Showing posts from January, 2012Show All
Siakap 3 Rasa

Assalamualaikum.... Up resepi siakap 3 rasa buat semalam...makan 3 rasa nie mmg menyelerakan..rasa pedas masam manis tu mmg tak mampu tekak nie nak tolak..tak de selera pun tiba-tiba boleh jadi berselera...hehe..tapi yaya bukan pro sangat pun..tersangat tak pandai …

Assalamualaikum ... Lama dah tak main tag menge'tag' nie ..kali nie kena tag dgn shima ... game tag nie rupanya soalan yang berlainan ... ingatkan soalan sama je...hehe...meh cek shima bg soalan ape kat yaya... Yg kena tag tu sila jawab soklan best dr daku…

Cucur Labu Manis

Assalamualaikum... Lama dah tak.makan cucur labu....asal nak buat sekaya labu..tapi terbuat cucur labu..next time la sekaya labu menyusul...tak sangka wafiq mkn..tapi bila gigit labu yg tak berapa nak hancur tu dia keluarkan balik dari mulut..haiyaa wafiq...ibu senga…

Ulser Katanya ....

Assalamualaikum.... Bagi snek boleh je makan..Bagi biskut boleh je makan...Gosok gigi boleh je....pendek kata semua boleh kecuali makan nasi..bila bagi makan nasi budak kecik tu akan cakap.. '' mulut wafiq 'nettuk' la ibu '' Untuk makluma…

Assalamualaikum ... Wafiq dah bercakap macam org dewasa...tapi dah nama budak-budak...kalau dia salah cakap mmg buat yaya ketawa..ada masa tu dia akan sebut... Wafiq nok gi tandas toilet sekejap ... bila bg tahu tandas dan toilet tu sama saje tp lain kali tetap …

Kek Pelangi Hawflakes & Kek Coklat Tanpa Butter & Telur

Assalamualaikum .. aci tak main tempek gambar saje..boleh la ye....sebab dua-dua dah pernah buat sebelum nie..resepi dah ada kat enri tu..boleh refer kat situ ...nie la projek 2 hari cuti CNY...  kek pelangi hawflakes..sama je dengan resepi kek marble .. cuma …

Sikap Negatif Sebab Air

jangan terkejut air pun boleh buat kita jadi negatif..time makan minum tu la  mulut nak mengomel...sebab tu belajar kat tadika jangan bercakap masa makan...hehe...tau baca bismillah je..doa-doa tak berapa nak rajin..lepas nie kena amal baca doa la..Insya Allah..   …

Assalamualaikum ... Semalam ...sembang-sembang dengan Wafiq sebelum tidur ... wafiq..besar nanti wafiq nak jadi apa ? tu dia soalan.. bertanyakan pasal cita-cita pada anak umur 2 1/2 tahun.. jadi doktor ye ?... haha..nak anak jadi doktor..padahal ibu dia dulu…

orang yang gagal adalah orang yang tidak mampu mengurus masalah, hanya yg mampu mengurus masalah sahaja yang akan berjaya orang yg berjaya juga mampu menimbulkan perasaan kagum serta takjub orang lain kerana kejayaan dan kehebatannya orang yang berjaya tidak hidup …

Alim Kids Playgroup

Assalamualaikum ... Petang semalam Yaya bersama Wafiq join preview untuk Alim Kids Playgroup..1st kat Kuala Terengganu... Actually alimkids ni is a playgroup utk kanak2 umur 2-4 ..tapi kat KT nie dorang extend sehingga umur 6 tahun..one hour per session di mana ka…

Kek Lobak Merah

Assalamualaikum... Ingat nak buat tajuk 'kek carrot' tapi jadi rojak la pulak bahasa tu..nie 1st time buat...tak brape nak menjadi...terover lembap jadinya..lembab hala ke lembik..ntah mana silapnya pun tak tau... Ada sesiapa pernah buat carrot cake??…

Assalamualaikum .... Ada juga servis macam nie ye..pelik je bunyinya..alhamdulillah kat negara kita nie kesedaran mengenai penyusuan susu ibu dah semakin membuka mata ramai org ...  berlumba-lumba upload kat FB gambar stok susu dorang..tak salah pun..boleh…

Assalamualaikum ...   Anda pernah buat salah satunya masa kecil: 1. Buka kipas meja, cakap depan kipas nak dengar suara bertukar. 2. Naik kereta, tengok bulan & ingat ... bulan ikut kita. 3. Naik basikal,boleh lepas tangan dari 'handle', rasa heba…

Gembiranya bila Casey Subramaniam approve saya di FB ^_^

Assalamualaikum ... dah lama tak dengar khabar Casey...Cuma lagu dia je berkumandang kat radio..suka dengar lagu Jangan Ada Benci .. Seribu Impian pun suka jugak.. Casey pun dah ada anak..comel anak dia...sebijik macam muka Casey...tapi segan la yaya nak…

Kek Marble

Assalamualaikum, Lama dah tak buat kek marble..Dulu buat dengan mak,sekarang buat dengan wafiq...memang excited budak tu..time nak melapis kek tu la part paling best...kita baru nak letak warna hijau dia sibuk suruh letak pink..baru nk letak pink dia sibuk suruh leta…

16.01.12 - 2 tahun sudah

Assalamualaikum ... Yaya pernah bg tau yaya buat blog nie masa umur wafiq 6 bulan..genap2 enam bulan... hari nie Wafiq dah 2 tahun 6 bulan..maknanya dah 2 tahun berblog....tapi 6 bulan pertama tak aktif pun...alhamdulillah..suka berblog nie...ada ramai kawan..walau…

Vitamin C + Udang = MATI (Meracun diri sendiri)

Assalamualaikum ... Kejahilan meracun diri sendiri Seorang wanita tiba-tiba mati dengan tidak disa ... ngka-sangka dengan tanda-tanda pendarahan dari telinga, hidung, mulut & mata. Selepas bedah siasat awal ia disahkan bahawa kematian disebabkan keracuna…

Ainol Novo 7 Advance

Assalamualaikum.... Korang tau tak ape tu Ainol Novo 7 Advance ? Cuba sebut Samsung Galaxy Tab, I pad,..sure semua tahu...sebenarnya ainol tu pun sejenis tablet jugak...tak glemer pun sebab barang murah...produk China... Sebenarnya tu kepunyaan suami..semalam bar…

2 liter sehari

Jumlah air masak/putih yg diperlukan oleh badan ialah 1 liter untuk setiap 25kg berat badan kita...berat yaya dalam 52 kg..jadi setiap hari yaya kena minum air masak dlm 2 liter.... Bekas kat atas tu utk 1.8 liter..setiap pagi sampai ofis je terus ke pantry ambil a…

Assalamualaikum .... Pernah dengar cerita tentang hantu raya ? orang kata orang dulu2 ada yg membela hantu raya...orang kata laa...yaya pun tak de kenal sape-sape yg bela hantu raya nie nak korek rahsia..(erkk..tak kenal pun tak pe..) andaikata tuan dia tu keje …

WW : Berkenaan bayi, apa yang boleh dan apa yang tak boleh ^^

Keropok  Goreng vs Roti Bakar

Assalamualaikum.... Relax je wafiq makan keropok goreng....siap cicah sos cili lagi...pedas? Tak de maknanya..kalau pedas sikit-sikit wafiq boleh tahan lagi.... Lepas habiskan keropok..ini pula yg dibedalnya.... Roti bakar....berselera betul dia makan...tak h…

Assalamualaikum ...     dah dekat 4.30..lagi setengah jam tamatlah office hour untuk hari nie...time petang-petang gini energy dah nak habis...so berehat sebentar dengan...blog.... ^^   cukup rindu dengan blog nie...sehari kalau tak buka tak sah..tapi tu la.…

Assalamualaikum ...     Sedikit blur untuk buat entri pertama tahun 2012...bukan tak semangat cuma macam biasa ...tak berkesempatan...point tu banyak..cuma masa tak mengizinkan untuk olah semua tu...   welcome 2012 !   wafiq pun tahun nie dah 3 tahun..dah …