Showing posts from June, 2012Show all

Assalamualaikum.... Kalau ada duit seringgit dalam poket..70 sen duit bahagian diri sendiri, 30 sen hak orang lain..begitulah umpama harta kita..rezeki org lain, orang yang lebih memerlukan adakalanya diturunkan melalui kita. Bertanya Saiyidina ibn Jabal r.a : &q…

Assalamualaikum ... Alhamdulillah..masih bernyawa pagi nie..dan kalau boleh..setiap hari lepas kita bangun tidur tanya pada diri sendiri... ''Kenapa Allah masih hidupkan aku pada hari ini?'' dan jawapan yang dicadangkan Imam Al-Ghazali: '&#…

Khas Untuk Mereka Yang Suka Berposing

Assalamualaikum ... ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ tadaaa!!! amacam ? .

Assalamualaikum ... ' Wafiq mouse.... Ayah cat....Ibu cat ....' 'Cat makan mouse ...eii... wafiq takut ayah dgn ibu ...' ish..budak nie..ada patut cakap mak pak dia nie kucing? garang sangat ke kami ? hmmm...rasa macam yaya je kadang-kadang tergar…

Ini ke yang dikatakan unik ?

Assalamualaikum .... sebelum minta office boy pergi depositkan cheque nie..ada baiknya snap dulu..buat kenang-kenangan..ahakz. perasaan ke tidak part mana yg uniknya?  tentu lah pada tandatangan ....kellasss gitew!  sekali tengok macam conteng nak cancel kan chq..…

Refill Time

Assalamualaikum ... bukan setakat perut je kena isi taw pagi nie sampai ofis terus buat keje refill ..pen merah kesayangan dakwat dah kering..ambil pen hitam baru..dah banyak bulan dah pinjam pen hitam orang meja sebelah..pen sendiri hilang ntah ke mana..tak mungki…

Dhuha

Assalamualaikum .... “Ya Allah bahawasanya waktu dhuha itu waktu dhuhamu, kecantikan itu ialah kecantikanmu , keindahan itu keindahanmu, kekuatan itu kekuatanmu ,kekuasaan itu kekuasaanmu dan perlindungan itu perlindunganmu “. ” Ya Allah jika rezekiku masih …

Feature ?

Assalamualaikum .. Jumaat, Sabtu , Ahad ..feel nak mengarang panjang automatik hilang....^_ ^ dunia maya nie pun macam hilang serinya kan bila weekends.. like untuk suka-suka *ada juga mereka yang berkenan kasut mak jemah ahkak nie...kihkih .

If tomorrow never comes ...

Sometimes late at night I lie awake and watch her sleeping She's lost in peaceful dreams So I turn out the lights and lay there in the dark And the thought crosses my mind If I never wake up in the morning Would she ever doubt the way I feel About her in my …

Assalamualaikum ... '' Apabila berkahwin..kita bukan sekadar berkahwin dengan pasangan kita tetapi dengan seluruh ahli keluarganya '' Alhamdulillah...mentua yaya walaupun orang kampung dan sudah berusia, tapi fikirannya agak terbuka, sentiasa berfikir…

Mengubah Jangan Sampai Berubah

Assalamualaikum ... Boleh saja anda berusaha untuk mengubah tapi jangan pula diri anda turut berubah sebab nilai anda sebagai wanita anggun, cantik, bertanggungjawab dan menarik terletak pada diri anda yang asal. Mengubah nasib diri tentu saja boleh..asal anda sa…

WW : Tumbuk bawang katanya..sampai mengiring

Assalamualaikum ... .

WW : Daripada bahan terbuang ...canggih!

Assalamualaikum .... . .

Ratusan Bintang Antara Tanda Cinta

Assalamualaikum ... tak berapa nak ingat actual tahun kami berdua laki bini gigih buat bintang kertas nie..kiki..cinta budak sekolah..cinta monyet..macam nie lah! haha..dan antara ratusan bintang itu ada beberapa bintang kalau buka balik lipatan tu tu ada rahsia  hati…

Tidak Sengaja / Sengaja / Disleksia ?

Assalamualaikum .... arnad ? Pendapat anda : Adakah itu satu kesalahan yang disengajakan atau tidak.. atau mungkin disleksia ? Bagi yang tidak tahu apa itu disleksia .. disleksia bukanlah sejenis penyakit (semestinya tidak memerlukan ubat) tetapi m…

Assalamualaikum ... Ingat lagi tak dalam 3 minggu lepas yaya ada join contest kata-kata indah ? Alhamdulillah yaya antara 8 orang bertuah yang dapat clip comel ini...

Assalamualaikum ... Yaya buat entri nie sebab td baca entri Aisyah dari blog Arisyah Jahirah ... kak Yaya pun sebelum nie ada masalah yg sama Aisyah ...simpati jd sakit hati.. Office yaya nie jauh sekali nak panggil pejabat kebajikan..tapi dah serupa itu la tanggap…

Ayam Panggang Rosemary

Assalamualaikum .... Percubaan pertama  ...resepi Yaya ambil dari blog kak nor..semua bahan-nahan dah ada..kecuali  daun Rosemary..kali pertama tengok daun rosemary kering depan mata..haha..semata-mata nak mecuba resepi ini..lepas nie kena google lagi resepi lain…

Video : Wafiq Banyak Tanya

Assalamualaikum ... Wafiq tak sedar yaya duk record segalanya kelmarin..Wafiq sendiri 3 4 kali tengok video nie dalam handphone..hihi.. -terlalu banyak soalan...jawab selagi terdaya - -warning ...file yaya lupa nak compressed...so for broadband user pls beware...…

Taman Tamadun Islam : Funfair Taman Monumen Under Maintenance ..kesian Wafiq

Assalamualaikum ... Wafiq nak main nie ibu, wafiq nak naik nie ibu, wafiq boleh masuk sini tak ? hmmm..bila ditengok semua berkunci rapat ... bila ditanya dikaunter tiket pekerja nya bagi tau 'under maintenance' ..tak tahu bila boleh beroperasi semula..hmmm..…

Taman Tamadun Islam : Taman Monumen

Assalamualaikum ... Taman Tamadun Islam : Taman Monumen | Tadi dah buat entri bayaran tiket masuk ke Taman Monumen ..tapi tu hanya tiket masuk..bila dah duk dalam tu segala perkhidmatan kena bayar ok..termasuk sewa tram, buggie mahupun basikal..ataupun nak main padd…

Perisian Automatik...

Cara menjadikan installer perisian anda automatik.(install using silent switch) Kepada anda yang selalu install software kedalam pc @ laptop (cth: pekerja cyber cafe, technician computer, admin dll), pastinya tugas untuk memasang(install) perisian seperti adobe reader…

Taman Tamadun Islam : Bayaran Masuk Ke Taman Monumen

Assalamualaikum, Taman Tamadun Islam : Bayaran Masuk Ke Taman Monumen dewasa RM 15 sorang..ibu dan ayah nak masuk bayar RM30.00..wafiq belum sekolah..so selamat..hmm..mahal jugak kan...hehe lepas bayar dapat passport..unutk satu passport juga akan …