Apa Itu ' Wordless Wednesday '

by - Wednesday, June 08, 2011


Assalamualaikum ...


kalau translate dari Eglish ke bahasa melayu kita semua org tahu .. tapi istilah nie sebenarnya khas untuk blogger ...


Apa itu ' WORDLESS WEDNESDAY ' ?

Setiap hari rabu , semua blogger post gambar di blog mereka tanpa meletakkan apa-apa description untuk explain gambar tersebut ... biar gambar yang menceritakan tanpa korang letak apa-apa penjelasan ...

Apa yang korang kena buat ?

Buat entri, letak tajuk ' Wordless Wednesday ' dan upload gambar tanpa letak apa-apa description atau pendek cerita jgn taip apa-apa...sekeping gambar seribu penafsiran .. then publish!




nota : adakah ' Wordless Wednesday ' nie boleh dianggap cuti umum kepada blogger ??? hari untuk rehat-rehatkan otak dari buat entri ..







You May Also Like

11 Comments

  1. Ooo..baru tau.tq
    pas ni leh guna wordless wednesday kalau x ada idea..hehe

    ReplyDelete
  2. oooo baru saya tau, tadi pegi visit blog jo, dia ada publish "wordless wednesday...."
    ok next week kalau ingat saya pun nak folo gak la entry camgini...
    merehatkan minda di hari rabu..
    good idea...

    ReplyDelete
  3. hehe kita bicara dengan gambar lah pulak...asyik type keypad je kan....

    ReplyDelete
  4. oww, ptut la kt dashboard berderet blogger post entry tajuk wordless wednesday,,huhu,,pas ni leyh wt jugak laa,,,^^

    ReplyDelete
  5. hehe yeke? saya br je tau arini kak.haha

    ReplyDelete
  6. tapi setiap hari rabu, banyak idea pulak...hihi
    lain kali nak buat juga le :)

    ReplyDelete
  7. terperasan dari last week ramai buat gitu. tapi lum sampai seru.ngeee..=)

    ReplyDelete
  8. lepas nie leh bermalas2 pada hari rabu kan...

    ReplyDelete
  9. assalamualaikum
    ohh..blogger pun ade cuti eh..hehe..kite blogger baru yang tak tau ape..nk wat terus pas ni lahh *muke penuh berseri nak cube wordless wednesday! haha

    ReplyDelete