Showing posts from February, 2013Show All
Huru Hara

Bismillah...   Assalamualaikum ...     Jom yaya bawa anda berkenalan dengan gabungan makanan tambahan terbaik untuk anak dan seisi keluarga.   dapatkan set kombo omega guard & meal shakes segera.harga terbaik menanti anda! harga terbaik kebaikan b…

Beri sedekah atau beri hutang ?

Bismillah... Assalamualaikum ... ada orang terdekat dengan korang kesuntukan duit.. rasa-rasanya korang nak bagi je duit tu sebagai sedekah atau bagi pinjam (hutang) ? kalau jumlah besar tak kan lah nak bg macam tu jer kan...kena lah bayar balik ..hehe.. 1 d…

Bismillah... Assalamualaikum... Rahsia terbesar banyakkab susu badan... Yang utama niat korang memang kuat nak exclusive breast feeding..semangat kena kuat..jangan fikir susu aku tak cukup..Allah anugerahkan kita zuriat..takkan Allah tak sediakan susu untuk anak kita…

Semoga hari ini lebih baik

Bismillah... Assalamualaikum ... pagi nie dengar topik pagi di Sinar FM..kisah kehidupan selepas berkahwin..kelakar pulok dengar pendapat pendengar..ada kata isteri dah tak suka dibelai-belai..ada kata isteri dah makin serabai..balik keje terus tukar kain batik..ha…

Omega Guard Shaklee - Mengandungi 99% Omega-3

Bismillah... Assalamualaikum... AWESOME! Shaklee OmegaGuard mengandungi Omega -3 yg kaya dgn DHA dan EPA. Omega 3 adalah asid lemak yg perlu tetapi badan kita tak dapat menghasilkannya maka ia perlu diambil dlm diet harian. boleh kongsi beli dengan keluarga, r…

Mana la nak cari seragam bomba

Bismillah... Assalamualaikum ... 'ibu..wafiq tak nak jadi doktor dah..nak jadi bomba penyelamat boleh?' begitulah kuatnya aura..sampai sanggup tukar cita-cita..haha..nie semua gara-gara Sedia Menyelamat! tak tau lah berapa juta kali dah dia khatam …

Kebaikan Meal Shakes : Alhamdulillah Wafiq dah berselera makan

Bismillah... Assalamualaikum .... Yaya nak share dengan korang salah satu produk Shaklee iaitu Meal Shakes.. bila nampak kesannya pada anak sendiri baru berani nak share..sharing is caring ;) Usia 7 hingga 9 bulan Wafiq pernah obesiti.. pergi klinik kesihat…

Cut & Paste

Bismillah... Assalamualaikum... Ni salah satu buku aktiviti kegemaran wafiq..suka sangatlah kalau bertemu gunting dan gam.. tengah malam pun kalau dia teringat nak buat potong dan tampal nie kena ikut jugak kehendak dia..kalau tak tak tidur malam la ayah ibu dia denga…

WW : valentine or palestine

Bismillah... Assalamualaikum...

Jalan-jalan cuti CNY 2013

Bismillah... Assalamualaikum... Cuti 4 hari kalau dapat bergolek2 duk rumah mmg best! Makan, tengok tv, tidur.. ulang itu saja selama 4 hari. Nescaya korang akan meronta nak masuk kerja sebab kebosanan..hehehe..kalau sehari dua terperap tak apa lah kan..i cannot …

Ringkas tapi alhamdulillah...

Bismillah... Assalamualaikum... Makan sarapan yang ringkas-ringkas je..bayangkan mereka yang tak bernasib baik seperti kita..nak makan tapi makanan tak ada...

Bismillah... Assalamualaikum ... Kejadian nie berlaku pada 05/02/2013..untuk makluman Madrasah Darul Quran nie terletak di Rusila, Marang, Terengganu.. Alhamdulillah masa kejadian (siang) tiada pelajar yang berada di asrama..Namum, bangunan asr…

Awas,  jangan minum terlebih air!

Bismillah... Assalamualaikum... Minum air masak banyak2 nie dah macam penyakit berjangkit dah kat ofis yaya. Dari yang tak suka air putih dah boleh telan air putih..dari yang minum sebotol, sekarang dah minum berbotol-botol... bagus-bagus..semua dah tahu kepenting…

River Cruise di Taman Tamadun Islam

Assalamualaikum, Akhirnya merasa juga naik river cruise di kampung sendiri..hehehe..walaupun Taman Tamadun Islam tu tempat bermain Wafiq tapi nak naik river cruise tu asyik tergendala je..sampai lah kawan-kawan adik yaya yang sama belajar di Polisas Kuantan datang be…

Bismillah... Assalamualaikum ... merasa juga CPUV - sebelum nie sokmo yaya sebut BE... benda sama jer pun .. orang lain 2013 berkepuk dah tabung nuffnang..yaya baru nak merasa..hehe..tak apa lah..ada lah jugak kan... kali nie CPUV dari Digi Best Prepaid . Tq Dig…

Jom lompat tali untuk kurus!

Bismillah... Assalamualaikum.... Sekali sekali yaya beli majalah RAPI.. rm4.00 sahaja..banyak info dan tips kesihatan... Bila umur dah lebih 30 nie fikir nak jaga kesihatan je..hehe Yaya snap info dari majalah..sharing is caring ;) Nak jogging seg…

aish...kena lagi sekali...

Bismillah.... Assalamualaikum.... Sepatutnya warna biskut nie cerah lgi...tapi bila buka pack, ayoyo...awat ni gelap gelita biskut nie...bukan satu bungkus tp yaya beli dua bungkus biskut nie utk wafiq..biskut feveret anak teruna saya... Tak mo la …

Mini Cooper Saya

Bismillah... Assalamualaikum.... Kali pertama ke kedai tayar...Pagi tadi giliran mr.tmfs ke kedai tayar... Pagi tadi tukar spring..tapi nampak macam rendah..yaya bab kereta memang zero..satu hape pun den tatau...hhhaha...tapi kesian mr.tmfs..dah sepagi dia di ke…

Subhanallah

Bismillah... Assalamualaikum.... Bersiaran di tepian pantai Batu Buruk..melayan kehendak wafiq mau main pasir pantai..nasib bik cuaca redup...amannnn...nyamannn...rasa nak tidur jer.... Bila merenung pantai...macam-macam rasa datang..teringat movie The I…

Dah sebulan Wafiq bersekolah ....

Bismillah... Assalamualaikum ... Alhamdulillah.. dah boleh biasakan diri dengan rutin baru 2013..bangun lagi awal..siapkan breakfast .. sebelum nie mr.tmfs beli kat warung then kami makan kat rumah. Tapi tahun baru nie tak ada beli-beli dah.sebab Wafiq join breakf…