Termenung sekejap nak pilih baju kurung

by - Wednesday, February 01, 2012

 
Assalamualaikum ...
 
 
dulu tak de hal..weekend dah iron siap-siap 5 pasang baju untuk pakai seminggu..cuma weekend je la pening nk pilih baju mana nak kena gosok..tapi sekarang dah malas dah nak iron baju banyak-banyak..jadi merasa  la termenung setiap hari depan pintu almari duk pilih baju mana nak pakai..
 
rasa macam dah bosan pakai semua baju yang ada...banyak baju pun tak tau nak pakai baju mana..huhu...
 
korang bila masa buat baju baru ? time raya je ke or setiap bulan ? ingat lepas nie setiap bulan kena buat sepasang baju baru la..tapi bulan Januari yaya dah buat 3 pasang..huhu..
 
yaya mmg fail bab rotate baju..last week dah pakai..this week tak segan pun nak pakai lagi sekali..kehkeh...ada tu duk pakai baju emergency je..baju yang tak perlu diiron..kebanyakan baju yaya macam tu semua..iron sikit-sikit je..sebab tu iron setiap hari skang nie..
 
satu lagi bab tudung..dulu pakai tudung bawal..pakai sekali balik keje campak masuk bakul..weekend basuh..tapi skang bawal tak pandang dah..haha..nak cepat kan..pakai tudung instant balik keje tak leh campak masuk bakul dah...nanti rosak awning..hanger dulu sebelum basuh..last bila weekend lupa nak basuh..hehe..next week kita pakai lagi..haha..
 
makin ada yang instant makin malas kan ?
 
erkk...korang macam yaya tak ?
 
 
 

You May Also Like

7 Comments

  1. @rai : tu la..kita bkn malas mana pun kan...nak jimat masa..hehe

    ReplyDelete
  2. bab pening nak pilih baju pagi2 mmg selalu terjadi.. macam akak atur baju ikut susunan lepas basuh.. jadinya dalam dua minggu tu memang takdelah terambil baju yang sama..

    ReplyDelete
  3. orang pompuan memang cmni ek...haha..lelaki senang je.. setiapminggu memang 5 pasang baju tu je..haha :)

    ReplyDelete
  4. sy mls nak gosok...kedut sikit2 xpe ar..

    nak baju baru jgk...lama x tempah ni...harus mencari kain lepas ni..yg murah2 saje...

    ReplyDelete
  5. wida kalau time pilih kain nak buat baju tu..suka cari kain yg susah nak kedut, so x payahlah nak iron..
    sutera2 ni mmg x ada lah! namanya duduk terengganu..tapi x beli pon sutera. asyik membeli utk org kampung kirim jer..hehe

    ReplyDelete
  6. haha yaya kira rajin lg..sy lagi maksimun malasnya..kadang2 lgsung tak iron baju.pakai baju main belasah je yg tak kedut.kadang2 kedut sikit2 pun pakai..

    baju baru raya baru buat..selain raya tu ada gak la beli tp mmg jarang..sy kerja shift.baju yg ada pun dh byk tp still suka rotate baju yg sama sbb malas iron.haha..

    ReplyDelete
  7. hi..

    sama lah setiap minggu pasti mereng jap nak iron bj yg mana. tp elin akn asingkan baju kalau dah pakai pd minggu tuh..
    ada tuh sampai rasa x tau nak pakai yg mana.
    ;p

    mcm elin setiap bulan pasti beli sepasang kain..jd kat rumah tuh ada bilik khas untuk letak baju pi keje n pi mana2 majlis.

    :)elin dtg dr blog Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine

    ReplyDelete