Assalamualaikum ....

Alhamdulillah...bertambah seorang lagi cucu Yaya.. sebelum nie dah ada 2 orang cucu perempuan..dan 02/08/11 baru nie pulak dapat lagi cucu lelaki ....cucu ??? mana mungkin cucu..yaya umur 30 pun belum..anak baru 2 tahun.. tak kan dah ada cucu ?? oppss... cucu sedara la.... ^^

5 minit sebelum buka puasa lahir la baby comel nie...alahai mak baby.. good luck la ye ganti puasa lepas nie..hihi...semalam lepas terawih terus gi ziarah dia...sebab pagi nie dia dah nak balik berpantang rumah mak dia kat Dungun .. ye la..beranak anak sulung..sure nak dekat dgn mak sendiri kan... yaya dulu pun macam tu jugak ...:-)

 baby boy sedang sedu sedan..hihi.. tu ade tisu kat dahi tu ...

ok..lagi smart...xde tisu dah...^^

yang yaya herannya bila tengok bantal, botol susu semua warna pink..pink you! .. something wrong somewhere la you...hihi .. mula-mula segan jugak nak tanya ...tapi lepas tu tertanya jugak...

rupa-rupanya bila mamanya scan tu doc bg tahu bakal dapat baby girl..scan masa umur baby 7 bulan .. scan 4D colour lagi ...agaknya tu yg excited shopping barang warna pink ...

secanggih-canggih peralatan sekarang tak akan pernah mampu melawan qada' dan qadar Maha Pencipta..teringat masa yaya hamil dulu..biasa la anak sulung mmg kebanyakan pasangan nak anak perempuan ..sampai 3 kali bermimpi dapat baby girl..yang tak tahan tu dalam mimpi tu siap panggil nama baby lagi .. bila scan doc bg tahu dapat baby boy..terkejut tergaman yaya..sampai doc perasaan perubahan muka yaya tu...hihi.... doc tanya tak suka ke dapat baby boy .. haha .. bukan tak suka cuma terkejut je..ingatkan mimpi tu bg petunjuk bakal dapat gegirl tapi ternyata mainan tidur sahaja atau sememangya Yaya tak pandai tafsir mimpi .. kihkih ^^




nota kaki : semalam Wafiq mintak nak dukung baby tu....apakah maknanya itu ? adakah makna tersirat ? atau Wafiq dah ready nak ada adik ? hihi..T__T