Sunday, December 9, 2018

#

Resepi Ayam Goreng Nestum, Pedas Dan Menyelerakan

Assalamualaikum dan salam sejahtera uolls..

Nak menghabiskan baki dada ayam dalam peti ais..separuh dah buat masak lemak cili padi minggu lepas..lagi separuh berkira-kira nak masak apa..dah set nak masak lauk kering je..kalau tak ayam halia, ayam goreng campur bawang dan sayur2 sikit..

Syukur sangat en suami jenis mudah bab lauk makan. Tak perlu beria..satu jenis lauk pun dah memadai..balance lauk semalam gulai ikan selar kuning ada lagi..so kita tambah yang jenis goreng pulak.

Akhirnya, resepi pilihan ayam goreng nestum pedas. Untuk anak kecil macam Wazif yaya nasihatkan asingkan selepas gorengan pertama..nanti kesian pulak budak-budak makan pedas-pedas..tak pun jangan letak langsung cilipadi semasa gorengan kedua. 


suami yaya makan ayam goreng nestum pedas ni je dengan nasi panas-panas.. terangkat selera..sangat menyelerakan. ini kali pertama yaya cuba resepi ni..boleh semat dalam otak resepi, next time boleh buat lagi..hihi

Resepi : Ayam Goreng Nestum Pedas
Sumber : Che Mat 




2 comments:

  1. Agak2 kalo tak letak susu twpung ok tak? Sbb kat umh ni takde org minum susu tepung dah, kikiki.
    Akk perut alah lactose tu yg tak minum susu.

    ReplyDelete