Showing posts from November, 2012Show All

Assalamualaikum... Pos laju tak berapa nak laju...macam-macam masalah...tension dah ni weh...nak lepas geram kat sape pun tak tau..last-last sengih je la sorang-sorang.mereng. Yaya dah check tracking..tapi tracking pending ..setakat barang dah keluar dari pos laj…

Kalau anak mengamuk apa anda buat ?

Assalamualaikum .. kalau anak berusia 2 - 4 tahun ..macam Wafiq...alahai budak-budak kalau mengamuk..mereka tak sedar apa dah..bertempik meraung suara mengalahkan guruh. Kadang-kadang disebabkan benda kecil je pun..bila kita mengatur dia buang air kecil, ajak ke ta…

Assalamualaikum ... Kira dulu sebelum bayar..terutamanya kedai makan yang kira manual...sebelum mereka kira manual ataupun tekan-tekan kalkulator ada baiknya kita kira sendiri dulu..pada menu makanan dan minuman kan dah ada harga..apa salahnya congak-congak dulu.. …

Assalamualaikum .... Bismillah Kelantan dan Lebuhraya Rakyat Kelantan adalah antara mangsa yang dizalimi Kerajaan Pusat bernama BN. Rakyat Kelantan adalah pembayar cukai sama seperti rakyat di negeri-negeri yang maju dari aspek pembangunan materialnya namun t…

Dah nak kena

Assalamualaikum ... Wafiq memang obses dengan bola..kalau boleh tak nak berpisah dengan 3 biji bola dia tu .. nak angkut semua kalau balik rumah nenek..tp, dia dengar kata.. dapat bawa balik sebiji ok dah...wafiq nie macam budak lelaki lain jugak.tak reti nak penat…

Assalamualaikum ... Dah lama sangat dah tak dapat Buffered Earnings (BE) ..semacam malu-malu kucing advertisers nak pilih  blog nie..hehe..tahun nie baru dapat 5 BE..23 November baru nie baru la merasa dapat BE yang ke-6 ..BE untuk campaign Astro Fear Factor tak a…

Doa Memudahkan Dapat Zuriat

Assalamualaikum ... 1 -  Surah Al Anbiya - Ayat 89 Maksudnya : Dan (sebutkanlah peristiwa) Nabi Zakaria, ketika dia merayu kepada Tuhannya dengan berkata: Wahai Tuhanku! Janganlah Engkau biarkan daku seorang diri (dengan tidak meninggalkan zuriat) dan Engk…

Durian Crepe oh Durian Crepe

Assalamualaikum..... Dek kerana sayang nak makan.... Yang last ibu sampai kerat 3 .... Kononnya nak telan sikit-sikit ...kalau habis yang nie tunggu bulan depan pulak baru order..dah 3 kali beli dah bulan nie... Tapi ..... Yang terakhir itu .... …

macam-macam rancangan Wafiq

Assalamualaikum.... Anak bertuah sorang nie pandai dah minta di bawa ke mana-mana..seminggu dua ni hari-hari ajak ayah ibu dia pergi kolam renang, nak main layang-layang kat pantai, nak kain gelongsor kat Giant, nak pergi situ sini..macam- macam lah..kalau dalam k…

Senangnya kalau tak ada 'Word Verification'

Assalamualaikum .... tolonglah kesian kat saya..terhendap-hendap saya..sampai berkerut-kerut dahi..akhirnya saya terpaksa klik tanda pangkah sahaja... saya bukan robot..tapi saya tetap tak boleh nak kenal pasti perkataan atau mungkin nombor yang pertama tu ... a…

Pelakon Siri Merlin

Assalamualaikum .... Pagi tadi dah cerita sikit-sikit pasal cerita Merlin nie..sekarang  jom kita kenali para pelakonnya pula. Colin Morgan pemegang watak utama sebagai Merlin yang sweet ^_^ Merlin bersama Gaius seorang tabib istana..nama betul Richard W…

Assalamualaikum ... 0102550160 Nombor ni dah seminggu duk main call..call sekejap-sekajap..kalau betul penting pasti tinggal pesanan kan ? Pesen yaya pula nombor tak naik nama memang tak berjawab..malas nak melayan orang bank promote insurance, credit card, card…

Merlin

Assalamualaikum ... Merlin . Satu lagi TV Series yang menjadi favourite selain Supernatural ..memang frust menonggeng kalau missed tengok...sekarang dah bersiaran kat TV..setiap hari Isnin jam 10 malam di TV 3..Isnin lepas bersiaran sampai 2 jam..aneh dan pelik…

Assalamualaikum ... Ni pencerahan dari saudara Hilal Asyraf berkenaan 'fatwa' Dr Zakir Naik berkenaan 'tulis In Shaa Allah bukan tulis dengan ejaan lain.' yaya copy paste dari FB hilal untuk perkongsian semua ... Pada saya, masalahnya bukan masala…

Not Now

Assalamualaikum ... Lama bercuti..blog pun bercuti..mood kelaut.. sampai ofis buka FB dulu..hehe.. friend request..tak ramai pun..ada la dalam  11 orang .. tapi semua tak kenal...maka jawapannya akan ku klik NOT NOW ! maaf ye...^_^ tapi kalau betul nak friend…

Assalamualaikum ... eh..kawan-kawan sekelian cuti tak? yaya ambil cuti extra..jadi dapat la santai-santai tak ketahuan hala kat rumah..mak yaya tak ada kat rumah..berjimba dengan adik beradik dia di Langkawi..hari Khamis nie baru balik.....bila mak tak ada sifat m…

Durian Crepe - Serius Teramat Sedap!

Assalamualaikum ... Punya la ramai yang berniaga durian crepe nie..bukan main meriah lagi kat blog dan facebook..umpama wabak dan dahku terjebak!..hehhe.. tak kan la tak terjebak, segala puji-pujian dari orang yang dah makan tu boleh menggugat nurani..nak jugak ras…

Perhatian Untuk Fashionista Dan Hijabista

Assalamualaikum .... Semasa aidil adha hari tu kawan yaya sambut di Palestin..buat korban kat sana..ikut rombongan seorang ustaz..banyak la tempat-tempat menarik dan bersejarah yang mereka pergi ..bila dah balik Malaysia pengalaman dikongsi bersama kawan-kawan lain…

Berlatih kuda di TER Endurance

Assalamualaikum ... Jumaat lepas...(tu dia baru nak up cite...) kali ke-2 teman adik bongsu, Yusry Amir pergi berlatih kuda di Terengganu Equestrian Resort (TER ) ... pergi dengan Wafiq dengan mr.tmfs... Dalam keluarga kami tak ada yang terlibat dengan sukan berku…

Cek RM 100 ribu palsu!

Assalamualaikum.... Orang sekarang makin beridea..pintar-pintar semua...hehe ...tiada lagi gambar tepak sireh...tiada lagi gambar cincin..kad kahwin sekarang terlalu pantas design nya mengikut era atau daku yang mundur?

Ding Dang Versi Luar Negara

Assalamualaikum.... Pagi tadi mr.tmfs kalah dengan pujuk rayu Wafiq..kejutkan Wafiq minta bersalam dengan kami sebab kami dah nak pergi kerja..kalau tak salam nanti bila bangun...'tok ma...ayah ibu tak salam pun dengan Wafiq...' Maka berdukacita la dia..he…

Assalamualaikum ...  Apabila kamu telah  merelakan diri dicintai dan memutuskan dia lah selayaknya menjadi pasangan hidup kamu, bersedialah...fahamilah... bahawasanya kamu sebenarnya juga telah berjinak-jinak dengan keegoannya sama. Hidup ..…

Wafiq mengidam Kisses Hershey

Assalamualaikum... Kisses Hershey's coklat favourite yaya..suka makan yang cream+crunch tu..2 minggu lepas yaya pergi Astaka. beli la coklat tu sepeket..bagi juga wafiq makan..budak-budak mana la tolak coklat kan...kalau ibu dia nie rasa tak cukup..anak dia lagi…

So Sweeeettt....

Assalamualaikum.... Mengantuk...mendung-mendung nie rasa nak balik rumah tidur..dapat kemam gula-gula asam jawa best nie..tapi ada choclate je..tu pun orang punya..wakaka...kak rozie dah whatsapp ajak berkelah coklat kat ofis..tapi nampaknya semua orang sibuk,jadi…

Salam Ahad

Assalamualaikum Sebentar tadi hujan lebat.berpayung keluar kereta masuk ke ofis.tapi sekarang hujan dah berhenti...mendung je..musim tengkujuh baru nak bermula.. Semalam naik pening ampai baju.dari Jumaat lagi hujan..ampai baju dalam rumah je..jemur kat tingkat ata…

Black & Decker PW1370TD

Assalamualaikum ... Black & Decker PW1370TD ialah peyembur air pelbagai guna bertekanan tinggi. Boleh digunakan untuk membersih kereta, motorsikal ataupun menyingkirkan kotoran pada jubin di halaman rumah dan juga tingkap rumah dan lantai. Harga biasa …

Tolol : Cinta Wajah

Assalamualaikum ....

Cara Jimat Syampu Dan Perapi

Assalamualaikum.. Akhirnya, petang tadi berjaya juga misi..bukan senang nak dapat izin suami..setiap kali tanya tak dapat keizinan. Lama juga yaya peram hajat. Petang tadi cuba tanya lagi. Eh tak banyak songeh la pulak mr.tmfs..terus menuju kedai gunting rambut... …