Bismillah...

Assalamualaikum ....

Semalam dah keluar keputusan PMR .. nak ambil result perasaan dan macam kena hantar berperang .. yang tak belajar..relak jer..susah hati memang tak..bergelak tawa lagi..budak-budak sekolah yang suka ponteng area rumah yaya la contohnya..memang tak ada perasaan budak-budak tu..result k.o ke ape ke tak de masalah..tak nampak masa depan lagi tu...

yang belajar siang malam nie jangan cakap la.. seminggu sebelum result pun dah tak ketahuan hala..makan pun tak berselera..dapat result cemerlang alhamdulillah..berbaloi dengan usaha...tapi janagn lalai ye adik-adik...ni baru PMR..bimbang juga kalau UPSR straight A's..PMR straight A's..naik tingkatan 4 ber'honeymoon' sakan...tak kata orang,adik bongsu yaya tu lah..buku campak tepi,tapi Alhamdulillah result akhir tahun nie tak la teruk sangat walaupun tak cemerlang..nasib baik ko insaf cepat dik..tingakatan 5 tak leh main-main dah..

tapi kalau dah bersungguh-sungguh belajar..result tak menyebelahi nak buat macam mana..mak ayah tak akan kecewa..mak ayah tak akan marah..sebab dia tahu anak mereka dah berusaha..cuma setakat itu rezekinya..

jangan sedih-sedih tau..perjalanan masih panjang..banyak exam lagi nak kena tempuh..lagi 2 tahun SPM pula..yang nie exam besar...exam penentu. jadikan kekecewaan korang terhadap result PMR sabagai pendorong..time nie balas dendam betul-betul tau!

Paling penting aliran yang nak kena pilih masa tingkatan 4..kena pilih betul-betul..jangan ikut trend..ikut kemampuan diri..kalau rasa tak boleh pergi dengan subjek sains jangan ikut kawan masuk kelas sains tulen..diri sendiri tahu apa minat dan apa cita-cita...


*buat anak saudara yaya (anak abang)...Nurul Nadia Syuhada..dah ok dah resulut 7A 2B tu...jangan sedih2...dan sorang lagi anak saudara(anak kakak)..Nazatul Asyikin..sampai bila nak berahsia hah?!






.