Showing posts from 2021Show All
Tinggal ku sendiri dengan seribu calar ungu

Tinggal ku sendiri dengan seribu calar ungu | Letak tajuk dengan sebaris ayat macam tu mesti ramai yang tahu itu lirik lagu apa. Lagu  berjudul 'Semalam' nyanyian Aina Abdul ni betul-betul menusuk jantung. Sebak bila dengar lagu ni walau tak ada kena mengena de…

Beli charm di PG Mall, cute je

Beli charm di PG Mall, cute je | Bila nampak charm ni comel dan cute, terbeli akhirnya 2 biji charm. Kenapa terbeli? Sebab Yaya tak ada gelang yang sesuai untuk gantung charm ni. Design charm semua lawa-lawa. Geram je tengok. Ada cash wallet dalam PG Mall, tak tau nak …

Hari ini dalam sejarah, 50 lompatan tanpa jatuh

Hari ini dalam sejarah, 50 lompatan tanpa jatuh | Yes, macam korang baca tajuk, Yaya excited tau nak kongsi pengalaman melompat dengan jump rope atau tali skipping ni. Benda tak pernah buat. Tipu lah pulak kalau tak pernah. Masa sekolah rendah dulu kut kali terakhir sk…

6 Resepi Biskut Raya Azlina Ina Wajib Buat Setiap Tahun

6 Resepi Biskut Raya Azlina Ina Wajib Buat Setiap Tahun | Resepi biskut raya dari Cikgu Azlina Ina selalunya menjadi pilihan Yaya. Setiap kali Cikgu Azlina Ina berkongsi resepi pasti menjadi viral. Perkongsian resepi yang nampak ikhlas dan penerangan santai dengan gaya…

Giveaway Sii Nurul

Giveaway Sii Nurul | Lamanya tak join giveaway. Sendiri pun lama dah tak anjurkan Giveaway. Kali ini Yaya nak support GA dari rakan blogger, Nurul yang menetap nun jauh di Sabah. Syarat-syarat penyertaan : 1. Follow blog Sii Nurul dan Inspirasi Kami - DONE 2. Like Face…

26 Best Mommy Blogger Malaysia 2021

26 Best Mommy Blogger Malaysia 2021 | Kali ini Yaya nak senaraikan 26 best mommy blogger yang Yaya ikuti blog mereka. Di kalangan mereka ada yang menjadi suri rumah sepenuh masa. Ada juga yang bekerja di pejabat. Namun kerana minat terhadap dunia penulisan, masa kami …

Program Kawal Kencing Manis Percuma  Di KawalKencingManis.Com

Program Kawal Kencing Manis Percuma  Di KawalKencingManis.Com | Kencing manis atau diabetes adalah pembunuh senyap di Malaysia selain penyakit kanser dan jantung. Purata 100 rakyat Malaysia meninggal dunia setiap hari akibat kencing manis. Manakala hampir 35,000 orang…

Nametag dah ada tapi ...

Nametag dah ada tapi ... | Minggu ni anak-anak dah mula belajar online. Kelas akademik, kelas KAFA dan juga kelas taekwondo semuanya secara online. Pelaksanaan Pengajaran dan Pembelajaran di Rumah (PdPR) tahun ini berbeza sedikit dibandingkan tahun lepas. Tahun lepas …

Ayam Masak Kicap Kayu Manis

Ayam Masak Kicap Kayu Manis | Lamanya tak jenguk blog. Kalau diikutkan tempoh kuarantin 10 hari banyak je masa terluang. Boleh je update kisah kuarantin setiap hari. Tapi itulah, perasaan nak update blog tu hilang. Kuarantin sambil tunggu result swab test memang mende…

Resepi Ikan Selayang Masak Asam Mudah Dan Sedap

Resepi Ikan Selayang Masak Asam Mudah Dan Sedap | Yaya jarang masak ikan masak asam ni. Tapi kalau dah tak ada idea, campur pula dengan ada sifat M yang melanda, memang lauk-lauk mudah macam ni lah yang menjadi pilihan untuk dimasak. Yaya nak kongsi kali ni masak asam…

4 Punca Berat Badan Naik Ketika Haid

Stres! Tiap Kali DATANG BULAN Mesti Berat Badan Naik, Ini Faktor Wanita Gemuk Ketika Period Apabila menimbang berat badan hari-hari biasa, hasilnya normal sahaja, tetapi ketika ‘datang bulan’, angka terus naik! Pernahkah anda mengalami situasi ini? Jika pernah, pasti i…

OST My Lecturer My Husband | Lecture With Love & Hati Memilih Cinta

OST My Lecturer My Husband | Lecture With Love & Hati Memilih Cinta My Lecturer My Husband adalah sebuah webseries dari Indonesia. Pelakon utamanya Prilly Latuconsina, Reza Rahardian dan Kevin Ardilova. Menceritakan kehidupan Inggit (Prilly) sebagai seorang mahasis…