Assalamualaikum ...


semalam..dah agak lewat..yaya tergerak hati nak bukak FB..terkejut tengok post seorang kawan masa sekolah menengah ..ramai ucap takziah kepada seorang kawan yg jufa classmate masa sekolah dulu .. tapi tak sorang pun cakap takziah utk ape..yaya pun reply la comment tanya sebab apa..sebab dah seminggu jugak rasanya tak bukak FB personal tu..

tapi tak sorang pun reply..mungkin dah lewat malam dan mereka semua dah tido agaknya ..tak keruan semalam yaya..susah jugak nak tidur .. ucapan takziah adalah untuk musibah .. musibah apa yg menimpa kawan yaya tu..pagi nie sampai ofis terus yaya call seorang kawan yg lain..juga classmate..then baru tau cerita sebenar..

rupanya suami kawan yaya tu meninggal dunia semalam..kemalangan di hadapan pasar borong selayang...meninggal di tempat kejadian ..waktu tu mangsa dalam perjalanan ke tempat kerja ..

namun..apa yang lebih pilu mereka baru je kahwin bulan 10 tahun lepas..dan kawan yaya tu sedang hamil 3 bulan .. Ya Allah tak tertanggung rasanya mendengar .. yang memikul rasa apatah lagi ...

semoga kawan yaya nie redha dgn kejadian yg tak terduga nie dan semoga tabah menghadapi hari mendatang....


rupanya ada blog yang dah buat entri..siap gambar di kawasan kejadian ..baru yaya tahu detail tentang kemalangan tu ... sakit rasanya hati nie bila tahu cerita sebenar ....

klik link di bawah nie kalau nak tahu pasal kemalangan tu ...

MALANG SEORANG KAKITANGAN HOSPITAL AKIBAT KEBODOHAN PEMANDU LORI