12.12.18 Korang shopping apa?

by - Wednesday, December 12, 2018

Assalamualaikum dan salam sejahtera uolss...

Selamat pagi Rabu.. dan selamat 12.12.18..haha..banyak shopping ? 12.12 ni macam apa dah..semua duk tunggu nak tengok barang idaman harga jatuh merudum ke tidak. Tak kata orang, tapi encik suami i ler tuu...tapi tadi dia bagi tahu transformers macam harga tak sale..sama je..dia main website luar..yaya tahu lazada dan shopee jer ler..

hujung tahun ni banyak nak pakai duit..nak shopping pun berkira....yuran pendaftaran tadika adik Wazif dah settle..Alhamdulillah sekolah kebangsaan tak ada yuran.. nak siapkan kelengkapan sekolah je la..Abang Wafiq perlukan semua baru dari kepala sampai ke kaki..haha..sebab tahun lepas cuma beli sepasang je baju sekolah yang baru..so tahun ni kena beli dua pasang. kasut pulak tahun lepas pakai kasut putih..tahun 2019 dah disarankan guna kasut hitam..haruslah ibunya beli juga kasut hitam. Sekolah abang wafiq asalnya memang dah pakai kasut hitam, darjah 1 dan 2 elok pakai hitam semua..pastu JPN minta tukar kasut putih..darjah 3 pakai kasut putih..11 bulan ibunya sakit mata tengok kasut putih pakai sehari je balik sekolah dah tak nampak rupa..haha..ni 2019 dah boleh pakai kasut hitam semula ibu rasa legaaaa sangat-sangat..

dah tahu duit banyak nak guna...tapi hati perempuan..nak jugak beli sikit2..haha! duk berkira nak beli ke tidak akhirnya beli juga..tak beli sakit kepala duk ingat..sekarang dah lega! hehe..


Mula-mula nak ambil monstera 60cm tu..tapi kalau ambil 2 item dapat postage free..tak pasal-pasal terbeli flower shelf tu..hihi.. walaupun RM 63.99 tetap duit..sedapkan hati..tak apalah bukan selalu shopping online untuk diri sendiri.




cantik kan pokok monstera? officemate yang bagi anak pokok monstera ni..terkejut tau tengok atas meja pagi ni ada pokok ni...alhamdulillah..rezeki pagi rabu...  Berbaloi la yaya beli flower shelf di Lazada. Nanti kita tanam bagi beranak pinak..susun cantik-cantik atas flower shelf tu..hihi.

uolss beli ape 12.12 ni..share lah..mana tahu kut-kut terberkenan..haha..sempat lagi ni nak usha..tapi usha jer lah yang mampunya..cuci mata giteww...selamat shopping semua. Ingat-ingat masa depan. ^_^




You May Also Like

3 Comments