Resepi Biskut Chipsmore aka Chocolate Chips | Just nak share beberapa biskut raya anyg sempat buat untuk raya aidilfitri kali ni. Bila dah letak resepi kat sini next time senang sikit kalau nak membuatnya lagi..tak yah dah search sana searhh sini..search kat blog sendiri je..yaya nie koleksi resepi cara simpan resepi tak berapa nak kemas..haha..mula la tak jumpa cari masa nak buat..last-last kena search lagi Kertas yang salin resepi yang banyak-banyak tu kalau hilang pun tak apa dah lepas nie ..sory xde backlink..betul tak sure ambik mana resepi nie ... 

nie nak tunjuk biskut chipsmore .. biskut choc chips sebenarnya ..mula-mula tu nak buat cam cookies kat famous amos tu..tapi bila dah siap bakar try rasa..alamak..sebijik cm rasa chipsmore..maka yaya pun tukar la nama cookies nie...^^


gajus panggang agak mahal yer kawan-kawan sekalian..RM 20 utk 300 gm..lepas tawar menawar kat Pasar Payang tu dapat la kurang 2 hinggit .. so gajus tak cukup gram tapi coklat chip mmg lebih gram...^^

 yaya buat 2 adunan..so dapat la banyak sikit ..sebekas rumah mak..sebekas rumah mertua..dan dlm bekas purple tu utk diri sendiri..makan-makan di masa depan..bukan buat raya..hihi...

Jom semak resepi ...

Resepi Biskut Chipsmore aka Chocolate Chips


Bahan-bahan :

450 gm tepung gandum
1 biji telur
250 gm mentega
115 gm gula halus
110 gm gula perang
100 gm choc chips
3 sb serbuk koko
250 gm gajus - panggang dan cincang
1 sk baking soda

Cara - cara :

1) pukul mentega bersama gula halus hingga kembang
2) masukkan telur dan pukul lagi
3) masukkan tepung dan baking soda yang telah diayak sedikit demi sedikit - i tak ayak pon
4) masukkan choc chip dan gajus
5) bulat kecik-kecik dan tekan guna garpu - i tekan guna jari jer....
6) bakar dlm oven dgn suhu 160c selama 15 minit - bergantung pd oven nie.. daku punya amatla lama...^^


 hah!ambek ko..gedabak besar..special request dari encik suami aka mr.tmfs ..