Assalamualaikum ...

dah seminggu bercerai .. yaya sedih sangat... tak terungkap dengan kata-kata rasa sedih tu ...padahal sebelum nie yaya yang beria-ria..  tapi bila dah jadi kenyataan mula-mula tu rasa happy tapi bila time nak tidur  malam je mula la rasa lain ...huhu ....dulu mesti nak tidur dgn yaya..tak boleh berenggang langsung ....huhu ...

mesti nak 'benda tu' duk dalam mulut dia ... bukan menyusu sangat pun...pernah tu sampai ke pagi tidur mengiring..tme menyusu dah macam ber wrestling .. sakit badan jangan cerita la..pag-pagi nak solat subuh rukuk kena perlahan-lahan .kejong dah urat pinggang..haha .. tu yang berusaha nak berceai susu badan tu ...

bercerai susu badan ye..ingat ape ?? hihi ...

dah bermacam cara yaya cuba .. yaya pernah buat entri minta petua nak wean off kat SINI .. yaya pernah letak perahan limau nipis..tp dgn klit limau tu Wafiq nak makan..tak menjadi..pernah letak sirap biar nampak merah menyala macam darah tapi selambe je Wafiq ambik tisu lap..tak menjadi ... pernah letak bancuhan nescafe yang pekat likat..pahit kemain..tapi dgn selamba nya jugak Wafiq telan rasa pahit tu sambil menyusu..memang berkerut sikit muka dia..tapi dia tahan je...tak menjadi jugak ...



tapi cadangan adik sorang nie benar-benar membantu .. 

elynn aiza ♥ said...  
sy blm ag jd ibu.. tp just nk share coz sy pnah bg ptua dkt kkak sy.. dy mcm akk jgak laa.. ank dy 1 thun lbey.. ptua nya, akk ltak ubat ggi o gamat kt akk pnye ssu bdn 2.. stiap kli dy mntak akk ltak.. ltak la colgate ke, yg pdas2.. haa nti lame2 dye serik nk mnysu bdn.. sy bgtw ny pon sbb kkak sy brjye gne ptua ny.. akk cbe la.. sy just bg pndpt j.. hehe.. :)   
 
 
yaya ikut petua elynn ...jumaat lepas yaya sapu ubat gigi kat sekeliling nipples..muka Wafiq berubah..tapi tak la berkerut sangat..cuma macam berfikir..pas tu dia sebut ..'bu...pedas...' lepas tu terus lari gi main ... malamnya yaya dah tak letak ubat gigi tu... tapi masih ada rasa ubat gigi .. dia nak menyusu then bila rasa pedas tak jadi menyusu ..time nak tidur pulak yaya mengada-mengada pulak tanya dia...'Wafiq nak susu ?..' tang sanga pulak dia akan jawab 'tak nak...tutup' sambil suruh yaya tutup baju ..dan lepas malam tu dia langsung tak nak menyusu sampai hari nie ...

rasa happy sangat sebab menjadi..tapi tu mula-mula la..tapi bila dah berlanjutan seminggu nie dan ragam nak tidur malam tak seperti kebiasaan yaya jd sedih...huhu...

nak tahu ragam Wafiq... next entry la ye ... kan panjang pulak entri nie ...^___^