Showing posts from September, 2011Show all

Menurut Daily Mail, seorang wanita berusia 44 tahun telah lumpuh selepas terkena serangan sakit jantung akibat daripada lovebite yang di lakukan oleh kekasihnya. Wanita itu (nama tidak dinyatakan) dimasukkan ke sebuah hospital di Auckland apabila mendapati dia tidak ma…

MAGNUM

Nikmatnya......^_^ tak terucap dgn perkataan...hihi....sangat menggoda iklan magnum kat tv tu.. Yg yaya mkn nie almond flava..best...tak manis sangat...kalo korang pun nk rasa kesedapan eskrem nie sila beli sendiri....hihi... Harga rm 3.90.... Sent from Samsung Mobile

Strepsils

Assalamualaikum ... disebabkan asyik batuk-batuk...yaya makan nie.. pernah makan strepsils nie ? yaya terpikat sebab blackcurrant flav tu...hihi..mula2 rasa best..sampai ke gigitan terakhir pon still sedap.. tapi..jeng jeng jeng .. tak lama lepas tu .. lelangit ras…

Assalamualaikum ... Yaya suka baca blog nie..moga segala info yang ada kat situ bermanfaat utk korang semua .. ilmu tu perlu dikongsi..tp yaya tak ada ilmu tu cuma tau kat mana sahaja tempatnya..hihi.. pernah tak korang terfikir bahawasanya perempuan islam sakit n…

Assalamualaikum ... As-salam ... makluman untuk semua... Gaji untuk 09 ' 11 telah pun dikreditkan ke akaun masing-masing... hihi.. jgn garu kepala lak..tu emel yang yaya baru hantar ke semua staff..gaji dah masuk...jadi maknanya boleh la buat bajet hari ni…

Selsema ...Adakah Kerana Witch Yoo Hee ?

Assalamualaikum .. Mode sekarang selsema tahap medium ..haha boleh ke gitu..semalam mmg selsema tahap high menggila..sampai mai keje nie daku kelek face towel ke hulu ke hilir..untuk apa lagi face towel tu..utk itu ler..hahha..kalau guna tisu harus berkotak-kotak..ki…

Promosi ANMUM .. dapat susu @  ipad2 ...

Assalamualaikum ... ANMUM kembali buat promosi..sebelum nie dah pernah dapat susu free..boleh tengok entri nie ...  tak susah mana pun ..korang kumpul hujung pencedok susu anmum tu..kala yang  bg anak susu anmum xde masalah la kan ..kalau tak satu keje pulak koran…

Jadi Kenangan ...

Assalamualaikum ... Will be a memory .... nie gambo raya geng-geng perempuan kat ofis baru nie..staff perempuan berapa kerat je sebenarnya ..nampak ramai sebab sekali ngan trainee...yang duduk pakai baju kaleer merah tu la wife my big boss..yang duduk pakai tudung…

N Huhu ...baru lepas masak..org lain tido nyenyak daku je tung tang tung tang kat dapur tu ..ingat td nak tidur dulu ..bangun baru masak tapi takut tak jaga naya je kan.. Mr tmfs nak puasa esok..esok dah hari ke 3 dia puasa enam..daku belum sempat nak puasa 6..nie duk …

Wordless Wednesday

Foot Note : our dinner right now..let u guys guess which set belongs to mr.tmfs and which one is mine??? ^^ Sent from Samsung Mobile

Mid Autumn Celebration

Assalamualaikum, Mid Autumn Celebration di Kampung Cina, Kuala Terengganu ini entri penuh gambar .. kita layan citer bergambar jer la yer...hihi...seronok tengok dorang celebrate karnival tanglung nie.... tanglung hajat dilepaskan...meriah tul dorang…

Popia Nestum Horlicks

Assalamualaikum ... Weekend baru nie buat lagi popia nestum nie..benda senang rajin la nak mebuat..buat kudap-kudapan sambil tengok tv...buat utk raya hari tu 3 paket popia lama dah habis...hihi..kalau makan nie tak sedar setengah balang ah habis..cam berhantu jer....…

Jika Hanya Mendapat Secupak Rezeki TAK BERMAKNA Hanya Secupak Itulah Rezeki Kita

Assalamualaikum.... Perghh..bukan kemain tajuk..berfikir- fikir nk buat tajuk apa post kali nie...tapi tajuk tu sebenarnya ala-ala kesimpulan utk entri nie... Korang pernah dengar tak orang2 sekeliling cakap macam nie ? Dah-dahla dia tu bekerja..dah kaya raya dah…

Yeay !!! Mlm nie jam 10 sila bukak tv n tengok tv ..erk..xpasti channel mn..^^..hikhik..sebabnya cerita kegemaran yaya suatu ketika dulu akan ditayang kembali malam nie..tak sabar nak tengok..^^ The Cave Of The Golden Rose..dah lama citer nie..glemer dgn watak2 Fantagh…

Spectra3 Nak Kena Masuk Spa ...

Assalamualaikum ... Hari nie nak bawak balik my spectra 3 ... dah lama duk bawah meja yaya kat ofis nie sebab before this bg kawan pinjam..untuk sementara je sebab dia pun dah beli pump sendiri ... spectra3 yang banyak berjasa...TQVM..muach2 ..hahha.... pump tu mot…

Sate Ikan

Assalamualaikum ... Sape tau sate ikan ??? kat tempat korang ade tak sate pesen nie??? dulu time kecik-kecik selalu beli nie.pantang ade pakcik jual sate tu lalu depan rumah pasti beli..tapi pesen yaya nak beli sate ke..air soya..buah potong ke mesti tengok muka penj…

Jam 1.10 Petang Hingga 7.10 Malam

Assalamualaikum ... Sebuah karya terbitan Karangkraf Kerangkurap Jam 1.10 petang : Laju-laju keluar dari pejabat bersama dua orang teman yang amat memahami .. Kak Rozie dan Kak Ha (xleh nak backlink sebab kak ha xde blog..^^)..ternyata daku paling muda di situ...(…

Macam Senang Je Bunyinya Melafaz Akad Nikah ....

Assalamualaikum ... Dah lepas raya nie sibuk pulak musim kenduri kendara..orang kawen sana sini ...ye la..nak sekalikan dengan cuti raya..semua sanak saudara berkumpul..kalau tak susah pulak nak cuti .. Nie yaya share pasal akad nikah..kaum adam kalau tang nie rasany…

Soalan: Ustaz, kenapa ya hati perempuan ni kadang² tiba² je rasa sedih tanpa sebab. Ada orang kata syaitan yang ganggu! Ada petua tak untuk elakkan hati kita ni sedih? Kadang² bila bangun pagi rasa sedih, kadang² rasa macam rindu. Tapi tak tau rindu pada siapa! Jawapan…

6 Syawal

Assalamualaikum ... hoho ... hari nie dah start keje .. gumbiranya rasa hati ini..berkobar-kobar nak buat keje ofis yang tertangguh nie ..haha..iyo lah tu .. tapi banyak betul nie keje tertangguh ..semua dokumen yaya sumbat masuk file masa last day keje before raya..a…

5 Syawal

Assalamualaikum ... Suasana raya dah makin kurang..orang dah tak pakai baju raya dah..tetamu pun satu family je berkunjung ke rumah semalam.tu pun pakcik mak yaya..sini sana duk sibuk kenduri kendara .. orang terengganu meriah rayanya setakat 3 hari je...memandangkan …

Resepi : Biskut Chipsmore aka Chocolate Chips

Assalamualaikum ... Just nak share beberapa biskut raya yg sempat buat untuk raya aidilfitri kali nie .. bila dah drop receipe kat sini next time senang sikit kalau nak membuatnya lagi..tak yah dah search sana searh sini..search kat blog sendiri je..yaya nie koleksi …

Profile Asmirandah

Assalamualaikum ... Yaya suka sangat tengok budak Asmirandah nie berlakon..cute mute jer dia nie..sekarang nie kalau nak tengok lakonan dia boleh tengok cerita NIKITA setiap Isnin hingga Jumaat jam 5.30 ptg..dia jd doktor April dalam citer tu ...  kulit muka dia ha…

Assalamualaikum ... hah! dah seminggu blog tak berhapdet! tuan punya blog cuti raya dengan bersungguh-sungguh maka blog pun ikut cuti...hihi...sedar tak sedar hari nie dah raya ke-4 ..esok raya ke-5..hari ahad dah start keje tapi yaya apply cuti ahad nanti... last da…