adalah jadual dari Beijing ... yaya terbaca kat blog IntanBerlian  ... rasa teruja pulak nak tengok jadual nie..ye ladah ada anak lelaki seorang..kalai di izinkan Allah yang ke-dua nanti biarlah perempuan .. hihi.. tapi nie adalah setakat jadual ye ..ciptaan manusi…

Kementerian Kesihatan Ban ANMUM ???

Assalamualaikum ... pening-pening...kemunculan formula susu tanpa gula tambahan memang buat yaya pening..walaupun yaya dari awal dah menggunakan jenama susu tu sebelum dorang war-warkan formula tanpa gula tambahan tu ... bila yaya buat entri pasal  ' Gula Tambaha…

Asssalamualaikum .... tak ada angin tak ada ribut ... tiba-tiba je encik suami suruh search 'derma bukan tontonan' ... ingatkan berita kat surat khabar .. tapi rupa-rupanya nie hah... Tangan kanan memberi Sorokkan tangan kiri Derma bukan tontonan Lakukan d…

Jawapan Teka Teki

pagi td yaya berteka teki kat entry  nie .. thanks pada yang sudi bg komen ... yaya mintak bg tau nama bunga nie..ramai jugak yg tak tahu kan ... hihi..terer betul CIK DAH  dgn SUNAH ... yess! jawapannya adalah KEMUNTING CINA . sedikit info tentang kemunting cina …

Bunga Apa Nie ? Jom Teka

jom main teka - teki .. sebab yaya sendiri pun tak tau nama apa bunga nie ... tapi tu td la..sekarang dah tau dah..tanya kat makcik aka tealady kat office nie ... cuba teka apa nama bunga nie ??? cantik kan...bunga nie yaya snap kat laman ofis ..laman ofis …

Gula Tambahan Dalam Susu Anak - Pendapat Di Perlukan

Assalamualaikum ... pening betul la .. mengenai gula tambahan dlm susu tepung anak...jenama X cakap macam nie.. jenama Y dakwa macam tu .. jenama Z kata dia yang terbaik ..kita sebagai ibu nie kalau boleh nak bg yang terbaik untuk anak .. terbuka website Dutch lady .…

Agaknya Korang Nak Ambil Tak Dia  Kerja ?

Assalamualaikum ... macam-macam hal .. entah sengaja entah tidak .. rasa macam tak sengaja .. sebab kalau sengaja sah-sah orang tak akan ambil dia kerja  .. tak kan la dia nak buat kerja bodoh macam tu kan ? ... masa depan dia tu ... tengok betul-betul pic atas tu …

Wafiq Suka Dapat Buaian

Assalamualaikum ...  sebelum nie yaya ade terpikir nak beli buaian nak letak kat laman rumah .. tapi sampai ke sudah tak terbeli ... ye la tengok harga pun boleh tahan ..tu yg asyik duk berfikir je tu ..haha  ..Wafiq pulak dah pandai cakap nak main buai ..ada satu har…

Minuman Rasmi Taman Tamadun Islam Haram ???

Assalamualaikum ... Yaya pun tak pasti BIR ARAB ape yang dimaksudkan..bila dah dicheck baru tahu beralkohol ...kalau betul BIR BERJENAMA ISTAK.. itu adalah minuman rasmi kat taman tamadun islam terengganu nie..tapi alhamdulillah sebab selama nie yaya tak pernah terbel…

Wafiq Sangat Alert Dengan Perkataan DUTCH LADY

Assalamualaikum ... tengok TV tak?? ..ntah ape2 je soalan..hihi..kalau tengok TV mesti tau iklan Dutch Lady yg sebut MA MA MA tu..alaaa..yang budak kecik tu muka macam Baim Wong tu .. kalau gi pasar raya n Wafiq ternampak susu-susu yang kat atas tu mula lah dia st…

Mat Rempit Terengganu Patut Sahut Cabaran

Asssalamualaikum ... Mat Rempit aka Samseng Jalanan *diluluskan tak istilah nie?* kalau hujung minggu memang dasyat situasi kat bandar Kuala Terengganu nie..lebih 300 buah motor berkonvoi ntah ape-ape .. nie keadaan siang hari...dekat waktu maghrib...malam hari tak t…

segmen mencari 100 blog list utk dilawati

Assalamualaikum ... join segmen nak tambah kenalan ... berminat nak join ??? klik sini : http://jokegurl.blogspot.com/2011/05/segmen-mencari-100-blog-list-utk.html

Assalamualaikum.... TQ Cik Bunny ..sudi ajak yaya join segmen beliau ... nak join klik sini : http://inspirebunny.blogspot.com/2011/05/segmen-1-inspirebunny-siapa-idola-anda.html Siapa Idola Anda Puan Rohani Binti Abas ... emak yaya ... N…

Sunah Sakura Tanya Best Ke Header Aku?

Disebabkan yaya baru jer guna header nie..ada bagusnya jugak kan kalau join segmen SSS nie... ok jugak tengok blogger lain komen ape .... header SSS header yaya header nie yaya buat sendiri dgn bersusah payahnya...haha..sebab yaya bukan pandai bab-bab gini..adik…

~closed~ sebelum nie tak pernah offer lagi sape-sape nak duk kat bloglist blog yaya nie.. ape yang ade sekarang kat bloglist tu adalah adalah blog-blog kegemaran yaya ... tapi sekarang yaya ingat nak tambah kategori ... ok .. tanpa berlengah .. kepada semua follo…

Assalamualaikum ... semalam..dah agak lewat..yaya tergerak hati nak bukak FB..terkejut tengok post seorang kawan masa sekolah menengah ..ramai ucap takziah kepada seorang kawan yg jufa classmate masa sekolah dulu .. tapi tak sorang pun cakap takziah utk ape..y…

Me Dah Ke Size L

Assalamualaikum ... Entry ringkas sebelum lunch .. yaya dah ke size L.. M muat lagi..tapi L rasa selesa ..S jangan dikenang ..huhu.. eh..korang faham tak ?? kalau tak faham.. print screen dr FB nie akan membuatkan korang paham ... owh owh owh ... sungguh …

bloglist solomolo - kini dibuka...

guna nick name ' solomolo ' ... mmg senang nk ingat .. bila dah ingat nama dia semestinya akan ingat blog solo molo yang serba hitam tu .. dgn header muka separuh .. mmg kreatif la solomolo create identiti ... nak join jugak ke  ??? klik sini : http://solomol…

Assalamualaikum, anda semua dijemput hadir ke: Kuliah Maghrib: "INDAHNYA ISLAM" (Perbandingan Agama) Tarikh:  27-5-2011 / JUMAAT Penceramah: LIM JOI SOON  (Penasihat PERKIM Ampang & Bekas penganut Buddha & Kristian Evangelikal Protestan) T…

lelaki bujang kat luar sana ? berani tiru cara nie ????

~closed ~ utk makluman .. bg mereka yg dah join bloglist yaya .. yaya dah update senarai mereka semua kat bloglist di sidebar nie..boleh tengok situ .. bloglist nie masih lagi terbuka kepada sesiapa yang belum join... nanti kalau ade penambahan yaya just add to list…

yeah.. dapat jugak dengar suara CMG .. halus gitu suaranya..hikhik...ingat cam suara garau+garang...gurau-gurau je cik mat... suara cik mat berkumandang kat era fm sempena nak promote contest Digi WWWOW Awards kategori "Top Makan2 Expert". nama sebenar Ad…

Wafiq dah 1 tahun 10 bulan.. jadi yaya plan nak slow-slow la nak ceraikan susu badan .. sekarang nie pun yaya dah campur susu..tapi dah tabiat dia even dah minum susu dalam botol pun nak jugak susu badan... kalau malam tu rasa macam berjam-jam dia menyusu..bukan dah m…

hari tu.. yaya terperasan la follower kurang seorang .. tapi tak check pun sape ... kawan yaya ade tanya tau tak sape.. tapi macam mana nak tau ye..walaupun follower yaya bukan ribu riban tapi 700+ tu berpinau jugak mata kan.. dalam otak bukan ade cip pun..hihi...bukan…

Bergenang air mata .... cuba korang pulak yang selami kasih seorang ibu ...  Ibu, bukan yang boleh kita biasa-biasakan dalam kehidupan kita. Artikel ini telah lama saya tulis tetapi sengaja saya kongsikan semula untuk kita belajar menghargai insan yang …

Yaya rasa kalau setiap rabu time berblogwalking tu banyak jugak blog yang buat entry dengan tajuk 'Wordless Wednesday' macam sedap je sebutkan..hihi.. kena je 2 patah perkataan tu .. cuba letak hari lain selepas 'wordless' tu .. cacat je kan bunyinya ..…

nie sebenarnya nak cakap pasal blog nie.. kalau korang tengok sekarang serabai sikit.. maaf le yer... yaya dah ubah segala-galanya.. template lama yg lawa tu dah hilang ... hihi .. *suka betul la main tukar-tukar ... bukan ape..template yg lama tu guna coding segala..…

dah mengantuk sangat dah..tapi budak kecik nie boleh request lagu pulak..Yaya rasa dah dekat sebulan jugak dia excited dgn lagu  Baroka Allahu Lakuma - Maher Zain .. dlm pelat-pelat dia masih boleh sebut 'Baroka' .. hihi.. lagu nie semua org sure dah tahu kan ?…

Kau Pembawa Cahaya

tanpa insan yang bergelar guru .. entah bagaimana kita hari ini .. entah menjadi insan atau tidak .. yaya dulu pendidikan formal semuanya bergantung pada guru .. mak ayah tak sekolah tinggi .. pendek kata formula 3M (membaca, menulis dan mengira) semuanya cikgu ajar ..…

Segitiga Emas

13.05.11 @ Pantai Batu Burok , Kuala Terengganu suka sangat dgn gmbr nie.. tiga penjuru .. bebola tu pulak ikut saiz..besar,sedang dan kecik..satu utk ayah..satu utk ibu dan paling kecik untuk Wafiq..hihihi...  ibu yg sentiasa bajet cun..kuakua... …

Chocolate Filling

Pagi tadi 1st time buat nie... makan dengan roti sedap nie ...    dlm pan .. atas dapur lagi nie ....   bila dah sejuk letak dalam botol..recycle botol jem ..hihi..selebihnya letak dalam tupperware ... yaya rasa yaya termasak lama sikit ke or terlebih tepung jagu…

Better See You In Court !

Cewah tajuk omputih.. tp entri nak taip dlm bahasa kebangsaan jugak! sebenarnya nie nak cite .. pg td yaya teman suami pergi mahkamah majistret.. alkisahnya..akhir bulan 3 or awal bulan 4 gitu la suami yaya mr tmfs nie kena saman atas kesalahan tak pakai tali pinggang…